Zoeken in deze blog

woensdag 18 september 2019

Het is weer eens zo ver

Het was weer eens druk de laatste tijd en voorlopig is dat nog niet voorbij. Maandag een leuke dag, ik ging met Purmerender kennissen naar de jaarmarkt in Heerhugowaard. Ik was er nog nooit geweest, maar het was een leuke markt. Mooi weer....we vertrokken wel met regen, maar daar was het droog. Tussen de middag zaten we zelfs in het zonnetje op een terras. Veel gelopen, het was een grote markt. Twee broeken gekocht van het soort dat ik graag draag....samen voor 20 euro....dat was te doen. Een cadeau voor iemand gevonden....die is voorlopig nog niet jarig, maar dan heb ik het vast. Zo werk ik vaak......kopen als ik het zie! Alleen het lukt de laatste tijd vaak niet zo goed.....komt denk ik ook omdat ik niet elke keer hetzelfde wil geven..... ik wil graag een beetje origineel zijn, maar dat lukt steeds minder vaak.
Daarna nog even in Purmerend een kop thee voor ik weer in mijn eigen auto stapte......nog even wat boodschappen bij winkels waar ik in de buurt kwam en naar huis. Gisteren weer naar vriendin en 's avonds naar de muziekrepetitie. Gisteren werd ik niet fit wakker....niet echt ziek, maar toch iets koortsig en keelpijn...... ik hoopte dat het door de drukte kwam en dat het snel over zou zijn na een nachtje lang slapen,,,,,,,helaas.....het is er nog. Dan maar even niks doen vandaag.....nou ja, beetje rommelen in huis, maar meer niet. Het is ook niet duidelijk erger dan gisteren, dan is dan positief. Vanavond kan ik pas echt vergelijken....'s morgens is het altijd het ergst, in de loop van de dag knap ik meestal op. Langer doorlopen werkt bij mij niet, dus even pas op de plaats.
Veel drinken dan maar....er staat al een pot thee klaar, een kop decaf en een glas verse gemberthee met een takje munt.
Ik had andere plannen, maar ja......het is niet anders, als ik snel wil opknappen is dit echt het beste....ik heb geen zin om weer maandenlang te kwakkelen omdat ik te lang doorgegaan ben.



Ik was van plan om te winkelen....ik had iets gezien wat ik het perfecte cadeau vond voor iemand (voor mijzelf ook leuk, maar daar ben ik dan weer te gierig voor). Vanaf vandaag hebben ze het, kans dat het morgen al uitverkocht is....nou ja, dat is dan pech. Geen drama, ik maak er vandaag een lekker lui dagje van......veel slapen verwacht ik, morgen is het vast beter! Dan morgen evt. naar die winkel (alleen als ik opgeknapt ben) en hopen dat ze het nog hebben, maar verder weer niks en ook vrijdag hou ik het dan rustig. Ik zal wel verkouden worden.....vaak ben ik dan van tevoren koortsig.

Kan ik mooi vandaag even het ritme oefenen van een muziekstuk waar ik niet uitkom. Een lastig ritme wat ik het hele stuk door heb.....steeds hetzelfde. Ik heb het op youtube gevonden, vaak werkt het goed om het dan mee te lezen terwijl ik luister......bij dit stuk lukte dat niet.....ik hoor mijn ritme er niet duidelijk genoeg doorheen. Tergend langzaam.....elke achtste noot een tel laten duren (dat telt eenvoudiger) en dan geleidelijk aan sneller lukte tot nu toe ook niet echt....ik raak nog te vaak in de war, ik struikel vaak op hetzelfde punt. Ik moet het eerst in mijn hoofd hebben, lezend spelen lukt deze keer niet......daarom toch heel langzaam beginnen.....het kwartje moet vallen. Dat kan ik doen zonder instrument....de noten zijn verder eenvoudig, mijn vingers zullen niet in de knoop halen....maar dat ritme......als ik dat te pakken heb gaat het verder wel lukken, dan kan ik het hele stuk uit mijn hoofd spelen! Wel een mooi nummer trouwens, maar geen leuke partij voor mij.

Verder geen nieuws hier.





4 opmerkingen:

  1. Beterschap Ans, salie-, thijm, en als je het hèbt propolis, doen vaak wonderen .
    Succès met het instuderen van het muziekstuk (y) , gaat vast lukken !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik weet het. Het wordt niet erger, dus ik denk dat het snel voorbij is.

    Dank je....ik ken de eerste maat nu.....denk ik. Het zijn 4 maten die zich steeds herhalen, maar niet alles in de maat, veel noten zijn tegen de maat en dat dan nog vrij snel.....ik raak steeds in de war. Gelukkig zijn er meer die het ook nog niet kunnen. De rest speelt er dan heel andere dingen doorheen.... maar ooit komt het goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer pech.
    Heel jammer, plannen hebben en dan rustig te moeten blijven.
    Hoe is het nu? Zou het doorzetten of denk je voldoende op te knappen?
    Een goede nachtrust kan ook nog wonderen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vandaag is het duidelijk beter dan gisteren! Nog nauwelijks keelpijn en geen koorts meer. Nu wel een duf en raar hoofd (heb ik al jaren, maar nu anders hahaha)., alsof de holtes vol zitten. Er zal nog wel een flinke verkoudheid volgen....vaak heb ik koorts voordat ik verkouden wordt. Nog wel rustig aan, ik ga niet zwemmen morgen, maar ik zeg verder niks af....... gewoon alles even op een laag pitje, lekker uitslapen en evt. 's middags een tukkie.....komt helemaal goed! Ziek zijn komt nooit goed uit.....het was niet zo erg dat ik niks kon doen, maar ervaring leert dat snel uitzieken beter werkt bij mij.

    BeantwoordenVerwijderen