Zoeken in deze blog

zaterdag 28 september 2019

Ze zijn weer actief ......

...de krantenleurders. Er is wel iets verbeterd, tegenwoordig krijg je de krant ook als je geen abonnement neemt. Vandaag had ik er weer één (woensdag ook al, toen voor een andere krant)..... " wil je een krant jongedame?" vroeg de jonge leurder....(hm....het was wel een leuk type, van hem klonk het net niet te overdreven) ...natuurlijk wil ik die krant, maar ik zeg er altijd meteen bij dat ik geen abo wil. Nee, maar dat was ook niet de bedoeling.....dan weet ik genoeg "en ik wil ook geen gratis abonnement!" Ha, dat was een schot in de roos...... dat was de bedoeling....die ken ik al.....een gratis abonnement, maar de bezorgkosten moet je wel betalen.......naar mijn idee meer dan de bezorger krijgt, ze geven echt niet zoveel gratis! Kans dat je het ook nog op tijd moet opzeggen, anders zit je er voor langere tijd aan vast voor meer geld.
Ik legde hem (geheel naar waarheid) uit dat ik vroeger gek was op de krant, het eerste wat ik 's morgens deed.....maar nu kijk ik 's morgens naar het nieuws op tv. De krant vergeet ik en aan het eind van de week ligt er een stapel oud nieuws....zonde....zelfs als hij voor niks is.
Zo af en toe is een krant leuk, zoals nu...een echt gratis krant.
Hij begreep het en zocht voor mij alle bijlagen erbij, zodat ik een volledige zaterdagkrant had.




Het is echt zo....ooit zegde ik mijn krantenabonnement op omdat het te prijzig werd en ik dat geld beter voor andere dingen kon gebruiken.....dat was echt wennen. Maar geleidelijk aan kwam er steeds vroeger nieuws op tv.....dat is sneller. De kranten gaan overal uitvoeriger op in, meer achtergrond informatie, dat heeft ook zijn voordelen, maar toch......ik vergeet de krant te lezen, het zit niet meer in mijn systeem.

Ik bracht mijn boodschappen naar de auto.....heel ongewoon, met de auto boodschappen doen even verderop, maar ja.....ik had iets nodig dat op de fiets niet te doen was.

Toen ik mijn lege wagentje terug wilde zetten sprak dezelfde jongen mij weer aan.....ik schoot in de lach en zei dat ik net een krant van hem gekregen had. "Ja, maar leuke mensen vragen we 2 keer!"
"Ik keek nog één keer om terwijl ik wegliep: "Slijmerd" Lachend wenste hij mij een fijne dag!

In elk geval was dit niet zo'n doordrammer, sommigen zijn hardnekkiger dan vliegen! Hoe meer ze aandringen, hoe minder ik wil.....dan zeg ik ook nee als ik het eigenlijk wel wil!
Er is een energiemaatschappij die altijd mensen had die het woord nee niet begrepen.....niet op straat, niet aan de telefoon........ ik ben aan de telefoon een keer heel kwaad geworden op zo'n man......toen veranderde hij van doordrammerig in kruiperig.....ook eng. Ik hoor niet veel meer van dat bedrijf'''misschien gaan ze mij nu wel uit de weg.
Ook als ik meteen moet beslissen zeg ik nee. Vaak krijg je dan ineens wel meer bedenktijd, maar het blijft dan toch nee bij mij.


3 opmerkingen:

  1. Jammer, hier leuren ze zelden en een leukerd was er ook niet bij.☺
    Ik heb en houd nog steeds twee zaterdagabonnementen. Een daarvan wil ik opzeggen om een andere krant te nemen, drie is teveel.
    Zaterdag als weekend, in nachtgoed aan de keukentafel met koffie en vers leeswerk en puzzels, dat wil ik in mijn systeem houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat begrijp ik helemaal, ik heb er ook erg aan moeten wennen toen ik stopte.
    Nu zit ik in nachtgoed het nieuws op tv te bekijken.
    Ik kom de leurders overal tegen en ik denk dat ze in mij een willig slachtoffer zien, want ik kom er niet onopgemerkt voorbij. Ooit had ik er eentje voor een streekkrant waar ik al duidelijk tegen gezegd had dat ik niet wilde.....hij vroeg of ik in de buurt woonde....ja dus en ik wees een beetje in de juiste richting..."O, waar precies?" ....ik zag hem zijn pen pakken..... de gluiperd. Ik heb dus geen adres genoemd, maar zag een buurman..."Hé Thijs, wil jij een krant?" De jongen dacht dat het mijn man was en begon tegen hem.....hahaha, ik ging er snel vandoor en zwaaide nog even naar buurman.

    BeantwoordenVerwijderen