Zoeken in deze blog

zaterdag 7 september 2019

Zitbankzaken

Één van mijn banken werd erg slecht......de vulling werd duidelijk dunner, de leren bekleding was flink gescheurd bij de naad en op de leuning zat een klein scheurtje. Dat laatste vond ik niet zo erg, het hoeft allemaal niet perfect te zijn, maar het werd nu toch echt wel tijd voor wat anders.
Dit bankje had ik ooit gekregen, derdehands en toen nog prima, maar ja, na jaren was het toch op!
Het was echt mijn bank, ik zat altijd op die bank en soms slaap ik er zelfs op....met mijn lengte kan dat wel op een tweezitter. Ter bescherming had ik er altijd een grand vouloir overheen (in de hoop de schade te beperken) maar over leer blijft dat niet goed zitten.
De meeste mensen die hier komen hebben door dat het mijn bank was..... ze gingen bijna allemaal op de andere bank zitten.
Steeds had ik in mijn hoofd eens naar Noppes (kringloopwinkel) in Volendam te gaan..... daar staan vaak mooie dingen voor schappelijke prijzen. Noppes betekend niet dat je het voor noppes krijgt daar...... misschien is het zo genoemd omdat je noppes krijgt als je er iets brengt.
In Purmerend is ook een Noppes en er zijn er elders nog meer, maar die in Volendam heeft meestal de mooiste dingen, het is er ook erg netjes...... daar zou ik het eerst kijken. Maar ja....goedkoop kost ook geld....ik stelde het steeds uit......
Vandaag was de jaarlijkse rommelmarkt bij de Opstandingskerk er weer...... een heerlijke rommelmarkt..... veel spullen voor weinig geld, je kan er wat winnen, er is gewoonlijk wel wat te eten of te drinken en iedereen is vrolijk....opbrengst voor het goede doel.... ik ga bijna altijd even kijken. Een week eerder worden de spullen altijd huis-aan-huis opgehaald en iemand plaatste een foto op facebook van spullen die daar binnengebracht werden..... daar werd net een bank binnengebracht en ik zag er nog eentje staan..... eigenlijk kijk ik daar meestal niet bij de meubelen, maar dat is ook een idee. Dus ik schreef eronder dat ik aan een bank toe was, maar dat die niet in mijn dinky toy paste....... het antwoord kwam snel....ze bezorgen ook! Oooooo, dan ga ik zeker kijken!
Later dan mijn bedoeling was kwam ik daar aan....kans dat al het mooie er al uit was..... maar ja....toch eens kijken.  Wow, dat is een mooie bank....... een medewerker haalde de stoel die er wegens ruimtegebrek bovenop stond weg, zodat ik het beter zag...... die was echt mooi! Rood...ik noem het helder donkerrood...... een ruime tweezits en ik denk dat de vorige eigenaar hem voor de sier had staan.....echt......als nieuw! "Wat kost ie?" "Wat wil u er voor geven?"  ...oei, daar ben ik slecht in..... ik wil dan geen belachelijk laag bedrag noemen, maar natuurlijk wil ik ook niet te hoog zeggen. Uiteindelijk heb ik er 30 euro voor betaald.....en 10 euro voor het bezorgen. Prima, daar doe ik het voor!!! Een kennis kwam erbij en vroeg zich af of er ooit op gezeten was.....echt, hij is als nieuw.
Waarschijnlijk zouden ze hem nog voor 3 uur brengen (de markt duurt tot 3 uur),,,,,, dan maar snel even thuis eethoek en oude bank verplaatsen.....tijd genoeg, maar klaar is maar klaar. Zo kon hij er zo in....... als hij in de kamer is ben ik tevreden.....ik moet toch schuiven. Gelijk even stofzuigen, want als ik spullen van z'n plek haal kom ik wel wat stof tegen....auto van het erf...ik was er klaar nu echt  voor!
Ineens kwam er een stortbui rond half drie....niet tekort, het kletterde tegen de ramen.......nu maar hopen dat mijn bank nog binnen staat! Twee minuten later hoorde ik een tractor.....daar zal je ze hebben......ja hoor, tractor met grote aanhanger met spullen, waaronder mijn bank! "De bank is nat en wij zijn nat!" Ja, dat zat erin.......ze waren net iets aan het afleveren toen het losbarstte.....daar kunnen zij ook niks aan doen. "Hij zal een paar dagen moeten drogen....en hou er rekening mee dat hij kan druipen".  Netjes dat ze mij waarschuwden. De bank kon met moeite naar binnen.....ja, dat krijg je met een deur die niet eens een hoek van 90 graden kan maken...... raar gebouwd hier!  Maar het lukte....super!

De kussens stonden in de gang uit te druipen...... ze liggen nu buiten op 2 wasrekken..... voor de bank staat een ventilator......er ligt afdekfolie klaar voor als het gaat regenen, dat gaat sneller dan die vier kussens naar binnen brengen.






 Ondertussen heb ik op de rugleuning een klein slijtplekje ontdekt.....maar dat kan met het vervoer gebeurd zijn (geen idee)....ik doe er wel wat blanke nagellak over, zodat het niet snel verder gaat, verder valt het niet op, zeker niet als de kussens ervoor staan. Ik verwacht dat ik van deze bank toch zeker een paar jaar plezier zal hebben......voor deze prijs kan het bijna geen miskoop zijn. Jammer alleen dat hij eerst drogen moet, maar ja, een mens kan niet alleen maar geluk hebben!

4 opmerkingen:

  1. Zelfs een bank kopen levert bij jou een avontuur op Ans (y),
    Hoop dat het nog langer lekker droog-weer blijft voor je kussens
    en dat de bank zelf ook droogt met een ventilator ervoor...
    In de tropische hitte periode zou dat zo bekeken zijn,
    maar nu is't overal koeler geworden, ook hier een beetje .
    Ik wens je nog heel lang een fijn zit- en lig-gemak met
    je nieuwe bank, en tot ... het volgende avontuur !
    groetjes, hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, als het erg warm is kan ik ze beter ook niet buiten laten drogen, dan is de buitenkant zo snel droog en blijft het binnenin nat..... dat komt dat wat moeilijk door die droge buitenkant. Het gaat wel lukken, ik had ze net voor de regen binnen..... de zon was bijna onder, dus ik besloot ze binnen te halen..... voelde ik van die piepkleine spatjes, nog minder dan gewone motregen.... bij het tweede kussen al iets meer, bij het vierde kussen begon het echt te motregenen..... als het daar lang in ligt is het weer nat hahaha. Morgen in de herkansing

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een koopje zelfs al zou je meerdere kleine dingetjes ontdekken.
    En nu de oude nog kwijt?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, voor die prijs mag er wel iets aan mankeren. Het plekje dat ik zag op de rugleuning is denk ik verzaakt door een spijkertje in de gang.....hij paste er maar net doorheen en ik moest nog snel wat fotolijstjes weghalen..... dus dat zal de oorzaak wel zijn. Ach. valt niet op en met lijm of blanke nagellak gaat het niet verder.
    Ondertussen heb ik wel door dat de nieuwe bank erg zwaar is, die schuift niet ze snel naar achteren als er iemand op gaat zitten.
    Het is altijd een erg leuke rommelmarkt met echt goede dingen voor weinig geld. Ik ben er blij mee!

    De oude geef ik op voor grof vuil, dan komen ze hem halen....over ruim 2 weken. Wegbrengen kan ik hem niet en tegenwoordig kan dat niet meer hier, maar moeten we naar Purmerend. In mijn auto past het niet en in veel auto's niet.... er was wel iemand die hem mee wilde nemen als ze zelf toch naar de stort gaat, maar ik zie haar niet sjouwen met die bank en ik betwijfel of hij in haar auto past. Erg lief dat ze het aanbood, maar ze komen het gewoon halen, dus geen probleem. Het is nu een beetje kamperen in huis....een extra bank, overal kussens.....ik denk dat alles droog is, maar neem hem nog niet in gebruik, misschien is de vulling nog niet volledig droog.

    BeantwoordenVerwijderen