Zoeken in deze blog

maandag 2 september 2019

Agenda


Ik ben iemand die nog een papieren agenda gebruikt....... vind ik nog steeds prettiger. Ik heb het geprobeerd op mijn phone..... ik zie de voordelen wel, maar ik vond het toch onhandig. In mijn agenda blader ik regelmatig en daardoor onthou ik de dingen ook beter, niet alles, maar wel veel. Handig om nog even terug te kijken....wanneer was die loodgieter hier ook alweer? Dat soort dingen.
De gegevens in de digitale kalender zetten was niet moeilijk, maar toch vond ik het nogal een gedoe..... dat ligt ongetwijfeld aan mij, ik weet het.

En wat als ik mijn telefoon verlies of als hij stuk gaat?

Nadeel van papier is dat ik mijn agenda niet altijd bij mij heb, maar ja....... een groot probleem vind ik dat niet.
Een ander nadeel is soms dat ik al afspraken voor in het nieuwe jaar heb, maar nog geen nieuwe agenda. Ik krijg elk jaar een agenda, maar de ene keer wat vroeger dan de andere keer. Een enkele afspraak zet ik wel achterin mijn agenda om later over te nemen, maar als het er veel zijn is dat onoverzichtelijk. Dat los ik op door een goedkope schoolagenda te kopen.....ik heb er nu één van 75 cent (ik kan er een paar cent naast zitten, maar ruim onder de euro!). Daar kan ik tot de zomervakantie afspraken inzetten....dat is meestal wel genoeg.


Hetzelfde heb ik mijn een adresboek...... lang geleden maakte Edwin een mooi adresboek in mijn computer...... heel duidelijk allemaal en handig, geen doorhalingen bij verhuizingen e.d. ......ik begon het net leuk te vinden toen mijn laptop het begaf. Hij werd gerepareerd, ik had nog garantie......maar al mijn gegevens waren eruit!
Daarom voor mij toch nog steeds een papieren adresboek.
Ik ben wel weer aan een nieuwe toe, ik denk dat ik maar eens op een losbladig systeem overstap, evt. in een gewone ringband. Maar eens kijken wat er te koop is!

Boeken lees ik ook het liefst nog als echt boek... van papier! Een e-reader vind ik ideaal om mee te nemen, maar thuis op de bank neem ik liever een papieren boek ter hand!

Ouderwets? Zal best, ik ben ook van zo ongeveer halverwege de vorige eeuw!

Zijn er meer mensen die toch liever een papieren agenda (en/of adresboek) hebben?

4 opmerkingen:

  1. Wat dacht je? Ik heb alles op papier.
    Agenda ligt op de keukentafel, afspraken voor het volgend jaar liggen op een briefje achterin .
    Adresboek ligt bij de huistelefoon, gemeentegids ook.
    En boeken haal ik nog teeds bij de bibliotheek.
    Alle wachtwoorden (met bedrijfstelefoonnummers) staan in een papieren alfabetschrift en houd ik nauwkeurig bij, de nazaten kunnen alles vinden.
    -
    Uiteraard staan de meeste dingen ook op de laptop en/of iPad maar papier is handiger.
    Net als de tv-gids.
    -

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben dus niet de enige!
    De wachtwoorden schrijf ik in code op hahaha, in elk geval de wachtwoorden van bijv. de bank en DigiD.

    Ik vind ook papier handiger, alleen de tv-gids heb ik niet op papier, maar dat komt omdat ik er te gierig voor ben.....ook voor de krant. Ondertussen ben ik er zo aan gewend geen krant meer te hebben dat als ik eens een tijdelijk abonnement heb ik die hele krant vergeet te lezen.... heb ik aan het eind van de week een hele stapel. Het laatste nieuws zie ik sneller op tv en internet, maar de krant is uitgebreider, meer achtergronden.

    Ja....en een huistelefoon heb ik ook nog!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja Ans, ik hou er ook twee agenda's op na. De digitale versie heb ik (meestal)gewoon op zak. De papieren versie ligt thuis. Afspraken noteer ik digitaal en schrijf ze (meestal) ook nog op papier, gewoon als "back-up).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die digitale gebruik ik helemaal niet, ik hou het op alleen papier

    BeantwoordenVerwijderen