Zoeken in deze blog

vrijdag 30 augustus 2019

Effe mopperen

De dagelijkse boodschappen doe ik gewoonlijk op Winkelcentrum 't spil.....op de fiets. Het parkeerterrein is erg krap, dus met de auto ga je daar ook niet voor je lol heen als het druk is. Maar het is nog geen kilometer van mijn huis, dus prima te doen op de fiets.
Aan mijn kant was het fietspad afgesloten, dat had ik dinsdagavond al ontdekt en ik heb gehoord dat daar ook geen fietspad voor terugkomt......wel fietsenrekken. Nou zijn er veel te kort fietsenrekken, dus dat is geen overbodige luxe, maar de fietsplekken die er zijn willen veel mensen niet gebruiken........ dus zetten ze hun fiets ervoor, waardoor ze eigenlijk meerdere plekken in beslag nemen. Veel van die dingen zijn krom of afgebroken en ze staan nogal dicht op elkaar. Ik zet mijn fiets er wel graag in, want hij wil anders wel eens omkieperen. Liever had ik nietjes om mijn fiets tegenaan te zetten en ik denk dat veel mensen er zo over denken. Maar goed, we zien wel wat ze allemaal van plan zijn....verrassing!

Ik fietste dus via een andere route.....stak daar over naar 't Spil .....ook daar was het opgebroken, maar mijn (loop-)route was klaar..... dat was in elk geval wat.
Verderop zag ik dat de onderdoorgang (een derde "ingang") nu verboden is voor fietsers. Leuker kunnen ze het blijkbaar niet maken. Overigens werd ik bijna van de sokken gereden door iemand die daar nog wel fietste. Naar de visboer moest (lopend) ik via de parkeerplaats, want de stoep en fietspad waren opgebroken. Je kan daar niet zo van de stoep stappen....er komen vaak auto's aan en het is smal, dus goed uitkijken...... een klein stukje over het zand omdat er iemand in de weg stond, maar met gevaar voor eigen leven kon ik een gezonde haring halen.

Terug dezelfde route weer, dus via het fietspad aan de overkant.....bij de bushalte stond een bus die leeg stroomde, over het fietspad loopt daar een zebrapad, dus ik moest stoppen en dat betekent voor mij dus afstappen.

Even snel een boodschap doen lukte niet echt vandaag...... met de auto naar Volendam was sneller geweest denk ik en op de fiets is het ook best een leuk ritje..... daar zijn meer winkels.....bij goed weer best een goed idee!

Als het fietspad niet terugkomt op die plek is het niet veel verder lopen, maar het is gewoon niet zo handig voor fietsers vind ik...... afwachten maar.

3 opmerkingen:

  1. Dat hebben ze waarschijnlijk uitgedacht om jou te pesten. ☻☻☻

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grapje. Ik snap je ergernis wel, waarom ook alles tegelijk op schop.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hihihi, ja, dat doen ze expres!!!!Om mij te treiteren!!!

    De brug verderop stond ruim van tevoren aangegeven, hoewel dat in de vakantie was en hij werd op de eerste schooldag afgesloten.....vlakbij veel scholen......niet erg handig, want veel mensen zullen daar in de vakantie niet over gegaan zijn!
    Het fietspad was niet aangegeven, ik was er dinsdagmiddag over geweest en die avond bleek het eruit te liggen. Dan nog een plek waar ineens niet meer gefietst mag worden en ook bij het winkelcentrum een andere opbreking waar ik dan nu wel kon lopen, maar niet fietsen. Ik vermoed dat we daar helemaal niet meer mogen fietsen als alles klaar is. Het gaat niet om een grote afstand, maar handig vind ik het niet! Op de eerste schooldag zullen vast wel kinderen te laat geweest zijn.

    BeantwoordenVerwijderen