Zoeken in deze blog

vrijdag 23 augustus 2019

De vakantie is bijna voorbij

Woensdag was er nog een gezellige kaasmarkt in Edam.....het was druk!
Lekker muziek gemaakt, mijn aandacht was er beter bij dan vorige week..... maar nu ging het lekker.
De speciale gast was Cor Bakker....... hij mocht de kaasmarkt openen en sluiten....maar lust zelf geen kaas.  "Niet vals spelen hoor" waarschuwde hij mij.....ik kon het hem niet beloven. Een ander speelde even één noot.....hij wist meteen welke noot dat was....met zijn gehoor is niks mis.
Aardige man in elk geval.......voor zover dat te beoordelen is natuurlijk, maar hij had overal aandacht voor, dat vind ik al heel wat.



Ik was weer met de auto...... elke keer een ander excuus hahaha, deze keer had ik wat veel mee......een bos bloemen is wat lastig op de fiets. Ook had ik extra proviand mee, zo'n laatste keer mocht er wel iets extra's zijn....dus ik had een bak zoute koek mee en een bakje met 2 soorten worst (met koelelement in een koeltasje). De kaasmeisjes waren ook royaal met hun kaas....... meestal krijgen we 1x en ook worden we wel eens vergeten (dit jaar niet volgens mij), maar nu kreeg ik wel een keer of 4.  Er rijdt ook altijd een oude auto rond....deze keer was het een andere en hij had onder zijn motorkap en bak met warme knakworstjes! Vervolgens kregen we meloen...... en mijn bakken zijn (op een paar zoute stokjes na) helemaal leeg weer ingeleverd. Na afloop krijgen we altijd een broodje kaas....... ik denk dat niemand meer honger had.


's Middags heb ik lang geslapen.....ik had het echt nodig! Ik ben altijd gaar na afloop, de fut is er meestal uit dan. Komt misschien ook omdat het 's morgens is....niet zo vroeg, maar toch......ik ben een slowstarter..... en als ik dan wel "actief"  moet zijn in de ochtend wreekt zich dat later op de dag.

Donderdag werd het tijd voor boodschappen.....ik had wat dingen nodig van de Action en als ik dan toch op stap ben ga ik natuurlijk ook langs wat andere winkels. In Monnickendam hebben we geen Action .....sowieso niet veel winkels.....wel bakker en slager, Deen supermarkten, groenteboer, drogist, bloemen, wijnhandel, een Primera, boekwinkel, dierenwinkel, kleding,  etc. , dus de belangrijkste dingen zijn hier wel te koop, maar geen winkels als Action, Kruidvat, So Low, C&A, Blokker, Big Bazar, Flying Tiger, Zeeman, Wibra, Lidl en meer van die winkels waar ik lekker lang rond kan neuzen. Cadeaus koop ik dan ook vaak in Purmerend of Amsterdam-Noord...... daar zijn veel van die winkels wel!
Ik sliep eerst lekker uit, toen rustig aan wakker worden en begin van de middag ging ik pas op stap..... uren gelopen..... maar geslaagd voor wat ik nodig had! Moe maar voldaan.

Vrijdag mocht ik weer uitslapen...... en 's middags ging ik even naar de visdag. Ik hoefde niet te EHBO-en....... de EHBO-ers die er wel waren hadden het drukker dan ik in 3 weken bij elkaar.
Iemand onwel en iemand gevallen, later weer iemand met een flinke schaafwond..... niet ernstig dus, maar ze moesten wel werken! Iemand onwel is altijd moeilijk, het kan van de hitte komen, want het was weer behoorlijk warm vandaag, misschien weinig gedronken....maar er kan natuurlijk meer aan de hand zijn, dat is zo niet altijd te zien. Ik begreep dat er snel familie bij was...... dus die zal het wel in de gaten houden of het goed blijft gaan.

Elke week zingt er een koor, deze keer was dit het Schager Zeemanskoor "Onder zeil". Ze zijn er elk jaar een keer bij, erg goed!! Altijd gezellig, lekker meezingen, heerlijk!!!

Ik kocht een makreel en nam er ook maar een zoute haring bij....lekker!  Even een rondje langs de haven, even hier en daar een praatje maken en naar mijn fiets....... hé.......waar is mijn fiets?
Hm....hij stond blijkbaar in de weg, ze hadden hem verplaatst.....de hoek om! Gelukkig niet gestolen..

Vanavond begint de kapel weer.....i.v.m. een optreden binnenkort beginnen we wat eerder.

Morgen maak ik Edam onveilig........ dan is het waterdag in Edam. Waterdag Edam
De Kaaskapel vaart dan al spelend (komt daar het woord spelevaren vandaan?) door de Edammer grachten.....heel leuk, maar het zal wel erg warm zijn morgen.....maar even rekening mee houden!
Na afloop komen we nog even gezellig bij elkaar.

En zondag heb ik gelukkig geen afspraken......... dan mag ik bijkomen van deze drukke week (die wel heel leuk was).

Eet smakelijk allemaal, ik ga dooie vissies eten!

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat het redelijk weer was.
    De komende dagen mag je opnieuw genieten, nu van de warmte. Aan deze kant is het weer de hoogste hittecode.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het was vanmiddag echt te warm weer. We gingen met de Kaaskapel een dagje varen (al spelend door de Edammer grachten).....eerst was het heerlijk weer, maar vanaf een uur of 2 werd het te warm...... maar goed, om 3 uur gingen we richting terras waar we heel veel lekkere dingen kregen.
    Bij jullie is het meestal nog warmer.....ik vind dit al teveel!

    BeantwoordenVerwijderen