Zoeken in deze blog

vrijdag 16 augustus 2019

De voorlaatste visdag.....heerlijk weer en EHBO-ers in actie

foto Lydia Vloeijberghs


Het was vandaag heerlijk weer voor een gezellige visdag, af en toe zon, veel mooie wolken en droog. Niet te warm en niet te koud.......ik vond het perfect!  De gezelligheid lukte ook, het was niet heel druk, maar voldoende mensen voor een leuke dag en de mensen waren ook enthousiast, deden mee met van alles en nog wat, de kinderen vermaakten zich met allerlei spelletjes, iedereen had er zin in!
Het Amsterdams Havenkoor zong gezellige liedjes, een paar kleine meisjes gingen er (samen met de dirigent) bij dansen, er werd meegezongen........prima sfeer.


Als EHBO-er heb ik daar zelden iets te doen, maar deze keer was het iets meer dan niks! Ik heb een paar pleisters geplakt, eentje ter vervanging van een pleister die los zat en eentje over een gebroken nagel......jawel, goed dat ik een EHBO-diploma heb! Terwijl ik een pleister plakte zagen we iemand vallen en mijn maatje liep er snel naartoe.....ik had het ook gezien en vermoedde dat er niks aan de hand was....hij haalt vaker capriolen uit (met een aanloop op klompen over een plank glijden) en is wel wat gewend. Ik zag dat hij bleef hangen met een klomp en hij probeerde niet om te blijven staan...dat is ook vaak beter. Voorbij de plank bleef hij op straat liggen, net voor de waterkant...... hij stak een arm en een been omhoog en riep om EHBO.....maar het klonk niet alsof hij het echt nodig had...........gelukkig had ik gelijk, niks aan de hand......nou ja, een blauwe plek misschien en later ontdekte hij zelf nog een schaafwondje. maar geen naar buiten stekende botten of een bloedbad of andere nare dingen. 
Verder heb ik nog wat vragen over wespensteken beantwoord.
Nou, dat was al meer EHBO dan ik gewend was.....maar we waren er nog niet.......mijn maatje mocht nog een wespensteek behandelen...... zij mocht MIJ behandelen!  Toch nog een gewonde!
Er vlogen daar veel van die Vitessevliegen, zwart/gele etterbakkies...... ik hing een beetje over de brugleuning toen ik een steek in mijn arm voelde........ik zag een beest op mijn arm en sloeg hem weg......hij hing even echt aan mijn arm! Ik denk dat het een wesp was, maar ik nam niet de tijd om hem uitvoerig te bestuderen.....zo te voelen was het een wesp.....ik ben eerder door zo'n onverlaat gestoken.
Er kan niet veel aan gedaan worden....ik hield snel mijn flesje koud water er tegenaan..... koelen is vaak prettig! EHBO-buurvrouw kwam met een zalfje........ meer kan niet en is ook niet nodig...... ik vertoonde geen allergische reacties, dus geen probleem, alleen vervelend! De rode plek is nu al duidelijk kleiner....het voelt nog vervelend, maar ach.....pijn is een teken van leven, als je niks meer voelt is het erger! Maar toch jammer dat je van een wespensteek geen wespentaille krijgt!

Het was toch al een vreemde dag..... de veerboot naar Marken die er elke week is kwam veel te laat...... hij had pech onderweg, panne. averij......motorstoring.

Ik kwam allerlei mensen tegen die ik lang niet gezien had........ zelfs iemand waar ik net een paar uur eerder over gezegd had dat ik die jaaaaaaren niet gezien had.  Iemand groette mij.. "dat is weer eens wat anders dan kaas"  ik keek nog eens goed......o....een kaasdrager.....die herken ik alleen met een rieten hoed en niet met een fietshelm.  iemand vroeg of ik een Monnickendammer was.....jawel een echte.......er werd een naam genoemd....."nee. ik heet Martis" "Huh? familie van Jan?" "ja, dat is mijn broer"..."Ja, nou zie ik het wel". ..... Iemand die ik niet kende zei dat als hij iets moest dat hij het dan niet deed!" "O, u bent zeker Edammer?"  "Ja, dat klopt"...."Ja, die zijn altijd dwars" (Monnickendammers zijn Troeters en Edammers zijn dwars....Markers zijn beren). Zo had ik de hele dag veel zinnige, maar nog meer onzinnige gesprekken.

Weer lekker vis gegeten daar en vanmiddag trakteerde EHBO-buur mij op een heerlijk ijsje...... echt, dat ijs is daar zo verschrikkelijk lekker!!! Ik ben gek op ijs......ik haal geen doos ijs in huis, want ik kan er niet afblijven! Met andere dingen heb ik dat niet (vroeger wel), maar ijs moet op....... en het is eigenlijk niet goed voor mij! Een ijsje zo af en toe mag.....maar een doos ijs is niet verstandig......dus koop ik dat niet! Nu gekozen voor mokka-ijs....jammie!!!

Dit was mijn laatste visdag als EHBO-er van dit jaar........ volgende week zijn er andere EHBO-ers en dan is het weer afgelopen.  Volgende week ook de laatste Kaasmarkt (met Cor Bakker)........en dan gaat alles weer normaal worden.



2 opmerkingen:

  1. Dat er nog maar veel visdagen mogen komen. 😃😃
    Ondanks de wespensteek een goeie dag gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een prima dag! Nog 1 keer en dan volgend jaar weer verder.

    BeantwoordenVerwijderen