Zoeken in deze blog

zondag 25 augustus 2019

Op de woelige baaaaaaren.......

bij storm en bij wind....

Nou die storm viel wel mee hoor, dat beetje wind was zelfs zeer welkom op deze warme zaterdag 24 augustus!
Lang geleden dat ik in de boot genomen werd door de Kaaskapel.

Voor de tweede keer die week had ik een slechte nacht......slaperig en moe, maar niet slapen.
Uiteindelijk zette ik toch mijn wekker maar wat later en besloot ook deze laatste keer van dit seizoen met de auto te gaan. Niet dat ik daardoor langer sliep, maar het gaf toch wat rust.
Nou sta ik al niet bekend als ochtendmens, maar nu was het maar goed dat niemand mij zag toen ik opstond, want er was weinig menselijks aan! Gelukkig sta ik als ik weg moet altijd extra vroeg op om een beetje bij te komen....... om mijn lichaam en geest de tijd te gunnen langzaam in het land der levenden te komen. En na het douchen kwam er dan toch weer leven in mij.

Het meeste had ik de vorige avond al ingepakt, maar ik keek alles toch nog even na...... deed de volle accu in mijn cameraatje en legde het neer klaar voor vertrek.  Alle muziek die ik nodig had zat in de tas, flesje water (we krijgen drinken, maar ik heb graag een flesje mee), zakje met kleine waaiertjes......wegwerpkwaliteit en daar is de prijs ook naar, maar toch prettig als het erg warm is.....die kan ik uitdelen als het nodig is......als EHBO-er heb ik ze ook wel eens mee op warme dagen....... eens kijken....harp voor op mijn sax en alles in een tas die ik samen met mijn saxtas onder het bankje kan proppen. Autopapieren e.d. in mijn schoudertas en een mini-EHBO-tasje, medicijnen, bakje walnoten voor tussendoor als het nodig is (diabeetje) samen met druivensuiker. Nou, dat moest goed gaan!



Dichtbij parkeren zou niet gaan, dus ik ging naar het parkeerterrein dat mij aangeraden was........ vol!
Volgende (ernaast).....vol op een klein plekje na waar mijn auto wel in zou passen, maar ik niet meer eruit zou kunnen...... de laatste parkeerplaats, helemaal achteraan......jawel, daar paste ik tussen..... even uitkijken met uitstappen voor de auto ernaast, maar dat ging goed!  Het was niet heel veel verder lopen, maar met sax op mijn rug loop ik toch wat minder enthousiast, maar goed......ik was ruim op tijd, dus rustig aan.........even zwaaien naar de volgende auto die een plekje zocht...... dag Piet en Gré, tot zo!

Toen ik aan kwam lopen kwam onze boot er net aan aan....ik was de eerste. Onze vaste schipper kwam aan land en ik stak van wal 😀. Al snel kwamen er meer. Ik werd aan boord geholpen door de schipper en zocht een plekje. Zo'n koeboot schommelt niet zo heel erg als er een zwaarwichtig persoon aan boord stapt....... ze zijn gemaakt om koeien te vervoeren......dat zegt wel genoeg!

Er kwam een boot naast ons liggen, die moest op de brugwachter wachten (daarom heet het ook brugWACHTER denk ik).....even praten..... en ik hoorde daar iemand zeggen dat hij een wondje had. "Pleistertje nodig?"  jawel, dat had ik mee....... de anderen plaagden de man dat het allemaal wel meeviel of zo....... en ik besloot hem een mooie pleister te geven.....in vrolijke kleuren met de tekst "Kaboong" ......  de anderen zagen al wat kleur en begonnen over een Barbiepleister, maar ik vertelde dat het veel stoerder was!





Ik pakte mijn sax uit en zette hem in elkaar......uhhhhhh.....uhhhhh, waar is mijn harp? Ik heb mijn tas meerdere keren uitgespit, maar de harp kwam niet boven water! Hoe kan dat nou weer?
Nou ja, dan hoop ik dat het bankje voor mij niet te vol is, zodat ik mijn muziek daar kan leggen....... niet ideaal, maar het is niet anders.....een harp vind ik ook niet ideaal, dat is te dichtbij, maar het bankje was iets te ver...... gelukkig zijn er nummers bij die ik goed ken...... dan kan ik het bijna uit mijn hoofd spelen en hoef ik iets minder nauwkeurig te kijken.

Ondertussen begaf het hengsel van mijn tas het.....later op de dag begaf ook het tweede hengsel het.....handig......ik heb echt mijn dag......gelukkig was het verder wel allemaal erg leuk, dat maakte alles weer goed!

Het was tijd, we kozen het ruime sop. We voeren weer langs mooie plekjes en ik wilde mijn cameraatje pakken......vergeten mee te nemen! Van mijn harp snapte ik het niet, want ik weet zeker dat ik die in mijn tas had gestopt, maar ik vermoedde dat ik mijn camera gewoon vergeten was. Dan mijn phone maar...... minder handig, want die zit altijd onder in mijn tas, die pak ik niet even snel.....dat worden dan niet veel foto's.









Het was gezellig in Edam......het was waterdag en er was van alles te doen op en bij het water. Een grote vrijmarkt.....leuk..... ik hou ervan! Natuurlijk zag ik er niet veel van, ook al stonden de verkopers vaak dicht bij het water. Veel applaus, veel gejuich en gezwaai...... veel bekenden en familie van iedereen......heerlijk weer, beetje wind....goed uit te houden. Drinken genoeg aan boord, ook belangrijk en we legden aan om te lunchen..... we kregen allemaal een goed gevuld lunchpakket....lekker. Heerlijk om even te staan en te lopen........ik was zo stijf als een plank van het lange zitten op het lage houten bankje. Bij eerdere vaartochtjes waren we sneller klaar, maar nu moest ik echt weer in model komen!  Ik besloot om steeds even te gaan staan als we verder gingen.....even de benen strekken!





Tijd om verder te gaan....... het was nu ondertussen goed warm.....even te warm in de volle zon..... maar goed......een schip met zure appelen is erger tijdens zo'n vaartochtje en we zaten allemaal in hetzelfde schuitje, dus even doorbijten nog!












Elke keer als ik met de Kaaskapel vaar vind ik het jammer dat we niet de muziek van de film "Fanfare" (Bert Haanstra) hebben.....maar deze keer hebben we het dan maar gezongen.

Om een uur of drie stopten we bij een heerlijk terras.....onder de parasols konden we genieten van drankjes en veel lekkere hapjes. Het viel de schipper op dat ik na het lage bankje nu op een stoel zat die te hoog voor mij was....... ja, dat heb ik vaak.....meestal zit dat niet zo lekker, maar nu was het na dat bankje wel erg fijn.  Eigenlijk zit ik bijna nooit lekker........ altijd te hoog en dat is vooral bij een harde stoel niet fijn, dat knelt af.  Thuis zit ik altijd op met mijn benen op de bank, dat zit prima.
Niet alleen zijn zittingen altijd te hoog, ook zijn ze vaak te lang......de afstand tussen voorkant en rugleuning is te groot en dan zit ik zo raar en ongemakkelijk onderuitgezakt...... als er kussentjes liggen pik ik die vaak allemaal in om achter mijn rug te proppen.
Om saxofoon te spelen zit ik heel graag op een strobaal.... de ideale hoogte.....daarom speel ik zo graag bij de blubberrace! Waar anderen mopperen op die strobalen heb ik eindelijk een heerlijke zitplaats!




Wat heb ik genoten....... het mooie weer, de gezelligheid, het samen muziek maken, het publiek, het lunchpakket en natuurlijk het eten en drinken op het terras! Deze dag viel zeker niet in het water!

Bedankt Kaaskapel! Ik zie jullie in november weer! Dat staat als een paal boven water.

Ook schipper Klaas bedankt...... het was weer heerlijk...... lekker rustig varen, geen last van golven of onverwachte wendingen....... goede stuurmanskunst!


Thuis viel ik rond half acht al in slaap........eerst een paar keer heel even, maar al snel was ik echt in dromenland, waar ik pas om tien uur weer uit kwam! Even wat drinken, tv kijken, computer.......om een uur of 12 moet ik weer in slaap gevallen zijn.....tot 6 uur vanochtend. Na een uurtje viel ik opnieuw in slaap, deze keer tot kwart voor tien........ ik zou nu wakker moeten zijn, maar ik ben nog wat duf..... mijn benen voelen nog steeds stijf en stram......  gaat wel weer over.

Mijn harp heb ik nog niet gevonden....niet in huis....zo maar eens kijken of hij er in de auto uitgevallen is.


Foto's zijn voor een groot deel "gepikt"  van de Kaaskapel, er zijn er maar een paar van mijzelf bij. Omdat ik niet weet wie welke foto gemaakt heeft heb ik er verder niks bijgezet.












2 opmerkingen:

  1. Geen wonder dat je daar goed op slaapt, water, wind en zon.
    Het moet een prachtige dag zijn geweest en ik kan me voorstellen dat je al naar de volgende uitkijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het was geweldig!!!
    Het volgende is een festival waar ze aan meedoen, dus heel wat anders, maar natuurlijk ook gezellig, maar dat varen vind ik altijd heel bijzonder.....met z'n allen in die boot en dan al spelend door Edam...... vooral als het mooi weer is en druk zijn de reacties ook heel leuk.
    Ik doe niet met alle optredens mee, ik ben vaste invaller en dan vooral in de zomer...... maar deze keer ben ik gevraagd in november mee te doen. Ik heb natuurlijk al 2 muziekverenigingen, dus wil ik niet met alles in Edam meedoen...... dat wordt teveel.

    BeantwoordenVerwijderen