Zoeken in deze blog

woensdag 28 augustus 2019

Het was een vreemde avond....

.....onze eerste repetitie-avond van dit seizoen. 🎷🎵🎵

Het was smoorheet, dus ik vertrok op de fiets met het idee dat het op de terugweg vast wat frisser zou zijn. Zonder na te denken fietste ik volgens mijn vaste route...... o nee, niet aan gedacht.....de brug bij het scholeneiland is afgesloten. Goede planning, ze zijn daar maandag mee begonnen, de dag dat de scholen weer begonnen......... ik zal er maar van uitgaan dat het niet anders kon.
Omrijden dan maar via 't Spil.......o.....het fietspad is afgesloten! De tegels lagen eruit.... die had ik niet verwacht, ik had daar eerder die dag nog gefietst......dan maar weer een andere route....ooit kom ik bij ons clubgebouw...... we zijn er bijnaaaaaaa.

Daar aangekomen zette ik eerst de airco aan....het is een ouwetje die best wel herrie maakt, maar hij werkt wel.......elke graad minder is er één!
In ons clubgebouw is het snel warm, maar het afkoelen gaat moeilijker. De nooddeur in de zaal openzetten helpt alleen als het buiten duidelijk kouder is dan binnen.....door laten waaien kan niet op dinsdag, want de zaaldeur moet dichtblijven i.v.m. een pianoleraar 🎹 die in een ander kamertje lesgeeft. Wij maken met z'n allen natuurlijk veel geluid, dus moet die deur dicht blijven! Die pianoleraar is echt niet moeilijk, maar het is natuurlijk heel lastig om les te geven met andere muziek er dwars doorheen.

Ondanks de hitte ging ik toch maar koffie en thee zetten, vaak vinden ze dat toch wel lekker. De afwasmachine was vol....nou ja, er stond een bak bovenop met afwas....... helaas was iemand zo slim geweest om vuile kopjes op de schone te zetten, dus alles moest opnieuw gedaan worden......maar dat zou ik later op de avond wel doen......nu niet bij die hete afwasmachine!!!

Nog maar even naar buiten, daar is het ook warm, maar toch prettiger.....in de schaduw. Geleidelijk aan kwamen er meer mensen en toen de dirigent arriveerde besloten we toch maar naar binnen te gaan..... daar had de airco zijn werk gedaan..... nog steeds warm, maar ietsje minder.

Veel mensen waren nog op vakantie of hadden blijkbaar andere bezigheden, dus we waren met een kleine groep, maar wel veel verschillende instrumenten/partijen, dat was wel prettig. Iemand had wat stoelen neergezet waar de rest zich bij aangepast had, waardoor er voor degene voor mij wel erg weinig ruimte was..... ze sloot aan bij de altsaxen,,,,,,, nee, toch maar naar de overkant....en later op de avond wisselde z bij 1 nummer toch weer van plaats. Bij dat nummer dwarrelde haar muziek tijdens het spelen naar beneden en ik bracht haar een paar magneetjes om het op z'n plaats te houden.
Mijn broer had z'n bril vergeten en kwam er bij mij eentje halen..... ik gaf hem de bril die ik in mijn tas vond, maar het was mijn enige bril..... de rest zat nog in de Kaaskapeltas. Nou ja, ik zou het wel redden....dacht ik. In het begin was het geen probleem, maar al snel zag ik de lijntjes dubbel..... ik had dus een bril nodig....achter mij had iemand een bril over.....lekker rommelig zo.

Het was opvallend dat vrijwel iedereen in korte broek was....soms 3/4, maar volgens mij was er maar eentje in lange broek......maar die had ook lange mouwen..... ik kreeg het al warm als ik er naar keek.



Een nieuw nummer dat we zouden spelen bleek nog niet iedereen te hebben......dan maar wat anders spelen.

Ineens begon het te donderen....... dat slagwerk boven ons hoofd speelde niet in de maat. Ik bedacht dat mijn slaapkamerraam open stond...... een ander dacht dat haar fietstas open stond......en zo waren er meer die aan ramen, zonneschermen etc. dachten, want het begon flink te regenen. Deze bui had ik even niet verwacht, maar goed.....hopelijk zou het even opfrissen.



Na afloop dan toch maar de afwas in de machine...... ik had gelukkig hulp, want het was warm bij dat ding..... en hij moest twee keer draaien doordat er nog zoveel stond, dat van deze avond kon er niet meer bij. Hij is snel klaar, dat wel, maar er zit water van 90 graden in, dus als dat ding opengaat word je gestoomd!

 Echt afgekoeld was het niet de onweersbui, maar toen ik naar huis ging was het buiten wel lekker...... de zon was ondertussen onder, de straten nat..... dat scheelde toch al.
In één keer fietste ik naar huis.....een route zonder afsluitingen!

Maar ik heb lekker gerepeteerd, het was gezellig en dat rommelige maakte het alleen maar leuk. Jammer dat er maar weinig mensen waren.....maar ik ga er dan maar vanuit dat de gezelligste mensen er waren 😄😂😛, want ik vond het een leuke avond......ondanks de hitte!

Vandaag is het buiten wel wat koeler....hopelijk blijft het zo! Het is buiten in elk geal koeler dan de 27 graden die het binnen is! De achterdeur staat open.....er komt wat frissere lucht binnen...... alle beetjes helpen! Ik heb nu wel weer genoeg van die hittegolven......ik wil een sneeuwpop maken en sneeuwballen gooien! Ik wil het wel weer eens koud hebben en dan een dikke trui aantrekken...... tegen kou kan ik mij kleden, tegen warmte niet, want meer dan alles uit gaat niet!


2 opmerkingen:

  1. Een avond met hindernissen, een wonder dat je sax het nog deed. 😁
    Hier heeft het vannacht even geonweerd. Niet veel en ook wat geregend.
    Het werd tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi, daar kwam nog geluid uit gelukkig.
    Na dinsdagavond geen onweer en regen meer (voor zover ik weet). Dinsdag ging het wel even flink tekeer, maar niet extreem. Gisteren nog erg benauwd, vandaag al beter, het is in huis 2 graden afgekoeld gelukkig!

    BeantwoordenVerwijderen