Zoeken in deze blog

vrijdag 2 augustus 2019

Vriendje



Dit kleine vriendje gaat weer naar huis vandaag......het zal vreemd zijn zonder hem na ruim 2 weken. Aan de ene kant lekker dat ik het rijk weer alleen heb en thuis met niemand rekening hoef te houden, aan de andere kant zal ik hem ook wel een beetje missen.
Het is geen moeilijk dier......hoewel het soms ook een klein monstertje is.


Vaak ligt hij zo stil dat ik mij afvraag of hij nog leeft! 


Hij ligt graag dicht tegen mij aan en ik had het al steeds zo warm. Als ik dan denk dat ik dat kan oplossen door op de andere bank te gaan zitten komt hij meteen achter mij aan.


Gisteren had hij een weigerdag....... hij luisterde slecht en halverwege het zebrapad weigerde hij verder over te steken! Er kwamen al weer auto's aan....ik sleurde hem toch maar mee.....hij keek echt nijdig. Uitkijken dat hij niet door zijn halsband glipt en onder een auto loopt..... het is al eens gebeurd dat ik de halsband had zonder hond erin...... op een grasveldje niet zo erg, het is geen wegloper.....maar als hij op het zebrapad ineens los is vind ik dat eng.  Ook verderop was hij niet echt enthousiast...... raar beest.


Hij had ook een dag dat hij verstoppertje speelde...of zoiets......ik had een rekje met handdoeken in de kamer staan met een paar handdoeken die net niet droog waren....hij ging zich daar tussen verstoppen en ging spelen met die handdoeken. Later haalde hij trucs uit met een plaid....een beetje baldadig.
Op één van de warmste dagen wilde hij niet verder lopen....alleen als het richting huis was.
Gaat de bel dan gaat hij flink tekeer...... maar ook als het belletje van mijn heteluchtfriteuse gaat, dan is hij helemaal gek!!! Hij springt dan overeind, met een grote sprong over de leuning van de bank en flink blaffen....... niet normaal.
Dat hij van enthousiasme over buurvrouws voeten plaste vond ik minder geslaagd, maar over het algemeen is het echt een heel lief en rustig beest.
Als ik naar boven ga bleef hij eerst steeds op de trap zitten...... van de week was hij ineens boven. Woensdag kwam hij ook boven, terwijl ik in de badkamer was...... hij gedroeg zich schichtig en  schuldig.... hij sloop dicht bij de grond...... reageerde schrikkerig op elk geluid, staart hing laag.......kwam zelfs heel even de badkamer in, maar ging snel weer terug. Later beneden deed hij weer normaal.


Zelf wil ik geen hond, maar zo af en toe oppassen op een hond is prima..... dat doe ik alleen als het mij uitkomt en ik zou niet elke hond willen..... ik wil alleen een hond die ik ook alleen kan laten een dagje en niks vernield..... en die ook tevreden is met een korte wandeling. Over het algemeen waren mijn wandelingen een half uurtje of zo, maar ook wel eens korter als mij dat beter uitkwam.


Vandaag weer een visdag....vorige week ging het vanwege de hitte niet door. Nu wordt regen en onweer verwacht. Pech....ik moet EHBO-en. Misschien valt het mee.



2 opmerkingen:

  1. Leuk beessie.
    Ook honden hebben een eigen karakter, dat merkte je. Net een mens, soms 🙂
    Dat plassen van blijdschap deed een van onze vorige honden ook, telkens als je thuiskwam. niet altijd leuk maar ja,het was lief bedoeld.
    Je hebt nu weer vrij, ook wat waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, echt een leuk beessie. Inderdaad, ze hebben een eigen karakter, dat merk ik bij Edwin ook vaak met zijn twee totaal verschillende honden.
    Dat plassen doet hij ook als hij zich onderdanig voelt, dus met aanlijnen bijv. .... geen probleem, dat doe ik buiten! Dat lukt prima, want hij loopt niet weg. Als hij buiten voor de deur plast heb ik daar geen moeite mee....een emmertje water en het is weg.
    Precies..... het vrij zijn is echt belangrijk! Daarom is dit een prima oplossing..... ik help er iemand mee, ik vind het leuk.....maar doe het alleen als het mij uitkomt, zo blijft het leuk!

    BeantwoordenVerwijderen