Zoeken in deze blog

maandag 19 augustus 2019

Rust roest?

Nou, ik krijg de kans niet om vast te roesten!
Na de EHBO-visdag van vrijdag (waar ik de volgende dag altijd echt gaar van ben) had ik zaterdagmiddag een verjaardag in Purmerend. Gelijk daar maar even boodschappen gedaan, want daar heb ik meer winkels, meer keus.
Toen ik thuis kwam en de boodschappen opgeruimd had ging ik met mijn avondmaaltijd op de bank zitten en besloot daar niet meer vanaf te komen voorlopig. Ik bedacht wat ik de volgende dag allemaal ging doen...... eerst uitslapen, daar was ik aan toe en dan opruimen en stof verwijderen, want het werd te erg in huis....... ik zette de laptop aan en las een berichtje van Edwin: "Heb je plannen voor morgen?" en ik antwoordde "niets dat ik niet kan verzetten!" .......... de reactie daarop vermoedde ik al....."Dan komen we morgen". Gezellig, daar laat ik mijn plannen graag voor varen!
Ze zouden na de lunch komen en ik sprak af dat we 's avonds brood zouden eten.....lekker makkelijk.

Zondagmorgen dus toch op tijd uit bed om een beetje orde in de chaos te brengen en in elk geval even te stofzuigen.....het hoeft niet perfect te zijn, maar het was te erg. Nog even naar de supermarkt voor brood en wat hamburgers (als de avondmaaltijd brood is vind ik iets warms erbij wel erg lekker.....uitje meebakken....jammie). Om half 1 was ik terug...... ik verwachtte ze zo ongeveer rond half 2...... dacht ik......ik was de boodschappen nog aan het opruimen toen ze er al aankwamen, Edwin Wesley, Geurtje en de honden..... ja, zij hadden al een lunch gehad.....ik niet. Even snel in de keuken wat eten terwijl ik koffie en thee maakte....... prima natuurlijk dat ze er al waren....... maar meestal komen ze vóór de lunch en dat is zo ongeveer om dezelfde tijd hahaha, hooguit een half uurtje eerder.......ik verwachtte het dus niet, maar goede dingen mogen altijd eerder komen, dus prima!





Het was een gezellige dag, heerlijk! Geurtje had weer allemaal cadeautjes mee, dat kan ze niet laten!!!
Ze vertrokken niet zo laat, die avond heb ik niet veel meer gedaan, alleen de afwas. Eigenlijk wilde ik vroeg slapen, maar ik word 's avonds altijd juist wakker..... het is vaak het fitste moment van de dag! Dat lukte dus niet.....tv kijken dan maar, vaak val ik bij de tv wel in slaap.......nu niet....nou ja, niet snel, het werd toch weer laat.

Maandag had ik afgesproken om naar de lappendag in Hoorn te gaan, heel gezellig! Om 8 uur zouden we vanuit Purmerend vertrekken.  Omdat ik 's morgens een zombie ben en zeker na zo'n korte nacht en drukke periode stond ik extra vroeg op. Dat lijkt misschien raar, maar ik kan beter een uur eerder opstaan dan mij moeten haasten! Een uurtje extra slaap red mij niet meer en als ik dan meteen aan de slag moet stort ik in...nou ja....beetje overdreven, maar dan gaat het alleen maar steeds moeilijker, dus vroeg opstaan, rustig aan ontbijten, koppie thee, laptop aan, journaal kijken op tv, vuilcontainer wegbrengen, nog even achter de computer en dan toch maar douchen.....langer dan normaal om nog even goed wakker te worden!  Om 5 voor 8 stapte ik in Purmerend uit de auto, mooi op tijd!

Met z'n vieren reden we even later naar Hoorn......overvol was het, maar we hadden uiteindelijk nog geluk....we zagen iemand spullen in de kofferbak stoppen en vroegen of ze weg ging.....ja dus....mooie plek, dichtbij het station, vlakbij de markt, perfect!!!! Leuk dat ik met ze mee mocht!

Er zijn daar veel koopjes te halen, maar ik heb mij ingehouden.......ik heb alleen een jurk/hes gekocht.....100% katoen, vooral heerlijk in en om het huis!!!! Voor 4 euro, nou.....dat kon ik echt niet laten!

Ik was nog van plan om op een "koppie" te trakteren, maar alle terrasjes waren overvol. Toen we er net waren was er wel plaats, maar ja, het is logischer om dat pas wat later te doen.....gelijk even uitrusten dan en weer verder.  Het kwam er niet van, een andere keer dan maar. Ik heb daar nog wel thee gedronken en toen ik wegreed bedacht ik dat ik nog wel even naar een winkel kon daar in de buurt...... het werden twee winkels.  Ik was helemaal af toen ik thuiskwam....niet zo gek natuurlijk.
Van slapen kwam even niks....hoewel ik moeite had mijn ogen open te houden.

Maar morgen....dinsdag dus.....ga ik uitslapen! Geen wekker, evt. laat ik bel en telefoon gewoon rinkelen...... ik ben er even niet!  Daarna ga ik in mijn huis aan de slag...... geen grote klussen, veel kleine klussen vind ik prettiger, dan kan ik eenvoudiger stoppen als ik het zat ben en bovendien is de afwisseling fijner. Het schijnt knap weer te worden, dus de was kan buiten drogen..... spullen uitzoeken, dingen klaarzetten voor de rommelmarkt die over bijna 2 weken weer spullen komt ophalen (op 7 september is de grote rommelmarkt er dan weer, altijd leuk!), misschien even lekker ontspannen in bad met een boek en drinken binnen handbereik......  dan ben ik woensdag weer fit genoeg voor de laatste kaasmarkt.
Vrijdag de laatste visdag, maar daar ga ik alleen naartoe als ik fut heb en niet zo lang....... misschien even een makreel halen of zo.
Zaterdag is het waterdag in Edam en dan vaar ik met de Kaaskapel door de Edammer grachten.....ondertussen gezellige muziek spelend!

Volgende week begint het normale leven weer, nou ja, niet helemaal.....ik heb nog wat extra dingen die er in de vakantie niet van gekomen zijn....zoals dagjes uit die ik gewonnen heb......  ik vind het zonde om ze te laten verlopen, maar het kwam er tot nu toe niet van!

Zo, mijn dag zit er weer op....nog even tv kijken... en dan slapen!
Welterusten allemaal!!!

O ja....ik heb nog een foto van een roze olifant:

4 opmerkingen:

  1. Roesten zul je niet gauw, al lijk je robottenbloed te hebben. 😁
    De roze olifant is een schatje. Lief huisdier, zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een roze Olifant ???? Net echt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha, ik krijg echt de kans niet om te roesten Bertie...... het is eigenlijk teveel, maar ja..... roesten is erger. Vandaag lekker rustig aan, dat heb ik wel nodig!
    Die olifant is leeggelopen....... tenminste, het roze zit nu in een zakje, het olifantje loopt nog rond!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja Bob, zeker met de tassen die ik mee had eronder is het net echt...... gelukkig kon hij al snel weer uit.

    BeantwoordenVerwijderen