Zoeken in deze blog

maandag 29 april 2024

De zin van het leven

 Ik maak weinig mee ..... ik kom nergens, alleen in gedachten. 
Dat komt wel weer goed..... er zijn erger dingen en gelukkig is er tv. Een tijd lang lukte dat ook niet, maar toen wilde ik alleen maar slapen. Mijn ogen brandden toen heel erg en daarom ook heel lang nauwelijks tv, laptop, boek etc. 
Maar dat is gelukkig over.... al een tijdje, dus ik heb het één en ander kunnen terugkijken.Maar het wordt nu wel tijd om de dokter te bellen, want verder knapt het niet op en ik word slapper en slapper, maar goed....... we zien wel.
Verder fantaseer ik er op los..... dagdromen. 




Toen ik net ziek was bestelde ik online een bos bloemen voor een zieke jarige .... ik had bloemenbonnen gewonnen van een bedrijf waar ik de bloemen eigenlijk veel te duur vond. Ik had er over gedacht om mijzelf tulpen te laten sturen voor de Paas, maar zo duur....ik kocht wel een bosje bij de supermarkt en bewaarde beide bonnen om iemand anders te kunnen verrassen. De bos viel in de smaak, ik werd meteen gebeld. Ik vertelde eerlijk hoe het zat, dat vond ik wel zo netjes, anders voelt zij zich misschien bezwaard. 




Daardoor dacht ik na over bloemen, Ik hou van bloemen en planten..... bijna alles. Bonte boeketten vind ik alleen mooi als het heel veel bloemen zijn, maar 5 takjes in verschillende felle kleuren en vormen vind ik echt niet mooi. Liever heb ik een paar kleuren die mooi bij elkaar passen of 1 kleur... evt. in verschillende tinten. 
En als plant heb ik liever geen orchidee. De ene orchidee is de andere niet, maar een zee van bloemen op een iel steeltje dat aan alle kanten ondersteund wordt is niet echt mijn smaak en dan ook nog soms in bijna onnatuurlijk felle kleuren. Het geheel vind ik gewoon niet zo geweldig, maar als ik er één krijg doe ik echt wel mijn best om hem in leven te houden hoor, zo erg is het nou ook weer niet, maar zelf zou ik zoiets nooit kopen. 
Groene vingers heb ik niet.... ik vergeet mijn plantjes wel eens en nu ik ziek ben heb ik niet aan mijn plantjes gedacht.... zij lijden met mij mee. De kruiden hebben het niet overleefd, nu ja, daar komen wel weer nieuwe voor. Als ik weer zelf boodschappen doe wil ik in elk geval basilicum (omdat het zo lekker ruikt), munt (ruikt ook lekker en is heerlijk om thee van te maken) en bieslook (overal lekker bij en ook lekker om gewoon op te knabbelen. Misschien nog selderie of peterselie erbij, maar die andere 3 zijn voor mij het belangrijkst. Ik moet wel vaker nieuwe kruiden kopen, ze hebben vaak veel water nodig, maar ook niet teveel. Daarom heb ik tegenwoordig waterdruppelaars, dat werkt bij kruiden heel goed.... maar je, die was ik vergeten bij te vullen. Ik pluk ook niet elk dood bloemetje meteen.... laat maar zitten, het hoort erbij. 😃

Ik dacht ook na over de zin van het leven. Is er leven om elkaar blij te maken, te helpen etc.? Als er leven is kan dat wel zinvol zijn...... maar als er geen leven zou zijn zou dat geen verschil maken verder. 
Het moet iets met de aarde te maken hebben. Natuurlijk, wij zijn op aarde om die aarde te helpen! 
Hm...... niet helemaal gelukt.... nou ja om zeep helpen lukte wel. Het elkaar blij maken lukte trouwens ook al lang niet overal.
Elk dier al is het nog zo klein draagt bij aan een goede natuur, elke plant helpt ook mee. Dat alles moet wel in evenwicht blijven, het zat zo goed in elkaar.
Volgens mij zijn wij op aarde gezet om het te regelen als het misgaat, wij hebben verstand meegekregen. De kunst is om het verstand op de juiste manier te gebruiken. 
Natuurlijk mogen wij mensen ook wel plezier hebben en het gemak van te kunnen reizen en onze huizen te kunnen verwarmen etc., maar dan graag op een manier waar de aarde niet onder lijdt....of zo weinig mogelijk. We zijn te snel gegaan de laatste eeuw, alles kon. Terugdraaien is niet te doen, maar met een beetje opletten en zoveel mogelijk overstappen op energie-arme spullen is al veel gewonnen. 
Dat kan niet in één keer..... niet iedereen kan zomaar alles vervangen, maar elk zuiniger apparaat is meegenomen. En zelf zuiniger zijn in het gebruik van energie kan ook. Niet alles hoeft altijd elektrisch te zijn. Als je 's morgens een grote kan sinaasappels uitperst is een elektrische pers wel prettig, maar voor 1 sinaasappel  kunnen de meeste mensen wel een ouderwetse pers gebruiken.... tenzij je last van je handen hebt. Het is voor iedereen anders..... daarom is het mooi dat al die apparaten er zijn, maar ze zijn niet altijd voor iedereen nodig.  

Jeetje...... ik heb mijn gedachten wel laten gaan de afgelopen tijd. 






6 opmerkingen:

  1. Tijd om na te denken, dat heb je nu.
    De zin van het leven, tja, daar denk ik dan weer zus en dan weer zo over. Nu anders dan tien jaar terug of vroeger.
    Ik zie de mens niet direct als hoeder van de aarde, we dienen er er verstandig mee om te gaan maar zijn niet voor alle narigheid verantwoordelijk al lijkt het zo. We zijn immers ook maar een produkt in de ontstaansgeschiedenis, weliswaar gezegend (behept..) met verstand maar ook met de moeite er mee om te gaan. Na al die jaren nog steeds worstelen met duizend-en-een problemen. Je hoeft maar naar Gaza te kijken. En rampen hongersnood...
    Verder ga ik niet, te moeilijk. :-)
    Ik wens je nogmaals alle goeds voor je gezondheid!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn mening over de zin van het leven wijzigt ook nogal eens hoor. Het verstand wordt in elk geval te vaak verkeerd gebruikt. Ik denk ook niet dat alles schuld bij ons ligt, maar hopelijk kunnen we wel helpen.

      Verwijderen
  2. Je knapt op maar het gaat langzaam, misschien te langzaam. Je hebt in elk geval weer fut om tv te kijken en om na te denken. Over de zin van het leven bijvoorbeeld. Dat is wél een thema zeg! Ik was begonnen met een uiteenzetting over hoe ik er tegen aan kijk maar heb die weer geschrapt want er valt zoveel over te zeggen dat ik daar langer over moet nadenken. Enfin, voorlopig moet jij nog wat sterker worden zodat je er ook weer uit kan. Al was het eerst alleen even een loopje naar de winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook een moeilijk onderwerp, waar ik niet altijd hetzelfde over denk. Te langzaam ja.... en het gaat zelfs weer achteruit. Te weinig vocht en voeding neem ik aan. Morgenochtend bel ik de dokter, ik zet er zelfs de wekker voor!
      Ook de familie maar wat beter ingelicht (vannacht toen ik naar de wc ging gevallen, niks bezeerd, maar ik vond dat ik best lekker lag en had geen fut om op te staan en lag in mijn eigen vuil). Broer belde meteen, wilde een sleutel hebben, kwam die meteen halen, brengt morgen kippensoep.....alle alarmbellen rinkelen nu.

      Verwijderen
    2. Goed dat je gaat bellen Ans! Dit klinkt toch wel zorgelijk. Ook goed dat je je familie hebt ingelicht! Een vinger aan de pols en een oog in het zeil lijken me zeer welkom.

      Verwijderen
    3. Er zijn gelukkig ook meerdere buren met een sleutel en vriendin heeft er één. Meerdere buren die altijd willen helpen en ook andere mensen, dat voelt goed. Edwin bood al aan om evt een weekje thuis te werken vanuit mijn huis.
      Ik ben nu wel aan wat hulp toe, maar ga er wel zuinig mee om. Niet onnodig hulp vragen.

      Verwijderen