Zoeken in deze blog

vrijdag 12 april 2024

GEWELDIG!!!!!

 Donderdagavond ging ik naar 'de Kleine Komedie'  in Amsterdam voor een voorstelling van de cabaretière Kiki Schippers.







Samen met P, we hadden afgesproken bij de tramhalte van het Rokin, daar kwamen we allebei met de metro aan, maar elk van de andere kant. 
Samen met de tram naar het Rembrandtplein, we kregen toestemming van de conducteur om via de ingang uit te stappen, dat was voor ons handiger. 
P. vertelde het één en ander over de omgeving, zij was daar opgegroeid en ik wees haar op een winkel waar ik gek op ben en die daar zit. Het Rembrandtplein ken ik wel, maar ik was er heel lang niet geweest. Jammer dat de beelden van de nachtwacht weg zijn! Er staat nu wel een goudkleurig beeld wat ik lelijk vind en daar niet vind passen, maar ja.... blijkbaar denkt niet iedereen er zo over, anders was het daar niet neergezet. Even opgezocht, het nieuwe beeld blijkt 'The Thinker" van Klibansky te zijn. Wat mij betreft mag ie ergens anders gaan zitten denken.... misschien moet ie maar eens nadenken over een andere plek. Het is op zich best goed gemaakt, maar nee... niet mijn keuze en zeker niet voor die plek... ik wil de nachtwacht weer terug, die beelden pasten daar natuurlijk echt!
Via de Bakkerstraat liepen we naar de Amstel ('s avonds terug via de Halvemaansteeg) waar 'de Kleine Komedie' is en ondertussen vertelde P. o.a. over de tijd dat zij in die buurt werkte ... er kwamen allerlei herinneringen boven en zij wees van alles aan. Leuk!
We waren er snel, het was niet ver lopen. We gingen naar binnen en haalden onze kaarten..... dat was geen probleem, hoewel de kaarten niet op onze naam stonden. B., met wie ik eigenlijk zou gaan was nog niet genoeg hersteld van zijn knieoperatie,  hij had de kaarten gewonnen en dus stonden ze op zijn naam. 
We dronken daar even wat 



en keken rond, ik was er nog nooit geweest, P wel. Ik kreeg een cadeautje van P. ......wow, een Enkhuizer almanak.... die vind ik altijd zo leuk!

Het begon.... en het was meteen raak! Zo goed! Ze zingt goed en ze is echt leuk.... speelt overal op in als dat nodig is. Het publiek werd er echt bij betrokken. De band was ook goed! Wij zaten precies voor de techniek,  mooie plaatsen in het midden van rij 9.




P. was wel bang dat zij per ongeluk een stekker eruit zou trekken of zoiets..... het zou mij niet eens verbaasd hebben als dat gebeurde. 
We hebben genoten, gelachen, gehuild .... echt, het was geweldig! 
Een aanrader! (speellijst: KLIK)

De terugweg verliep soepel..... jammer dat de lift bij metrostation Rokin niet werkte.... nu moesten we met de roltrap, wat ik normaal niet erg vind, maar dit is een erg lange roltrap en dan naar beneden vind ik niet zo geslaagd.... gelukkig had ik mensen voor mij.... ik staarde strak naar hun ruggen, dan keek ik niet de diepte in. Omhoog gaat beter, maar omlaag is minder geslaagd. Maar het is niet de langste roltrap van Amsterdam/Nederland, die andere is nog erger!
Mijn metro ging iets eerder dan die van P, we namen afscheid op het perron..... en onderweg kon ik nagenieten. Een paar minuten later stond ik op station Noord en zag dat mijn bus er al stond.... even versnellen..... o, er zit nog geen chauffeur in... rustig aan dan. Even later was ik onderweg..... stapte in Monnickendam uit om het laatste traject op de fiets af te leggen (maar een klein stukje, prima te lopen ook, maar ik vind het lekker om na zo'n avond op de fiets te stappen!). 



Ik heb wat links gemaakt bij de straten en het theater e.d. met informatie voor wie er wat meer over wil weten (en zelf kan ik het dan ook snel terugvinden 😁), zelf ben ik altijd nieuwsgierig naar de geschiedenis en andere bijzonderheden van allerlei plekken.


2 opmerkingen:

  1. Kiki Schippers, ik ga die naam onthouden. Dus een mooie avond, Ans. Dat is het goeie van je woonplaats, behalve de plaats zelf natuurlijk, dat je zo lekker dicht bij de theaters en concertzalen woont. In de Kleine Komedie ben ik nog nooit geweest. Eigenlijk was ik alleen nog maar in het concertgebouw - da's wel mager zeg! Ik moest lachen om je suggestie dat de Thinker eens moet gaan nadenken over reen andere plek. :-) Hij lijkt op een soort ruimtereiziger?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze doet ook veel bij 'Spijkers met koppen', maar ik kende haar ook niet. Ook mijn metgezel kende haar niet, maar die was ook enthousiast. De zaal deed lekker mee en dat is toch voor een groot deel aan Kiki te danken. Ik liep daar tot mijn verbazing nog tot 3x toe Erica Meiland (bijna) tegen het lijf, 1x was dat samen met haar dochter Maxine (toen zat ik op de trap en zij kwamen naar beneden, dus ik stond op om ze alle ruimte te geven). 1ste keer dacht ik....'ik ken die vrouw ergens van' 🤣, maar het kwartje viel.

    Dichtbij Amsterdam, maar toch de rust van een kleiner stadje en ook dichtbij plaatsen als Volendam, Edam, Marken, Purmerend, Zaandam, Hoorn... en Alkmaar is ook nog wel goed te bereiken.
    hier veel mogelijkheden om rustig te fietsen en te wandelen, we grenzen aan het IJsselmeer .... ik vind het hier prima.

    Het was mijn eerste keer daar, leuk theater.
    Concertgebouw ben ik 1 keer geweest, maar van de zomer ga ik nog een keer. Als je wat verder uit de buurt woont is het logisch dat je er niet vaak komt.

    Een ruimtereiziger, daar dacht ik ook aan.... ik twijfelde eerst nog of het een duiker was of iets robotachtigs.
    Een robot denkt niet zelf, dus die viel nu met zekerheid af.
    Een ruimtereiziger denkt vast wel veel.... als je de aarde van afstand hebt gezien denk je overal toch wel wat anders over lijkt mij.

    BeantwoordenVerwijderen