Zoeken in deze blog

maandag 15 april 2024

En ik ga weer van de hak op de tak.

 En weer verder met opruimen...... als het slecht weer is heb ik daar minder zin in, heel gek. En slecht was het maandag..... stevige regenbuien, harde wind, onweer.... maar ook heb ik de zon gezien, zelf felle zon... en 5 minuten later hagelde het! 





Ik zag op zolder een mandje met van alles wat.. .. ik nam het mee naar beneden om het daar op mijn gemak uit te zoeken. Het plastic mandje was stuk, dus dat kon meteen weg.... er bleek allemaal knutselmateriaal in te zitten, maar echt van alles wat. Ik had nog een bak met knutselspul waar niet veel inzat....en dat was een bak met een deksel, dat is al veel beter. ik maakte zakjes om kleine dingen te sorteren, wat bakjes waarin soortgenoten bij elkaar mochten..... er waren ook dingen die weg konden en ik haalde het één en ander uit de verpakking waardoor het minder ruimte innam. Het ging wel weer allemaal bij elkaar in één bak, het is niet handig om nu overal verschillende bakken voor te gebruiken die dan ook weer een plekje moeten hebben. Omdat ik daar nog geen vaste plek voor heb komen die dan overal te staan en kan ik het toch ook niet meer vinden. Voorlopig dingen bij elkaar...... als ik zover ben dat alles keurig bij elkaar kan staan kan ik verder sorteren en ook dan zullen er wel eens dingen bij elkaar komen die niet bij elkaar horen, omdat ik nou eenmaal niet overal zoveel van heb dat ik daar een aparte bak voor kan maken. Maar met etiketjes erop is dan alles snel te vinden. Ik vind het heerlijk om veel knutselmateriaal in huis te hebben..... op het ogenblik gun ik mij er geen tijd voor, maar dat komt wel weer en dan heb ik genoeg spullen om leuke dingen te maken. Ik wil niet hals over kop naar de winkel omdat ik wil knutselen! En vaak krijg ik ideeën door de spullen die ik in huis heb.

Net als leuke legpuzzels.... nu even niet, maar ook dat komt wel weer.... en het poppenhuis. Eerst verder opruimen, nog wat kasten verplaatsen, schilderen, vloerbedekking leggen etc.. .... dan is er weer tijd voor de leukere dingen. Niet dat ik nu niks leuks doe, maar geen leuke dingen die rommel maken op de één of andere manier. Geen dingen waarvoor ik dingen opzij moet halen die ik net opgeruimd heb of dingen waar ik lang mee bezig ben. 

De laatste tijd ben ik flink opgeschoten..... maar er moet nog veel gedaan worden. Nu maar hopen dat er niemand binnen iets moet repareren of bekijken of wat dan ook.... want door al die werkzaamheden waar ik zelf niet om gevraagd heb en die dus niet op momenten kwamen die voor mij handig waren moest ik steeds dingen opzij zetten..... en zo werd het alleen maar beroerder. Met sommige klussen ben ik wel blij, maar het was gewoon het verkeerde moment.... ik zou het zelf nooit besteld hebben in die periode.
En de tuin moet ook bijgehouden worden..... daar ben ik ook steeds mee bezig. Die was overwoekerd door onkruid..... ik krijg dan de neiging om als Tarzan wilde kreten uit te slaan en heb zin om aan een liaan door de tuin te slingeren........ maar ik ga toch maar gewoon onkruid wieden. Zondag nog wat dingen uit de tuin weggegooid die niet alle weersinvloeden hadden doorstaan, dat ruimt ook weer. Jammer dat het stuk of lelijk was, maar als het echt niet mooi meer is dan moet het weg. Heel jammer vond ik de kikker die weg moest. Ooit kreeg ik een grote kikker van Edwin en Geurtje.... een gouden kroon op zijn kop.... ik heb nog geprobeerd of hij veranderde in een prins na een kus, maar het bleef een kikker.



Hij was verkleurd en ik had al groene en goudkleurige verf gekocht. Ik wist dat er een paar stukje afgebrokkeld waren en verwachtte dat wel te kunnen opvullen, maar nu bleken er grote stukken afgebrokkeld  te zijn. Ja, dan houdt het op, dat is niet meer te restaureren, hij miste zelfs een poot. Ik heb er jaren plezier van gehad, maar nu moest hij weg, die is niet meer op te kalefateren. Net als bloempotjes die stuk waren, een metalen vlinder die een keer echt vloog tijdens een storm, maar ter aarde stortte en een vleugel brak. Lekker opgeruimd dus.
Als ik een stratenmaker krijg moet er eerst nog veel onkruid uit, ik kan moeilijk zeggen "Daar.... ergens onder dat gras, daar liggen tegels... succes!"  Er mag wat onkruid zijn, maar de tegels moeten wel zichtbaar zijn. 
Tsja.... een tuin met achterstallig onderhoud wordt snel erger... in huis.... ach.... stofzuigen na een week of na een maand.... het is nauwelijks meer werk. 
Maar ik heb wel weer wat leuke ideeën om het wat op te vrolijken als alles buiten klaar is. 

Van de week komen de glasvezelmensen weer..... dan moet ik weer dingen beneden opzij zetten.... zo geen zin in! Maar ja.... nee zeggen is voor mij ook geen optie, ik zal toch een keer aan het glasvezel moeten, er komt een tijd dat er niks anders meer is..... en nu wordt het nog gratis aangelegd.  En misschien ben ik er wel heel blij mee als ik het heb!  Je kan de vooruitgang niet tegenhouden, niet helemaal. En het speelt nu al zo lang..... nu maar hopen dat ik niet weer alles voor niks opzij zit (zoals de vorige keer).
En als dat gelukt is kan ik eindelijk een afspraak maken met iemand die wil en kan ophogen bij mij! 

Dat glasvezel moet er gewoon komen en dan liefst zo snel mogelijk, dan heb ik het maar gehad en hoeft er voorlopig geen tegel meer uit (als er niks mis gaat).... alleen om op te hogen! Ik doe echt niet met alles wat nieuw is mee, ik heb niet overal apparaten voor.... ik heb nog geen robotstofzuiger, geen afwasmachine, geen tablet, geen (internet-)abonnement op mijn smartphone, geen melkopschuimer, geen luxe koffiemachine, ik doe de was op de hand sinds jaren geleden mijn wasmachine kokend heet werd.... toen moest ik wel even op de hand wassen en dat beviel eigenlijk prima (voor 1 persoon is dat goed te doen en er zijn best wel handigheidjes om ervoor te zorgen dat er minder wasgoed is).... ondertussen wel ontdekt wat waarschijnlijk de oorzaak was en dat kan ik zelf verhelpen, maar het hoeft niet. Ik denk dat ik wel al 10 jaar geen wasmachine meer gebruik. Alleen voor de grote dingen zoals dekbedhoezen is dat wat onhandig, maar alles went! 
Ik heb geen abonnementen op Netflix e.d. ..... erg leuk, maar het loopt mij allemaal teveel op en voor mij is er zat leuks op tv te zien... en anders maar niet! Als er niks op tv is pak ik mijn laptop of een goed boek....en er zijn nog zat andere gezellige dingen te doen. Nee, het is allemaal wel leuk, maar ik kan niet alles volgen en ik wil ook wel eens andere dingen doen. Ik heb liever een treinabonnement en een museumkaart.... veel leuker! 

Ik ben niet bang om dingen te missen en ik hoef niet bezig gehouden te worden, ik vermaak mijzelf wel en hoewel ik tv en computer leuk vind moet het mij niet afhouden van op bezoek gaan, wandelen, fietsen, zwemmen, een dagje winkelen, dingen bezichtigen, gewoon eens in een andere plaats rondneuzen, theater- en museumbezoek etc. Computer en tv moeten dingen toevoegen en niet in plaats komen van al die andere dingen. Als ik die andere dingen niet meer kan doen worden die apparaten weer belangrijker, want het zorgt wel (net als de telefoon) voor contact met de buitenwereld, contact op afstand ..... dat is ook belangrijk en wordt belangrijker als ik zelf niet meer op stap kan! Dan is het ook handig om de boodschappen te bestellen die thuis gebracht worden.... maar dat doe ik nu alleen als ik ziek ben. Ik ga liever zelf naar de winkel..... dan beweeg ik, kan ik eerst zien wat ik koop, ontmoet ik mensen..... en ik ga liever naar een gewone kassa dan naar de zelfscan! Ik zie de voordelen van de zelfscan..... maar dat doe ik alleen als ik heel weinig heb en er lange rijen voor de gewone kassa staan. Als ik dan ook nog haast heb.... oké, dan die onpersoonlijke zelfscan maar. Maar eigenlijk ga ik nooit winkelen als ik haast heb.... dat zou dan al echt om een belangrijke vergeten boodschap moeten gaan die ik nog snel kan halen voor de visite komt of zoiets. 

Ik hoef (nog?) geen warmtepomp..... naar mijn idee komt er nog wel een beter systeem. Zonnepanelen.... ja, wel goed, maar het elektriciteitsnet kan het al niet aan. Ik denk dat er nu zo'n haast gemaakt wordt met dergelijke dingen dat vaak alleen de voordelen maar niet de nadelen gezien worden. En zeker als iets veel geld kost en/of als er veel werkzaamheden voor verricht moeten worden, kijk ik liever de kat uit de boom! Iets nieuws is vaak nog niet volmaakt en wordt meestal wel beter.... of het blijkt niet te voldoen en er komt iets beters voor in de plaats...... ik wacht wel af. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten