Zoeken in deze blog

dinsdag 16 april 2024

Ziek

 Tsja. en toen werd ik ziek. Maandagavond laat kreeg ik pijn.... zo'n beetje overal in mijn lijf......maag, borst, rug en dan vooral tussen mijn schouderbladen, Ik had het warm, het zweet brak mij uit..... iets uitstrekken maar..... brrrr, het was koud. En even later toch weer warm.... toch maar kijken of ik koorts heb, want als ik een dokter moet bellen dan vragen ze daar meteen naar. Nee geen koorts. Langzaam aan verdween het warme en werd ik koud, erg koud. De thermostaat flink hoger dan ik gewend was en nog steeds koud. Overgeven, meerdere keren..... het ging echt niet goed. Boeren..... niet van die luidruchtige hoor, maar volgens mij ben ik liters lucht kwijtgeraakt en dat zou toch moeten opluchten.... ik had het gevoel dat ik een voetbal ingeslikt had. De chili die ik gegeten had kwam eruit.... zou daar iets niet goed mee geweest zijn? Dat heb ik eigenlijk nooit, maar eens moet de eerste keer zijn. 
Ik had nog twee paracetamol zetpillen, daar maar eentje van nemen, want ik werd gek van de pijn.. Nou..... geen groot succes, maar toch ietsje minder. De hele nacht niet geslapen. Toch leek het iets minder heftig te zijn.
Dinsdagmorgen meldde ik mij af bij vriendin en bij de muziek ...... het was nog vroeg, maar er moest een wonder gebeuren wilde ik mij op tijd fit voelen. Ik kreeg een paar telefoontjes.... niet te lang deze keer. 
Computer..... geen zin in, lezen.... asjeblieft niet. TV.... hij stond aan, ik hoorde meer dan dat ik zag. Ik wilde alleen maar slapen. 
's middags zakte ik toch even weg, maar niet diep en veel te kort. Nog maar een zetpil..... weer geen groot succes, maar alle beetjes helpen. 
Het is toch weer wat beter dan het was...... nu heb ik geen voetbal ingeslikt maar een tennisbal. Eten moet ik niet aan denken, maar dat is niet zo heel erg, ik moet heel lang wachten voor ik een ons weeg.  Drinken ... alleen water en dat met kleine slokjes. 
Blij dat ik alles afgezegd heb.... het had echt niet gegaan. 
Nu af en toe heel even de laptop erbij..... maar niet te lang. Mijn hoofd voelt ook niet helemaal goed, alsof het elk moment ontploffen kan.... dat heb ik bij griep ook vaak. Ik slaap nog steeds te weinig en drinken is ook nog wat weinig, maar dat gaat steeds beter. Alles wat ik doe kost moeite. Toch moet ik woensdag wat spullen opzij zetten voor de glasvezelaars die donderdag komen...... misschien ben ik dan weer een beetje beter en het hoeft niet in één keer. Bovendien komen ze pas 's middags, dus ik kan donderdagochtend ook nog wat doen en dan zijn we alweer een dag verder. 

8 opmerkingen:

  1. Ineens zo ziek! Misschien toch iets verkeerds gegeten (?) Het klinkt heel akelig Ans. Ik hoop dat je je als je dit leest beter voelt. Doe het nog maar tenminste een dagje rustig aan. Beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt mij het meest waarschijnlijk, iets verkeerds gegeten....dat heb ik nooit eerder gehad, maar ja..... het kan een keer gebeuren.
      Het was wel heel heftig. Nu voel ik mij grieperig, ook niet lekker, maar die pijn is vrijwel weg. Vandaag maar proberen iets te eten.
      Dank je.... ja, ik hou mijn gemak, ik doe alleen wat echt moet!

      Verwijderen
  2. Goedenmorgen sterkte en Beterschap lieve Ans
    Liefs geertje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, het gaat al wat beter, die erge pijn is weg.

      Verwijderen
  3. Hallo zeg, dat is geen mooi bericht Ans.
    Intussen een beetje beter? Hoop ik?
    Wat het ook is: neem de tijd om uit te zieken. Doen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik was heel beroerd, maar nu gaat het al veel beter. Ik voel me wel als een natte krant, maar dat is beter dan die pijn.
      Ik doe rustig aan..... ik moet wel wat dingen opzij schuiven, maar af en toe wat, dan kom ik er ook.

      Verwijderen
  4. Schiet het nog niet op?
    Blijf maar lekker binnen, het regent en dat gaat het waarschijnlijk de hele dag doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het gaat langzaam aan, maar het komt goed.... ik was net met een update bezig.

    BeantwoordenVerwijderen