Zoeken in deze blog

zondag 14 april 2024

Night of the proms


 Afgelopen zaterdag was ons jaarlijkse voorjaarconcert.
Ik heb wel lekker gespeeld, nu ik 2de partijen speel heb ik wat vaker rust, vooral doordat ik geen solootjes meer heb. Het is daardoor wel beter vol te houden voor mij, minder kramp in mijn kaken! 
Natuurlijk is het leuk om solootjes te spelen, maar ik heb dat al zo vaak gedaan, nu is een ander aan de beurt! Ik speel al 54 jaar en heb bijna altijd 1ste partijen gehad..... tijd om een plekje op te schuiven en dat kon nu er iemand bij kwam die duidelijk beter is. Voor mij dus minder vermoeiend, maar ik was toch bekaf na afloop.... de laatste jaren ga ik meestal na afloop meteen naar huis, liefst op de fiets.... een beetje uitwaaien. Het is best een lange avond, want we moeten er natuurlijk ruim op tijd zijn. We hebben tegenwoordig een grote ruimte voor onze spullen en ik ben heel blij dat er bankjes staan.... dan kan ik even lekker zitten. Spullen van anderen die op een bank liggen schuif ik opzij, zelf zet ik mijn tas en saxkoffer op de grond.... er is plaats genoeg om de spullen ergens anders te leggen dan op de bank, dus ik vind dat ik dat opzij mag schuiven of op de grond zetten.






Foto's van Ali Dekker


Ik heb lekker gespeeld in elk geval. Het hele concert werd rechtstreeks uitgezonden door de lokale omroep 'Pim' en ook de kerk zond het uit en dat is HIER nog een week of 4 te zien. Hier is een lange uitzending (maar de pauze is ook opgenomen), ik vond het leuk dat ik het nog kon zien, want als ik meespeel komt het heel anders over. Het geluid had van mij wat sterker gemogen, soms hoorde ik gewoon te weinig, maar alles is beter dan niks. Op mijn laptop stond het volume volledig open, maar misschien ligt het aan mijn laptop en kan het bij andere apparaten wel harder.
Voor de pauze had ik niet veel gezien omdat ik aan de praat raakte met iemand in de kleedruimte.... en dat heb ik nu wel kunnen zien. Zelf was ik pas na de pauze aan de beurt.... ik had dus alle tijd. Normaal ga ik wel de zaal in, maar nu liep het dus even anders. Voor de pauze waren al het slagwerk en alle leerlingen aan de beurt. Ook het opleidingsorkest dus waar ik jarenlang in meespeelde, want er is altijd versterking nodig van mensen die al langer spelen en ook zijn er niet altijd genoeg leerlingen om een orkest te vormen. De grote blaasinstrumenten zijn niet zo handig voor kleintjes, dus die worden vrijwel altijd bespeeld door ervaren mensen. De meeste leerlingen zijn toch kinderen, hoewel we ook wel volwassen leerlingen hebben..... soms 'nieuw'  en soms leden die overgestapt zijn op een ander instrument. Op latere leeftijd is het nog steeds te leren!  
Bij ons voorjaarsconcert komen altijd alle groepen aan de beurt en voorheen werden de jubilarissen dan ook gehuldigd, maar dat laatste doen we nu tijdens een ander concert omdat het anders allemaal wel erg lang gaat duren. 

Toen ik thuiskwam wilde ik nog even tv kijken, lekker lui op de bank, kop thee binnen handbereik..... ik werd de volgende ochtend laat wakker, naast een kop koude thee.... het programma wat ik wilde zien had ik helemaal gemist, ik sliep al voor het begon! 

Dan de zondag maar even rustig aan starten....daarna wat klusjes in huis, vanmiddag even de tuin in om het dagelijkse onkruid weg te halen en verder kalmpjes aan..... zondag is tenslotte een rustdag! 

2 opmerkingen:

  1. Goed orkest! Ik heb het hele stuk na de pauze beluisterd en ik ben onder de indruk. Het moet meer dan leuk zijn om zo'n orkest te spelen. Het geluid via de luidsprekers naast mijn beeldscherm (ik ben zo'n Jurassic computergebruiker met een zoemende zwarte kast naast een bureau) was heel behoorlijk, al kwamen de zangers minder goed door (en dat was misschien niet eens zó heel erg), maar het koper en het riet, de percussionisten en ook de mevrouw op de xylofoon waren uitstekend te horen. Ik kan goed voorstellen dat je moe bent na zo'n concert. Toch meer dan een uur achtereen spelen. Ik heb je witte hoofd gespot vlak voor de tubisten en de bombardon die dreigend boven je uit torende. :-) Ken je die blaaskapelplaten van de Limburger Gé Reinders? Op de cd Bloasmuziek (te vinden op Youtube) staat het gelijknamige liedje waar ik toen het de eerste keer hoorde tranen van in mijn ogen kreeg.

    Blaosmeziek op eine sjone zondigmorge
    Blaosmeziek bleust mich omver
    Mit toeters en bellen 'n sjoon verhaol vertelle
    Zondigmorge blaosmuziek blaos mich riek

    Nou ja, dat dus. Blaasmuziek. Mooi bericht Ans!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn laptop kan niet heel hard en juist na de pauze waren voor mij de sprekers vrijwel niet te verstaan.
      Ik weet wel dat onze toonhoogte voor de zangers niet echt prettig was, maar we kunnen niet 'even' een toon lager gaan spelen.

      Zo'n witte kop valt op hè?
      De saxsolo's waren dus van mijn nog jonge en heel leuke buurvrouw, die solo in James Bond (for your eyes only) heb ik zelf heel vaak gedaan, maar nu dus niet meer. Aan de andere kant naast mij een tenorsax .... eigenlijk 2, maar die andere deed alleen met het opleidingsorkest mee (hij was slagwerker, maar sinds kort ook saxofonist), hij is net vader geworden, zijn vrouw (die bij ons trombone speelt) en kind waren net thuis gekomen na een heftige week, dus die was af! Logisch dat hij naar huis ging.

      Alles torent boven mij uit hahaha..... dat ben ik gewend.

      Dat lied ken ik....nou ja, kennen, ik heb het wel eens gehoord.
      Van Gé Reinders heb ik wel meer gehoord.

      Dank je.

      Verwijderen