Zoeken in deze blog

woensdag 10 april 2024

Verkeersexamen


 Het was op tv, er waren weer verkeersexamens op de fiets en dan moet ik altijd weer denken aan die keer dat ik dat zelf moest doen ...... 58 jaar geleden. 
Ik vertrok met mijn rugnummer opgespeld en kwam al snel borden tegen die er een dag eerder nog niet stonden. Ah..... rechtdoor mag ik met de fiets niet in.... dan maar lopen, want er stond nergens een pijl dat ik anders moest. Keurig met de fiets aan de hand wandelde ik dat stuk. Een paar jongens riepen dat ik het fout deed, ik had af moeten slaan. Ik geloofde ze niet! 
Achteraf hoorde ik dat ik dat wel had moeten doen..... als ik ergens niet fietsen mocht moest ik afslaan, ik had dus een groot deel van de route verkeerd gereden, maar was aan het eind wel weer op de goede route terecht gekomen. 
Teleurgesteld ging ik er vanuit dat ik gezakt was..... en ik had nog wel zo mijn best gedaan. 
Mijn meester hoorde het en zei dat hij vermoedde dat het geen invloed had op de uitslag. 

De dag van de uitslag.... politie kwam op school de diploma's uitreiken. Bijna de hele klas had al een diploma.... ik natuurlijk niet, ik was gezakt. 
Huh? Mijn naam..... ik was geslaagd! 
Meester had gelijk gehad...... er werd alleen een notitie gemaakt als iemand iets fout deed en mij hadden ze niet gezien, alleen aan het begin en het eind. En als ze mij niet zien zien ze dus ook geen fouten! 

Maar...... op tv moesten ze het zo doen als ik het deed, zo gek was het dus niet! 

4 opmerkingen:

  1. Ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan, Ans. Mag je niet fietsen, dan maar lopen. Zo heb ik ook mijn autorijbewijs gehaald. Ik moest er niet aan denken daadwerkelijk auto te rijden dus ik heb de examinator mee uit wandelen genomen. Na de kuier koffie en taart en hij zei: Je bent geslaagd. Waarschijnlijk is het beter dat je nooit rijdt maar na zo'n lekker stuk taart zie ik álles door de vingers. :-) Heb je dat diploma nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha...... dat had ik moeten doen met afrijden, dan was die zuurpruim die ik had misschien wat losser geworden, want nu deed hij geen mond open. Mijn voorgangster had te voorzichtig gereden en ik dacht 'dat zal mij niet gebeuren', dus ik zette flink de vaart erin over een smal dijkje.... alleen deed die auto zo raar.... net toen ik het wilde zeggen zag ik zijn voet op de rem trappen.... heel rustig steeds bij elke zijweg.... dus zo'n 700 ingrepen zonder dat hij iets zei. Ik ben benieuwd hoe hij zou reageren als ik hem zou voorstellen naar een koffietentje te wandelen.

    Ja, dat diploma heb ik nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat was spannend dus, alsnog gefeliciteerd.
    In mijn jaar slaagden bijna alle kinderen. Met alle drie de scholen tegelijk en we kregen daarna nog een film in een grote zaal. Mèt versnapering.
    Om nooit te vergeten, dat laatste. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier ook met alle scholen tegelijk en bijna iedereen slaagde. Nee, wij kregen geen film te zien en volgens mij ook niks lekkers.

    BeantwoordenVerwijderen