Zoeken in deze blog

woensdag 1 mei 2024

UPDATE.....Hoe snel kan het veranderen.

 Tijd voor een nieuwe update:

Na het opknappen knapte ik af..... niet ziek, maar zwak.... zwakker.... zwakst. Dat kwam nogal plotseling en verliep snel!
Veel overgeven, weinig drinken en nog minder eten, kwam er toch weer uit.
Het dieptepunt was maandagnacht....... op weg naar de wc zakte ik door mijn hoeven..... kwam goed terecht, merkte dat ik te laat was voor de wc, had de fut niet om op te staan en mij te verschonen en vond dat ik best wel goed lag....... heb uren daar gelegen.... vond het geen probleem, maar snapte best dat het niet normaal was. Eigenlijk zou ik de dokter bellen, maar ik was zo vies en futloos, stonk een uur in de wind...... zo wilde ik geen dokter zien. Pas tegen de middag was ik weer schoon, maar oude joggingbroek die eigenlijk veel te groot was ging de vuilnisbak in, samen met sokken en ondergoed.... te vies om aan te pakken. De hele dag futloos en moe.
Vandaag (woensdag) wel gebeld.... de assistente die ik niet wilde was nu super..... bezorgd, meewerkend.... dokter zou thuiskomen, tussen 1 en half drie. Even later belde ze.... hij komt meteen. 
Ook hij had alle tijd...... alles gecontroleerd..... geluisterd, gevoeld, suiker, saturatie, temperatuur, bloeddruk..... geen rare dingen, maar niet alles was perfect. Bloeddruk bijv. wat hoog, maar ja..... alles was inspanning, dan gaat ie vanzelf omhoog. Hij bekeek mijn bloeddrukmeter. Overlegde met een internist en ze besloten dat ik nog niet opgenomen hoefde te worden. Eerst proberen met iets tegen de misselijkheid, als ik kan eten en drinken knap ik vast wel op...... en ik word ter controle gebeld. Mag zelf hun noodnummer bellen als het erger wordt.
Hij moest lachen dat ik niet wilde bellen toen ik zo stonk, en vond dat ik wel had moeten bellen, maar ik denk dat hij het echt wel begreep. 
Ze denken (net als ikzelf) dat ik ben opgeknapt van het één of ander, maar teveel verzwakte door te weinig eten en drinken en overgeven, dus eigenlijk wel genezen. 
Vlak nadat hij weg was belde hij: 'ze komen bloedprikken'  prima, controleer alles maar!
Die kwam tegen 11 uur..... snel klaar. Over 2 dagen uitslag, ik kan bellen, maar als er wat is word ik wel gebeld....prima....  alles is gecontroleerd en ik denk onder controle. Alle alarmbellen zijn aangegaan. 
Als het nodig is sla ik echt wel alarm, maar ik denk niet zo snel dat het nodig is..... maar in elk geval werd ik nu wel serieus genomen, in het verleden best vaak gehoord "kijk het nog even aan". 
 En de noodzaak ligt voor iedereen anders.... het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Net als met andere hulp..... vaak denken mensen dat ik dat niet wil vragen, maar ik heb zo vaak wat, dan vraag ik alleen als het echt nodig is, want bij teveel vraag zal na verloop van tijd vaker nee gezegd worden..... vind ik heel begrijpelijk, dus ik bewaar het graag voor serieuze dingen en dat is nu.
Ik heb een rare stem..... ben ook wat kortademig, maar niet benauwd..... zal ook wel met inspanning te maken hebben. 
Broer belde dat hij de medicijnen kwam brengen en 3 flinke porties kippensoep.... 2 doosjes voor in de vriezer, de rest voor vandaag........ hoera. Wel een drukke ochtend...... zelf bellen, een paar keer gebeld door dokter en assistente, onverwacht snel doktersbezoek, bloedprikster, broer en schoonzus met medicijnen en soep, tussendoor deze en gene de stand van zaken melden via mail, WhatsApp en Messenger...... ik heb het al weken niet zo druk gehad. De medische wereld bleek mijn mobiele nummer te bellen, dat nummer wordt bijna nooit gebeld, nu wel. 

Even een tukkie doen. Tegen 4 uur ging mijn mobiel, de dokter....."Hoe gaat het ten opzichte van vanmorgen?" "Nou, eigenlijk wel goed, het viel mij net op dat ik zonder steun opstond!" "O, dat is mooi..... war gegeten? O, kippensoep, prima, is het erin gebleven? Mooi! En de uitslag van het bloed is binnen, ontstekingswaarden zijn erg hoog, maar als je je wat beter voelt, denk ik toch dat het wel goed komt, maar we houden het in de gaten. Morgen belt mijn collega, want dan ben ik er niet!" 

Jeetje, ik heb wel een circus in gang gezet.........

Daarna nog even een gezellig telefoontje, Wat berichtjes tussendoor met Edwin..... en toen was het over en sluiten. 
Lieve mensen die willen helpen...... ik vraag echt wel hulp als ik dat nodig vind en best kans dat er wel eens een verzoekje binnenkomt de komende tijd..... maar gelukkig zijn er meer mensen, dat maakt het eenvoudiger. Ik lijk toch weer op te knappen, maar ik kan niet overzien hoe het loopt, met hoge ontstekingswaarden kan je alle kanten op..... maar die kan ik beter bevechten als ik wat sterker ben! 


En best kans dat het al op zijn retour is.... het is niet eerder gemeten en het kan nog wel veel hoger geweest zijn, even afwachten maar, ze houden mij nu echt echt in de gaten.

Ik viel weer even in slaap..... en broer belde 's avonds weer.... hij belt morgen weer.
Tussendoor weer berichtjes..... lief van al die mensen, echt, maar sorry, soms moet ik even mijn ogen sluiten en duurt mijn antwoord lang..... en soms neem ik de telefoon even niet op, dat is geen onwil, maar ik kan dan even niet. Maar ik ben echt blij met die belangstelling! 

Ik ben echt opgeknapt, mijn schoonzus heeft wonderkippensoep gemaakt, echt...... het pilletje zorgde ervoor dat het binnen bleef. Later best veel gedronken en vooral veel achter elkaar.....zoooo lekker om even echt te kunnen drinken......zelfs koolzuur........ik had zo'n trek in Rivella....en ik had een paar blikjes in huis.....ik waagde de gok en dronk meer dan het halve blikje in één keer leeg! Niet uit de koelkast, erg koud drinken hoeft van mij niet en lijkt mij ook niet echt goed.... nu niet. Wat kan dat lekker zijn. Nog een heel groot glas rooibosthee en tussendoor toch steeds water. Vanavond laat nog een beetje kippensoep, dat gaat vast wel lukken......heerlijk. 
Het lijkt er dus op dat het de goede kant op gaat, maar in elk geval word ik nu goed in de gaten gehouden! 

Welterusten! 



8 opmerkingen:

  1. Het is in elk geval geruststellend dat je onder controle bent en dat de dokter en Dracula, ik bedoel de bloedmensen, naar je gekeken hebben. Wat hoge ontstekingswaarden zijn weet ik niet, maar ik begrijp dat het kan vriezen en dooien (?) Laten we op dooien hopen, al is dat misschien dan weer niet het meest gunstige woord. :-) Ik kan me goed voorstellen dat nu je weer kunt eten en drinken je je beter gaat voelen. Een goeie kippesoep is een medicijn uit de hemel, dat weet iedereen. Ik zal je niet plagen met 600 reacties (per dag) maar updates vind ik fijn! Slaap wel, als je nog niet te ruste ligt, en anders: goeiemorgen Ans.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goeiemorgen, net even wakker. Controle is er nu genoeg, dit had ik ook niet verwacht, maar ik word duidelijk serieus genomen. Vannacht duidelijk teveel gegeten, maar ja, het is het één of het ander..... dat zakt wel weer. Ik knap nu in elk geval wel op. Ik later zeker zo nu en dan weten hoe het gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoera! Niet wat je meemaakte (ernstig!) maar dat je nu onder veilige controle staat.
    Fijn te lezen dat je weer wat bijtrekt, inderdaad zal iemand zwakker worden wanneer je te lang niet voldoende eet en drinkt.
    Leuk is de zorgzame houding van de assistente, een pluim voor haar.
    Ik ben benieuwd hoe het verder gaat. hopende dat je
    doorgaat met opknappen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoioi , kom toevallig (toeval bestaat niet) binnen waaien.. .en lees hier tot mijn toenemen blijdschap dat je alweer aan het opknappen bent.
    Niet dat het mijn zaken zijn en ik me ermee wil bemoeien maar ... eigenwijs als ik ben doe ik dat toch maar wel :-) ... heb je niet een alarmknop? Die kun je krijgen via https://nl-alarmering.nl/alarmknop/ en dan hoef je bij een onverhoopt volgende val niet zo lang meer liggen ... dan kun je hulp inschakelen, ook om je omhoog te helpen, te wassen etc , wat jij maar nodig hebt.

    Ik wens je beterschap!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gossi Ans ! Wat haal je je nu aan ? Verzorg je goed meid, er is maar een ANS en die willen we toch zo lang mogelijk in goede staat bij ons houden hoor ! Is dit het gevolg van een suikerziekte krisis of was je anders ziek ? GAUW OPKNAPPEN ! <3

    BeantwoordenVerwijderen