Zoeken in deze blog

vrijdag 14 juni 2024

Nog even..... en dan .....op naar fittere tijden.

 


Nadat ik donderdag bijna de hele dag aan het appen, mailen, telefoneren etc. was, werd het vrijdag tijd om wat te doen!  
Eerst nadat ik mijn medicijnen had ingenomen nog even lekker verder geslapen, toen wat dingen in huis gedaan zoals de was...... ik wil als ik thuiskom geen berg wasgoed hebben liggen. De vorige keer kon ik het niet toen ik naar het ziekenhuis ging en had ik juist extra was en het was ook te plotseling, maar nu ben ik fit genoeg om dat weg te werken en heb ik een paar dagen de tijd.
 Dan het laatste beetje over een paar dagen nog wassen en dan kan er nooit veel meer liggen en als het lang duurt voor ik het zelf kan wil een ander dat wel voor mij doen. Maar wat klaar is is klaar.



 Het zwemmen had ik dus maar overgeslagen, dat werd mij even teveel, jammer, maar dat komt snel genoeg weer! 
Boodschappen gedaan.... in het weekend nog een keer, maar dan naar een andere winkel. Ik wil wat kant-en-klaar maaltijden in huis hebben en/of wat dingen die snel klaar zijn. Maar wel met een houdbaarheidsdatum die minimaal op 23 juni staat, want stel dat de operatie wel op de klassieke manier gaat dan moet ik een paar dagen langer blijven en ook dan is het fijn als ik de eerste dagen alleen maar hoef op te warmen en ik niet alles meteen in de vuilnisbak hoef te knikkeren omdat het over de datum is. 
Dat soort dingen..... zorgen dat ik de eerste dagen niet meer hoef te doen dan ik kan! De eerste dag zal ik sowieso geen fut hebben..... ook al is alles goed en heb ik geen pijn of wat dan ook, dan nog heb ik na zo'n dag geen zin om nog wat te doen. 





Als ik weer thuis ben kan ik rustig bekijken wat ik voor de komende tijd nodig heb aan verse dingen en dan kan ik dat weer door Picnic laten bezorgen. Dat wil ik pas regelen als ik thuis ben, van tevoren weet ik niet hoe het loopt! Ik ga er wel vanuit dat alles volgens plan gaat, maar ik hou er toch rekening mee dat het ook anders kan zijn.... je weet maar nooit. En het is gewoon lekker als alles in orde is en ik de eerste dagen alleen aan mijzelf hoef te denken en werken ..... en niet al van alles moet regelen. 
Dit is toch wel prettiger dan zo hals-over-kop naar het ziekenhuis als de vorige keer.... vooral omdat ik al langer ziek was en dus veel uitstelde tot ik weer opknapte (wat eerst ook zo leek te lukken). En toen ik thuis kwam meteen weer naar het ziekenhuis..... nee, dat is niet de handigste manier. Ook al kwam dit onverwacht snel..... ik heb nog wel even de tijd om wat dingen te doen. Maandag blijft er niet veel tijd over omdat ik dan eerst gebeld wordt hoe laat ik mij moet melden woensdag en vervolgens naar Purmerend moet voor een MRI.  Dat zijn dagen dat 's avonds de fut eruit is. Dinsdag alleen een belafspraak met anesthesie en verder kan ik aan de laatste voorbereidingen beginnen. Alle was en afwas weg, stofzuigen etc. 




En dan woensdag mag de galblaas eruit...... en ik denk dat ik daar heel erg van opknap! Achteraf was ik toch al wat vaker minder fit, maar ja..... het lastige is dat ik mijn leven lang al snel moe ben en betere en slechtere periodes heb. Ik kan ziek zijn met koorts van een gewone verkoudheid, dus bij mij rinkelen de alarmbellen niet zo snel. Voor ik de griepprik kreeg deed ik met elke griepronde mee en tegen de tijd dat ik echt opgeknapt was begon het nieuwe griepseizoen al bijna weer. En van de griep was ik meestal ook erg ziek.... dus ik schrik niet zo snel als ik mij flink beroerd voel.... heb ik zo vaak gehad, gaat wel weer over.
Bovendien wordt ik ouder en over het algemeen gaan dingen dan toch langzaam aan wat moeizamer .... bij de één wat eerder dan bij de ander, het is bij iedereen weer anders, maar het is niet raar als het minder wordt. Toch wandelde ik voor ik ziek werd nog veel, dagelijks .... en vrij snel!
De avondvierdaagse zou nog niet lukken, maar het ging toch alweer erg lekker. 
Mijn diabetes ging ook erg goed, dus ook dat was positief. Eigenlijk ging het wel goed, maat terugkijkend vielen wel veel dingen mij steeds zwaarder..... maar ja, dat vond ik niet zo gek. Nu ik weet wat ik heb denk ik dat het al langer speelde en dan zou ik er nu dus flink van moeten opknappen! 
Maar het gekke is dat ik er nooit pijn van heb gehad.... nou ja, 1x ..... 1 nacht en dat was 's morgens weer over......  dat zal het mogelijk geweest zijn..... dat was in de nacht van 15 op 16 april.... maar ja, als het over gaat dan zal het ook wel echt over zijn. 
Ach, in mijn jonge jaren had ik al iets aan mijn lever waar ik waarschijnlijk al jaren mee rondliep. 6 jaar later had ik het weer, maar toen minder erg. Daar is weinig meer van te vinden, maar ze  hebben het wel opgeschreven, want ze vonden het wel opvallend.... nu een abces op mijn lever .... ze vragen wel eens 'wat heb je op je lever?' .... ik kan nu zeggen 'een abces' (maar ik denk dat het al weg is, ik gebruik al ruim 5 weken antibiotica.

Achteraf is het simpel, dan weten we bijna alles en weten we precies wat we hadden moeten doen. Maar dan nog..... bel eens een dokter met de melding dat je een paar uur pijn had maar dat het weer over is..... dan moet je het waarschijnlijk afwachten. Dat heb ik vaak genoeg te horen gekregen, terwijl ik toch al niet snel naar een dokter rende.... maar als het dan te gek werd toch maar er naartoe.... "Kijk het nog een weekje aan".  Ik kreeg ook een keer een andere dokter toen ik echt heel erg hoestte.. en al wekenlang..... zij wilde codeïne voorschrijven, maar dat had ik eerder al eens gehad en had geen enkel effect. Toen ik dat zei vond ze dat ik het toch moest proberen. Weer hielp het niet, dus ik ging terug en vroeg haar of we er nu vanuit konden gaan dat codeïne bij mij niet werkt! 
Op de site van de huisartsen staat al een link naar thuisdokter.nl ..... m.a.w., kijk eerst zelf maar wat je mankeert.  Dus zelfs al bel je wel op tijd dan wil dat nog niet zeggen dat je ook meteen echt geholpen wordt. Toen ik (eindelijk) belde gingen daar meteen alle alarmbellen af en kwam er een heel circus op gang. 
Als ik eerder gebeld had was ik misschien wel later naar het ziekenhuis gegaan.... had ik eerst iets tegen de misselijkheid gekregen waardoor ik beter kon eten en drinken en dan kijken of het beter ging. Dat kreeg ik nu ook, maar het was al in overleg met een internist en het zou maar 1 dag aangekeken worden. De volgende dag werd meteen de ambulance gebeld.  
Het is prima geregeld toen ik eenmaal belde..... echt, ik heb niks te mopperen..... en ik snap best dat ze het druk hebben omdat er nou eenmaal een huisartsentekort is.... en dat er dan wel eens te vaak gevraagd wordt om het even aan te kijken.... ik snap het.... alleen word ik dan niet enthousiast om even te bellen.  Maar nu.... hij kwam meteen.... nam de tijd, belde een internist, regelde dat er bloed afgenomen zou worden en dat zijn collega de volgende dag zou langkomen (omdat hij er dan zelf niet was), echt..... dat was gewoon goed! Ik merkte ook dat hij mij begreep..... begreep dat ik niet snel bel, begreep dat als je flink ziek bent je heel anders denkt, er anders tegenaan kijkt .... dat soort dingen. 
En in het ziekenhuis waren ze ook top.... eigenlijk heb ik alleen maar goede ervaringen! 

Achteraf weten we alles..... maar van tevoren alles weten is alleen weggelegd voor helderzienden. 
Als ik alles van tevoren wist zou ik veel dingen anders doen.... dan zou ik niet over een parasolvoet struikelen en zou ik niet iets vergeten mee te nemen. Dan had ik alles keurig voor elkaar op het juiste moment. Dan hoef ik niet snel ruimte te maken voor de monteur als de ketel stuk gaat, want dan heb ik dat al gedaan, zoals ik het ook altijd al gedaan heb als hij voor de onderhoudsbeurt komt (want dat weet ik van tevoren)..... als ik had geweten dat de eerste keer dat ze glasvezel zouden aansluiten niks gingen doen dan zou ik niks opzij geschoven hebben en de tweede keer zou ik alleen de gezorgd hebben dat er niks voor de meterkast stond, want ook toen had ik meer opzij gezet dan achteraf gezien nodig was, maar ja... in de mail stond dat kruipluik en aansluitplek vrij moesten zijn en dat had ik. Zo zijn er zoveel dingen die ik graag eerder had geweten, maar ja..... die gave heb ik niet! 

Vanavond at ik roerbakgroente met beenhamreepjes, heerlijk! Voor de frissigheid wat komkommer en tomaat erbij en omdat ik het zo lekker vind wat Franse frietjes uit de airfryer. 




 Eens kijken of ik de link weer op facebook kan zetten, de vorige link werd verwijderd, ik scheen mij niet aan de regels te houden. Als dat zo is zijn ze er erg laat achter gekomen, want ik doe dit al jaren zo! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten