Zoeken in deze blog

maandag 10 juni 2024

Zo blijft een mens bezig!

 De lijst die ik voor anesthesie moest invullen kwam al snel..... vrijdagavond al! Ik moest ook invullen welke medicijnen ik gebruik en hoeveel.... dat lijkt logisch, maar ik ben nog bezig met neurologische onderzoeken en als die gunstig zijn verandert of vervalt die medicatie misschien wel. De antibiotica is dan wel al afgelopen... ik vulde het wel in, maar schreef de einddatum erbij. Toen ik ergens nog wat extra's kon melden heb ik daar het epilepsieverhaal met de bijbehorende medicatie als aanvulling maar ingevuld, compleet met data van de onderzoeken en wanneer de neuroloog mij belt. Nou, completer kon ik niet zijn. 
En dan wachten tot ze bellen of mailen..... met hopelijk al een datum! 




Ondertussen word ik overvoerd met informatie.... folders (ook online), mailtjes, filmpjes ..... nog even en ik kan de operatie zelf uitvoeren! 
Wel goed natuurlijk, maar het is wel veel. 

En er was weer eens mail van KPN over de glasvezel. Ze sturen een monteur! Volgende week al, op de dag dat ik een MRI krijg. Dat gaat dus niet. Ik kan de afspraak verzetten, maar alleen voor juni of juli..... en dat zijn nou juist de maanden waarin ik het druk heb met ziekenhuisafspraken en in juli waarschijnlijk ook de operatie. 
Er moeten dan weer spullen opzij gezet worden (ik heb net alles weer op z'n plaats, toen het glasvezel naar binnen werd gebracht was ik al ziek en met moeite zette ik dingen opzij.... alles in etappes.... en vervolgens kwam de man uren eerder dan was afgesproken, waardoor ik het laatste ineens heel snel moest doen ..... dat laatste was op de enige plek waar hij moest zijn.... kruipluik en aansluitplek gebruikte hij niet (en daardoor heb ik een monteur nodig, want ik vind het niet zo handig om mijn telefoon in de meterkast te zetten... het zou allemaal op de aansluitplek komen, maar ja... als ze het uitbesteden en die besteden het ook weer uit dan wordt het moeilijk) .... maar goed, ik heb toen alleen het belangrijkste teruggezet.....  en de rest pas toen ik terug was van mijn ziekenhuistour en weer een beetje op gang kwam. Tassen, jassen, schoenen..... ik vond nog van alles in mijn kamer dat naar de gang moest. 
Van de keer daarvoor staan er boven o.a. nog doosjes met dvd's en nog zo het één en ander wat ik opzij gezet had (stond bij het aansluitpunt) .... maar toen werd er helemaal niks gedaan, dus voor niks gesleept. Dat heb ik toen maar boven laten staan, want ik wist dat ze weer terug zouden komen.... zucht! 
Weer slepen, weer een kast opzij zetten, bank verschuiven..... nu even niet en vlak na de operatie ook niet! Liever pas in september, ik vermoed dat het dan wel kan....in elk geval is de kans dan kleiner dat ik het dan af moet zeggen.
Dan maar een mailtje naar KPN...... kan ik ook daar weer op antwoord wachten. 

Ondertussen werd ik gebeld door een bedrijf waar ik wat wilde bestellen, maar van gedachten veranderde en het uitstelde........ ik had een account aangemaakt maar nog niks besteld ..... ja dat klopt.... dat ga ik ooit wel doen. 
Wat een gezeur allemaal.... ik kan hier op het moment niet zo goed tegen. 
Er kwam ook nog een mailtje dat ik de vragenlijst voor mijn EEG van dinsdag weer 24 uur van tevoren kan invullen, dan krijg ik weer een QR-code ..... ze weten mij wel bezig te houden. 

Daarna een mailtje van het ziekenhuis.... 'bevestiging telefonische afspraak 18 juni' huh? De enige afspraak die ik telefonisch met ze heb gemaakt was voor de 17de .... wat nu weer? 
Ik had het verkeerd begrepen.... ik heb nu voor de 18de een telefonische afspraak met anesthesie. 
En voor de verandering maar weer wat folders erbij met info.  Tegen de tijd dat ik dat allemaal gelezen had (je moet ook aangeven dat je ze gelezen hebt) was het tijd voor de vragenlijst om de QR-code te krijgen ..... nou ja, ik kon alles zo overnemen van de vorige keer.

Nou, als je ziek bent moet je hoofd nog wel in orde zijn, want dit is wel veel! 
Dus volgende week moet ik naar Purmerend voor een MRI en heb ik 2 belafspraken. 

Pffff.... de ochtend is bijna voorbij en ik ben bijna constant met mail/formulieren en telefoon plus alle info bezig geweest. Volgens mij word ik hier zenuwachtiger van dan van alle ziekenhuisbezoeken en onderzoeken bij elkaar. 
Ik hou niet van formulieren..... vaak kan je alleen maar ja of nee aangeven en soms is dat in mijn ogen allebei niet goed. Vaak is de vraagstelling wat vreemd.... of misschien ben ik vreemd, want de meeste mensen snappen het, maar ik zie vaak 2 mogelijkheden..... bedoelen ze dit of dat? 
Heb ik altijd gehad..... ik lees blijkbaar TE goed.  Als ik het hier over heb denk ik altijd weer aan de brief van het pensioenfonds van mijn man lang geleden.... ik heb het hier al vaker over gehad, maar ik blijf het raar vinden: "De uitkering van de wees wordt uitbetaald aan de in leven zijnde ouder"...... uhh.... wat bedoelen ze? Edwin is geen wees.... en volgens mij heeft een wees geen in leven zijnde ouder..... als hij wees is krijgt hij dus een uitkering,  Hoewel volgens mij het woord halfwas geen officieel woord is (of was), zou dat toch duidelijker geweest zijn. Deze was wel heel vreemd, maar ik kom vaak dingen tegen die ik niet snap of waar ik over twijfel. Ik moet zeggen dat de vragenlijsten die ik nu steeds krijg wel duidelijk zijn.... alleen die voor anesthesie moest ik even zoeken of ik een toelichting op mijn medicijnen kon geven. 
Als het een een formulier voor de belastingdienst is raak ik meteen in paniek..... veel dingen snap ik daar niet van.... ik moet steeds opzoeken wat ze bedoelen (dat ligt aan mij!) en dan twijfel ik nog. Ik vertrouw mijzelf niet en daarom ben ik heel blij dat ik een broer heb die daar juist wel goed in is! Echt, ik heb wel eens gekeken of ik het niet zelf kon, maar ik blijf twijfelen, controleer alles 10x ..... want fouten maken mag niet! 





Maar ondertussen kwam de bevestigingsmail met bijlage binnen van het ziekenhuis.... weer een foto van de code gemaakt en toen was de ochtend echt voorbij.....  naar mijn gevoel nog niks gedaan... niks actiefs in elk geval. 

Alle info gelezen (deze keer maar 2 folders), ik weet nu dat de verbandmiddelen voor wondbehandeling in een afgesloten plastic bak opgeborgen moeten worden, met een nieuwe (dus schone) schaar die nergens anders voor gebruikt mag worden.  Ik geloof dat die ene folder uit 14 pagina's bestond ..... echt, ik kom om in de informatie. 

Van KPN nog geen antwoord.... maar ja, glasvezel is sneller en dat is bij mij nog niet aangesloten 😂😁😂😁😂.








2 opmerkingen:

  1. Dus je kan jezelf opereren met al deze informatie? :-) Handig! Het zal allemaal wel goed bedoeld zijn en misschien hier en daar ook wel nuttig, maar ik heb mijn twijfels over de hoeveelheid folders. En dat van die nieuwe schaar... moet je die niet eerst eens goed afwassen? Maar als je dat doet, waarom dan niet gewoon een oudere schaar goed afgewassen? Ik had een heel precieze moeder die voor iedere pleister die ze op zestien jongensarmpjes en -beentjes moest plakken (dertig per dag) een nieuwe schaar uit de verpakking haalde. Na een poosje was een hele slaapkamer in beslag genomen door eenmalig gebruikte scharen. Toen mijn vader op een dag een doos van die scharen op zijn hoofd kreeg (ze lagen ook opgestapeld op een kast) heeft-ie er korte metten meegemaakt. Mijn moeder mocht alleen de harenknip-schaar en het nagelschaartje houden. Ik overdrijf een beetje, maar vroeger ging men daar toch minder paniekerig mee om. Anyway - laat die KPN-knul maar in oktober (2026) komen ofzo. First things first. Eerst beter worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het is wat veel en bij sommige folders en filmpjes zeggen ze ook dat je het beter niet alleen kan bekijken ..... maar ja.... om de buurman er nou bij te roepen ging mij wat ver, dus ik keek ze wel alleen.... en ik kan daar wel tegen.
    Inderdaad mag de schaar ook goed ontsmet worden en dan nergens anders meer voor gebruikt worden. Ik heb in de keuken een schaar die alleen gebruikt mag worden om etensverpakkingen open te maken.... maar die begint te roesten, dat lijkt mij dus geen goed plan..... ik wilde eigenlijk ook schrijven 'schone schaar' ..... maar ondertussen dacht ik 'dan koop ik toch een nieuwe..... even desinfecteren, dat wel, maar erg vuil kan die niet zijn.
    Hahahah..... ik heb dat met die scharen dus wel als het om eten gaat.... op andere scharen zitten soms lijmresten of weet ik veel wat.... dat wil ik niet bij etenswaren. 😂.
    KPN kan de pot op..... het duurde allemaal zo lang.... en dan is het nog niet zoals het moet. Toen stuurden ze de apparatuur om zelf aan te sluiten, maar dat gaat niet. Zoonlief heeft gebeld en ik kon een monteur bellen, maar daar was ik nog niet aan toe.
    Ik werd overspoeld door mailtjes dat ik het moest aansluiten e.d.
    Mijn buren hebben hetzelfde probleem.... en buurman zei steeds: "Ik reageer niet, ze sturen vanzelf wel een monteur" ...hij had dus gelijk.
    Maar hij kan op z'n vroegst in september komen.... eerder niet. Ik heb de reden er ook bijgeschreven.....nu kijken of ik antwoord krijg voordat hij voor de deur staat. Nou ja, dan ben ik er toch niet! En als ze niet later willen komen dan blijven ze maar weg!

    BeantwoordenVerwijderen