Zoeken in deze blog

woensdag 26 juni 2024

Onverwachts......

 Jawel... verrassing...... ik mag weer naar het ziekenhuis voor een dagopname! 
Deze keer om de stent uit de galblaas te halen. Wat er met de galblaas zelf gaat gebeuren hoor ik als het goed is 10 juli.  Nou ja..... prima. Het had geen haast maar ze hadden toevallig zowel donderdag als vrijdag een plekje..... donderdag vond ik wel erg snel als ik dat woensdagmiddag pas hoor, maar vrijdag.... doe maar.... het moet toch en dan meteen maar! 



Dat de wondjes van vorige week woensdag nog vrij vers zijn was geen probleem, dus gaan met die banaan. Ik moet wel weer opgehaald worden maar dat heb ik al geregeld, dat kan maar beter meteen, want het is al zo kort dag. . Heen ga ik nu echt met de bus.... ik heb het er met de dokter over gehad.... die vond het een prima idee! Ik mag zelfs terug met de bus, maar dan moet ik wel een begeleider hebben. En vorige week..... hij vond dat dat ook met de bus had gekund. Ik wilde het toch even van een deskundige horen, want er wordt zo snel gezegd dat ik weer eigenwijs ben, maar die dokter vond het heel normaal om met de bus erheen te gaan! O, het was best lekker met de auto hoor, geen probleem verder, maar ik wilde toch even weten of het echt onverantwoord was om met de bus te willen.... ik weet zelf toch het beste hoe ik mij voel... en dat is veel beter dan het geweest is, echt heel veel beter. Het kan natuurlijk nog beter, maar dat bereik ik door gewoon te doen wat ik doen kan. Er zijn wel eens dagen, als ik voor zover ik weet niks mankeer dat ik mij beroerder voel! Ik ben nog niet in conditie, dat kost wat meer tijd, maar dat komt ook wel weer goed, daar heb ik alle vertrouwen in. Ik heb zoveel dokters, verpleegkundigen, anesthesisten en weet ik veel wat nog meer ontmoet die mij echt het gevoel gaven dat ze hun best voor mij doen, dat ik ook echt het gevoel heb dat dat gaat lukken! En ik ben al flink opgeknapt.

 



De afgelopen week wat rustig aan gedaan om het de kans te geven om te genezen..... want wat er vanbinnen aan de hand is kan ik niet zien, dus liever iets te voorzichtig dan te roekeloos. Maar het beetje pijn dat ik had stelde weinig voor en is al weg (alleen als ik erg rare bewegingen maak voel ik soms iets), de zichtbare wondjes genezen goed... ik heb alleen een donkerpaarse  buik..... best een mooie kleur, maar niet voor mijn buik hahaha. Het wordt al wat lichter..... ach, dat gaat vanzelf weer weg..... geen probleem. En of er littekentjes zichtbaar blijven van de kleine wondjes zal mij een zorg zijn.... niet belangrijk. 




Weer een dagje nuchter dus..... maar..... niet zo lang, want als ik wakker ben krijg ik gelijk een lekker broodje! Ik ben snel wakker, want het is in tegenstelling tot vorige week geen complete narcose..... ik heb dit al eerder gehad, toen werd die stent geplaatst en de drain en alles werd even goed bekeken en de galblaas werd toen schoongemaakt is mij verteld.... nu is het alleen die stent verwijderen. Als ze klaar zijn ben ik snel weer wakker..... even wachten, even eten en drinken en dan melden dat ik opgehaald kan worden. Dit is even een tussendoortje..... stelt echt niet zo veel voor. Zelfs de vorige keer dat ze dit deden, toen ze dus eigenlijk veel meer deden en ik nog flink ziek was had ik er ook weinig last van, nou.... dan moet dit nu ook goed gaan. Als het mij lukt te huppelen ga ik er huppelend naartoe! 



5 opmerkingen:

  1. Huppelend nog wel 😀, een duidelijk teken dat je flink vooruit gaat. Bij de volgende controle ga je op skeelers.
    Een onverwachtse snelle afspraak maar je mocht een dag later. Het is ook wel veel gevraagd: 'U kunt morgen even komen...'
    Je gekleurde buik zou je kunnen laten zien in zwembad of op het strand, doe je net alsof het een tussenstuk is van een bikini. Bijzondere kleur, vind je haast nergens...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Edwin noemt het aubergine.... klinkt veel interessanter hahaha
    Ach, als het toch moet dan maar meteen en ik weet dat dit niet ingrijpend is, ik zou er weinig last van moeten hebben..... dus dan graag meteen en huppelend heen. Dan heb ik dit maar gehad, ik weet niet wat er verder nog komt....... of die galblaas er wel of niet uitgaat.... daar kom ik de 10de meer over aan de weet. En wat de gynaecoloog gaat doen.... ook afwachten, misschien hoor ik dat de 12de. Misschien hoeft er niks aan gedaan te worden, misschien een operatie, misschien eerst weer allerlei onderzoeken..... geen idee. Dan denk ik 'wat klaar is is klaar!' De neuroloog ben ik voorlopig ook vanaf, als alles goed gaat hoef ik daar pas over een half jaar te zijn..... er vallen dus al dingen af die voorlopig klaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hanny hasquare wordpress29 juni 2024 om 14:41

    Ik heb deze informations gemist, maar nu ik het weet ... van <3 <3
    beterschap Ans (zag iets langskomen op Facebook) lieve groet, hanny

    BeantwoordenVerwijderen