Zoeken in deze blog

donderdag 15 augustus 2024

Geweldig!

 


Woensdag had ik een heerlijke avond! Met DJ Bert ging ik naar het concertgebouw waar Peter Douglas songs van Sinatra ten gehore bracht en Bosco voor de muziek zorgde...... geweldig!  Bosco is ook echt goed..... natuurlijk lette ik vooral op de saxofonisten die super waren, maar ook de andere muzikanten...echt goed. Ik had ook het gevoel dat ze er zelf veel plezier in hadden en dat is leuk om te zien!
 Zelf kan ik nog niet spelen, het lukt gewoon niet doordat mijn mondspieren te slap zijn.... ik denk door de epileptische aanvallen, maar het kan ook door de medicijnen ervoor komen (die beschuldig ik overal van, de tijd zal leren of het echt allemaal daarvan komt.... als ik ze heb afgebouwd!) ...het komt wel weer goed. Af en toe proberen en dan langzaam opbouwen, forceren werkt niet. 


We hadden dit al lang geleden afgesproken, Bert bestelde de kaarten.
Ik ging er vanuit dat het allemaal wel zou lukken, maar toen ik onderweg was merkte ik dat ik het toch spannend vond.... het was weer voor het eerst dat ik zoiets deed en blijkbaar is de angst voor een insult nog niet helemaal weg.... vooral als er veel mensen zijn is het een eng idee om het dan te krijgen. Maar het is gelukt.... al snel voelde het weer goed. Ik had die (lichte) spanning eigenlijk niet verwacht,  gelukkig dat het niet zo lang duurde.
Het was stampvol, uitverkochte zaal, heerlijke sfeer, prachtige zaal, het licht was mooi .....  ik zat te genieten en vergat alles om mij heen..... heerlijk. Geen pauze, het ging in één keer door. 




foto's en onderstaand filmpje zijn van Bert B.




Terug stond ik in een overvolle tram....ik moest mij stevig vasthouden om op de been te blijven. Even gezellig kletsen met de conductrice.....we verbaasden ons erover dat mensen rennen om de tram te halen maar dan wel de deur voorbij renden die zij voor ze open deed.... waarom? Ze vertelde dat ze zich daar elke keer weer over verbaasde en dat die mensen daardoor de tram mogelijk misten. Ik zie het in de trein ook vaak.... rennen omdat hij bijna vertrekt, maar dan niet de eerste openstaande deur gebruiken. 

Bij het CS eruit en de metro opzoeken.... ik nam de trap naar beneden! 
In Noord weer de trap naar beneden (gewoonlijk neem ik de lift, maar ik had nu niks mee te slepen en het lukte!)..... eens kijken.... hm.... de 111 valt weer eens uit (raar..... dat is de bus naar Marken en de Markers hebben geen alternatief.... ja de auto als ze die hebben, maar er gaat geen andere bus naartoe, ook niet met een omweg...ze kunnen nog tot Monnickendam komen, maar verder niet, dus hopelijk rijdt de volgende wel!).
De bus naar Edam stond er.... prima, dan stap ik op de weg uit... stukje lopen naar mijn fiets en dan naar huis fietsen.....ik was eerder thuis dan Bert, die ook met het ov was.  Het lukte allemaal en ik was niet overdreven moe. Blij dat het zo'n leuke avond was, maar ook dat het probleemloos lukte. Dat voelt goed, hoe vaker dingen goed gaan hoe meer ik weer kan gaan doen en vooral durf te doen. Nog wel met de neusspray voor nood in mijn tas, dat voelt veilig! 
Dit zijn nog wel dingen die ik niet te vaak moet doen, niet achter elkaar, maar dat deed ik toch al niet, de dag erna moet dan weer rustig zijn! Zo gaat alles steeds beter, de terugval van vorige week kwam ik snel te boven. Wel opvallend dat wat ik voelde precies overeen kwam met de bloeduitslagen. Gammel toen het steeg, beter toen het daalde. 

Overdag had ik mijn kapster vast een berichtje gestuurd dat ik over een tijdje weer een afspraak wil en dat ze het dan heel kort mag knippen.... mijn haar blijft uitvallen en dan heb ik het liever korter. De lok die ik links heb doordat het asymmetrisch geknipt is wordt duidelijk dunner, bij het kortere haar valt het minder op. Voorlopig heb ik nog genoeg haar.... geen probleem.... ik weet dat het tijdelijk is en t.z.t. wel weer normaal gaat worden. Er zijn groter rampen. Ook had ik woensdag de afspraak met het lab in Hoorn geregeld voor volgende maand, ik had de aanvraag nu binnen, dus dat is ook geregeld.
De telefonische afspraak voor daarna kwam automatisch in mijn agenda.  

Ook dat voelt goed dat dat weer geregeld is, klaar is klaar! 

En deze heerlijke avond deed mij ook goed...... even weer wat anders, even weer wat grenzen verleggen en zorgeloos luisteren en genieten. 

2 opmerkingen:

  1. Bus - metro- bus... je moet er wat voor over hebben. Maar de avond was dus geslaagd. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel geslaagd..... vroeger konden we met de bus naar Amsterdam Centraal, maar ja...... sinds de noord-zuidlijn er is moeten we eruit in Amsterdam-Noord. Het zijn allemaal maar korte stukjes, maar als je bagage meehebt is overstappen vervelend.... nu maakte het niet veel uit, ik ben niet lang onderweg.

    BeantwoordenVerwijderen