Zoeken in deze blog

donderdag 8 augustus 2024

Regeldagje en het vervolg.


Dinsdag
werd duidelijk een regeldagje. Eerst de afspraken maken voor woensdag..... echo en bloedafname. 
De SEH-arts dacht dat ik daarvoor de afdeling MDL moest hebben..... lekker vaag, ze wist het dus niet zeker. 




Die hadden het blijkbaar druk, want ik hing erg lang aan de lijn, maar uiteindelijk kreeg ik iemand die zelf die afspraken niet kon maken, maar ze zou het doorgeven aan de MDL-afdeling. Ik zou teruggebeld worden....  als het door een assistente was dan kon dat al snel zijn, als ik door een arts gebeld zou worden pas in de namiddag. Ik hoorde een geluidje.... o ja, mijn telefoon staat nog op bijna stil, vanwege mijn ziekenhuisbezoek gisteren....... werd ik nou gebeld? Ik zag niks, maar wel stond er ineens een afspraak in mijn agenda..... voor de echo woensdag en wanneer donderdag de MDL-arts belt. Dat is mooi, maar eh.... de bloedafname dan? Even afwachten maar, die komt er misschien achteraan. 
Na een tijdje zag ik dat ik zelf een afspraak kon maken via internet..... oké, dat doen we dan, zo gefikst, maar..... in de bevestigingsmail stond dat ik het aanvraagformulier moest meenemen en dat had ik niet. 
Toch maar weer bellen dan..... het duurde weer heel lang, maar daar had ik iemand.... die begreep het meteen en bedacht de grandioze oplossing dat ik dat morgen van tevoren kon ophalen bij hun poli.... zij printen hem uit. Goed opgelost. 
Even later de telefoon.... iemand van de MDL-poli om te vertellen dat ik ingepland stond voor de echo..... dat wist ik al.... ze wilde ook nog zeggen dat ik 4 uur van tevoren niet mocht eten.... wist ik ook al... ja sorry, ik had de wachttijd benut om alles door te nemen en ik vertelde haar dat en zei dat ik net zelf gebeld had en dat dat goed geregeld was. Ze kon het formulier ook mailen, maar omdat ik altijd ruzie met printers had (ze schoot in de lach) haal ik hem liever op en zij vond dat ook een goed idee. Per post ging niet lukken, de post komt hier 's avonds, dan hoop ik toch allang weer thuis te zijn. 4 uur niet eten en drinken komt mooi uit, ik moet er 's middags pas zijn, dus ik kan gewoon mijn pillen innemen en wat eten. 
Gelijk even gevraagd voor de echo waar ik moest zijn...... want ik zag 2 mogelijkheden en ik had er geen polinummer bij gekregen. Ook geregeld.... even de telefoon neerleggen voor ik verder ga, eerst wat drinken en de plattegrond van het ziekenhuis bestuderen....... ooooo, bloedprikken is naast de SEH waar ik gisteren was.... dat is te vinden. De echo is boven, maar ik heb ruim de tijd genomen tussen de 2 afspraken in, dus er is tijd om te zoeken, dat gaat lukken! En in de overgebleven tijd ga ik lekker zitten lezen! 

Het volgende was gynaecologie.... daar werd meteen opgenomen, die had denk ik niks te doen, want ze klonk wat verveeld..... maar misschien heeft ze gewoon zo'n stem of ze had haar dag niet... maar  ze was niet onaardig en dan is het snel goed genoeg.
"Ik was 12 juli bij dr. Huppeldepup en moest met 3 maanden terugkomen, maar zie nog steeds geen afspraak".... "Dat komt nog, oktober staat nog niet open"..... "O, dan snap ik het.... dan wacht ik het af... is dat bij alle poli's zo? Want ik zit ook nog op een andere afspraak te wachten" ..."Denk het wel"..... "nou, dan wacht ik alles maar af... bedankt". 
Dan bel ik neurologie nog maar niet, want daar zou ik in december naartoe moeten, dat zal dan ook nog niet open staan. Jammer, want ik weet het liever, vooral i.v.m. andere afspraken. De ene afspraak is in de buurt van mijn verjaardag, de andere verwacht ik kort voor Kerst, maar het kan zomaar na de Kerst pas zijn, want het zal niet exact een half jaar zijn nadat hij belde.... het is handiger als ik dat al weet en ik ga liever eerder dan later, want dan kan ik hopelijk afbouwen, hoe eerder ik van die pillen af ban hoe beter! Een afspraak kan altijd verzet worden, maar de kans dat ik hem naar voren kan schuiven is kleiner dan dat ik hem naar achteren kan schuiven. 
De ochtend was bijna voorbij.... ik vond het zo wel weer genoeg! 
Alles staat nu genoteerd in mijn gewone papieren agenda.....  een lijstje gemaakt voor woensdag waar ik allemaal naartoe moet en waarom en hoe laat en dus alles in de juiste volgorde..... dat gaat ook lukken. 
De QR-code van bloedprikken heb ik al binnen...... meestal kan je met 1 code op dezelfde dag overal naartoe, maar ik kreeg de indruk dat dat met bloedprikken niet lukt, dat werkt daar anders.... ik denk dus dat ik er voor de echo nog één moet krijgen. Meestal is dat na het invullen van een vragenlijst, maar die heb ik nog niet.....(die kwam later inderdaad nog en dus ook de code) nou ja, kan ook nog morgen in het ziekenhuis bij de aanmeldzuil. Nog niet eerder gedaan, maar dat zal ook wel lukken, nog even en ik kan daar werken als richtingaanwijzer, ik weet daar binnenkort bijna alles te vinden. Ik ken ook veel te veel specialisten in beide ziekenhuizen (die overigens bij elkaar horen, zelfde naam, net als de ziekenhuizen in Volendam en Enkhuizen.... maar dat zijn allebei volgens mij alleen poli's!). Benieuwd of ik bij de echo iemand krijg die ik al ken..... die ik had toen er gekeken werd of de drain nog goed zat vond ik erg aardig..... hij deed zo zijn best, maar het lukte hem niet en volgens mij vond hij dat niet leuk. Hij bleef het lang proberen, maar moest het toch opgeven..... ik denk dat ik zijn dag verpest heb. Sorry. mijn lichaam blijkt niet helemaal aan de standaardnormen te voldoen.... het is tegendraads (ben ik zelf ook wel eens). 
Vandaag voel ik mij toch iets beter weer.... komt misschien ook omdat er nu aan gewerkt wordt..... een soort opluchting, dat voelt vaak ook al goed. Dit is beter dan de twijfel 'zal ik wel of zal ik niet bellen'. Maar ja, die twijfel zal er nog wel vaker zijn.... er is altijd een moment waarop het nog niet duidelijk is en nog altijd wil ik niet bellen zonder goede reden. Ik vond nu wel dat die er was, maar toch..... het was allemaal niet zo erg, maar wel net wat dingen die ik niet vertrouwde.... en dat bleek terecht te zijn.

Woensdag werd een ziekenhuis dag.... ruim de tijd tussen de afspraken, daar had ik zelf voor gekozen omdat ik zelf via de site een afspraak voor bloedprikken kon maken. Liever tijd over dan haasten.
Ik moest naar allemaal plekken waar ik niet eerder was, op verschillende etages, dus het kan even zoeken zijn.... ook al heb ik de plattegrond goed bekeken. 
Lekker op tijd met de bus..... eerst maar naar de MDL-poli om het formulier op te halen (daar had ik geen afspraak voor, gewoon ophalen voor het bloedprikken).... dat is 1 hoog. Dat ging vlot, ze begreep het meteen en was vriendelijk (een niet-zeuren-maar-doen-type)..... dat ging vlot. weer naar beneden.
Daarna nog tijd om even te lezen en dan naar het bloedprikken op de begane grond. Weer tijd om te lezen (ik kies voor dit soort dingen een leuk tijdschrift of een boek met korte stukjes, want de concentratie is toch wat minder voor een gewoon dik boek).
Even rondgekeken en ik ging alvast naar de prikpoli..... het apparaat wilde mij nog niet, ik was te vroeg, niet eerder dan 20 minuten van tevoren kon ik inchecken.  Prima....  het was rustig daar en even later was ik alleen....."Wacht u op iemand?" vroeg een gastvrouw.... "Nee, maar ik ben te vroeg en dat wil het apparaat niet"....." oooo, er is verder niemand, ik maak wel een bonnetje.... astublieft, kamer 7!" Dat is snel... maar in kamer 7 was niemand, ik keek even de gang in en er werd geroepen "Ga maar vast zitten, ik kom eraan". Even later kwam ze binnen, ik bood beide armen aan..."Zo, wie heeft u zo mishandeld?" Tsja... maandagochtend was het even blijven bloeden, normaal heb ik niet meer dan een speldenprik bloed op het gaasje. En 's middags op de SEH deden ze het via een infuusnaald omdat ik die later misschien nog nodig had. ik had veel blauwe plekjes. Maar ze dacht dat het ook van de pleister kon komen..... er was een keurig recht rijtje kleine blauwe plekje.... echt een randje. Zou zomaar kunnen, ik heb er normaal geen last van, maar normaal bloed ik daarna ook minder.... dus ik geloof alles. Ze was er duidelijk heel handig in. Ik heb nooit te klagen hoor.... maar ze had een duidelijke routine die opviel. 
Toen ik klaar was was het nog 20 minuten voordat ik mijn afspraak had! 
Nu had ik alle tijd om rustig te lezen..... het was wel erg snel gegaan. 

Ruim op tijd ging ik naar de echo die weer een etage hoger zat. Ruim een kwartier te vroeg werd ik naar binnen geroepen...... zo, ze zetten er vaart achter vandaag. 
In mijn agenda stond dat het een half uur zou duren..... welnee.... het was zo klaar. Ik stond alweer buiten voordat ik er hoefde te zijn. De echoscopist wist al te vertellen dat de lever er rustig uitzag. Dat is alvast mooi... geen garantie dat er niks aan de hand is, maar op het oog dus niks dramatisch! 
 De complete uitslag hoor ik donderdag. 




Ik meldde even aan mijn 'stand-by chauffeur'  dat ik al klaar was en ik gewoon met de bus kon, ik voelde mij prima!
Ik mocht weer eten en drinken..... ervoor mag ik zelfs geen water de laatste 4 uur.... nou ja, geen probleem. Ik had vroeg wel een licht ontbijt mogen nemen, van witbrood of beschuit (dat natuurlijk dan ook niet volkoren mag zijn) met honing of jam en thee zonder suiker. Ja, waarom de thee zonder suiker moet als je wel jam of honing op je brood mag snap ik niet, maar goed.... het zal wel. 
Ik ben geen enthousiaste ontbijter, ik eet dan maar weinig..... ik eet altijd volkoren dingen.... vind ik lekker en is beter voor mijn diabetes (en voor meer dingen)...... zoet op brood hou ik  niet van en al helemaal niet van honing (dat vind ik alleen lekker ergens door... een saus of zo), dus het zou droog brood worden.... dan zou ik dus voor 1 sneetje droog brood naar de winkel moeten om een 1/2 brood te halen waarvan ik de rest met tegenzin opeet de komende dagen (want zonde om weg te gooien). Ik besloot 's avonds laat nog lekker brood te eten... volkoren en met vleeswaren..... dat leek mij beter, dan hou ik het wel uit. Mijn pillen nam ik vroeg genoeg om daar nog voldoende water bij te mogen drinken.
Maar nu was het toch wel tijd om wat te eten.... ik haalde een lekker broodje uit de koeling bij het restaurantje, bestelde een cappuccino en legde geld neer...... er mocht alleen gepind worden! Ik neem heel bewust nooit mijn pinpas mee naar een ziekenhuis, mijn tas moet soms achterblijven in een kleedkamer die dan wel op slot kan, maar toch.... er bestaat nog steeds geld en als ik daar voldoende van mee heb vind ik dat prettiger. Toen ik er lag was ik ook blij dat ik mijn pinpas niet meehad...... ik werd regelmatig van het ene onderzoek naar het andere gereden..... mijn spullen lagen er dan onbeheerd! En juist mijn pinpas wil ik niet kwijt.... de andere dingen ook niet, maar mijn pinpas geeft meteen zo'n gedoe...... dan liever een portemonnee met een paar tientjes kwijt. Ik werd dus nijdig en zei waarom ik dat vreemd vond en dat ik nu heel snel naar huis moest omdat ik al zo lang nuchter was....... oké.... ik overdreef, maar ik had de pest in! Ze reageerde onverschillig. De cappuccino was ondertussen klaar..... nou, die drinkt ze dan zelf maar op, ik kan hem niet betalen! Het zal vast wel ergens gestaan hebben, maar het is mij niet opgevallen... ik verwachtte het ook niet! En ik ben het er ook niet mee eens.... ik vind dat je overal met geld moet kunnen betalen, tenzij er een heel goede reden voor is dat het niet kan.
Ik had een flesje water bij mij en een krentenbol, maar ik ging een klein stukje Hoorn in en kwam er snel bij een 'Bagels&Beans' met een lekker terrasje in de schaduw. Er waren ook genoeg mogelijkheden voor een wat vettere hap, ook veel dichterbij de bushalte, maar dat leek mij nu niet verstandig en daar had ik ook geen trek in..... bij B&B kon ik een lekkere cappuccino bestellen met een (bagel-)tosti met beenham en dat was heerlijk! Lekker daar gezeten..... erg vriendelijke bediening.... prima..... dit plekje onthoud ik! Ik zat daar lekker buiten, beter dan in het ziekenhuis.  Nu ik weet dat dit redelijk dichtbij is hou ik dit erin als ik weer wat moet. 




Ik ben nog steeds niet van plan om mijn pinpas steeds mee te nemen als ik naar het ziekenhuis moet. Als ik alleen voor een gesprek kom is het prima, maar als ik niet weet of tas en ik gescheiden worden dan wil ik alleen contant geld mee! En als ik hem wel meeheb ga ik toch lekker ergens anders wat eten en drinken (kinderachtig, ik geef het toe).

Na een tijdje stond ik op....keek naar de zijstraat iets verderop.... even kijken of daar een Action zit......volgens mij is die in die straat, maar als het te ver is ga ik niet! Hij was heel dichtbij en ik had even gezeten dus het kon weer en even later liep ik in de Action.... heerlijk! Ik heb daar niet alles gezien, dat was nog even teveel op dit moment en bovendien had ik niet veel geld bij mij en kon dus niet veel kopen. Ook mijn trolleytas stond natuurlijk thuis, maar ik had nu wel blanke lak gekocht en daar had ik geen grote tas voor nodig! Die lak had ik nodig.... ik zag alleen matte, maar ik denk dat dat prima is.... ik probeer het op één ding uit en als ik glanzend toch mooier vind dan haal ik dat later wel een keer. 
Terug naar het station..... de bus kwam weer snel en ik was om ongeveer kwart voor 4 alweer thuis... perfect!

 



Al was het maar even.... ik heb heerlijk gewinkeld! Ik zag zoveel leuke dingen..... ik wil er snel weer naartoe. Misschien volgende week als ik mij goed voel..... ik mag morgen (donderdag) weer autorijden, maar dat komt er de eerste dagen niet van....... morgen moet ik op het telefoontje van die dokter wachten en het zand om mijn erf op te hogen wordt gebracht met stenen en wat houtwerk..... vrijdag wordt begonnen met ophogen, zaterdag weer begreep ik..... en verder zie ik het wel, maar dan komt er dus niks van autorijden. De Wibra wil ik ook graag weer naartoe en die zit in Purmerend vlakbij 1 van de Actions..... dan kan ik mijn auto gewoon laten staan, dat is wel zo handig. 
Ik vond het wel vreemd toen ik bij de Action liep..... maandag was ik nog een soort van spoedgeval (hoewel er niet veel spoed was op de spoedeisende hulp en ik zelf verbaasd was dat ik daar meteen naartoe was gestuurd) en nu was ik alweer opgeknapt en liep zelfs bij de Action!!!! Ik snapte weer helemaal waarom ik  over het algemeen niet snel bel! Het was dat ik wat verschijnselen had die deden denken aan het begin van alle ellende in april, maar anders zou ik nu ook nog niet gebeld hebben. Nou ja, er wordt in elk geval wel aandacht aan besteed! Bovendien gaf het bloed aan dat er echt wel iets aan de hand was, dus voor niks was het niet, maar het voelde wel raar om zo snel erna zelfs heel even te winkelen. 

Donderdag:  Geen idee hoe laat het zand en de stenen e.d. komen.
 Ik weet wel hoe laat de dokter wil bellen (16.00 uur), maar uit ervaring weet ik dat die tijd niet altijd klopt en ik wil niet bij de supermarkt staan of zoiets als ze belt, dus het wordt afwachten. Er is een dokter die ik al een paar keer heb gesproken via de foon die steeds veel eerder belt, er is er ook één die belde pas 3 1/2 uur later. Dan heb ik toch liever dat ze te vroeg bellen. Bovendien vroeg de man die zo vroeg belde beide keren keurig of het uitkwam.... en dat vind ik ook netjes! Maar dit is weer een andere.... ik wacht het dus maar af. Natuurlijk snap ik best dat het niet altijd op tijd lukt..... maar 3 1/2 uur later is best veel en dat is dan lang wachten. 

Wow, ze belde al iets over half 9...... dat is snel. Wel zo prettig. Ze zei dat ze eerder niet wilde bellen, maar ik zei dat ze mij voor zoiets best wakker mag bellen. 
Ze klonk aardig en rustig. Ze legde ook uit waarom ze vast belde, want ze had er meer die gebeld moesten worden en was de dienstdoende arts van die dag, dus het kon wel eens druk worden en dus benutte ze de rustige momenten om alvast wat mensen te bellen. 
Nou.... het is redelijk positief! Zelfs nog iets meer dan redelijk, maar niet perfect. 
Ontstekingswaarden zijn maar heel licht verhoogd, stelt weinig voor en het was al ietsje gedaald. Lever- en andere waarden die te hoog waren maandag zijn al flink gedaald, soms zelfs gehalveerd en het gaat dus de goede kant op. Op de echo ziet alles er goed uit..... van het abces op de lever is nog een soort litteken te zien wat nog zal gaan verdwijnen, galwegen zien er prima uit, galblaas is niks raars mee aan de hand (nou ja, hij is verschrompeld/ingeklapt, maar dat was al bekend)..... eigenlijk was de echo gewoon heel goed.... daar komt het op neer. Volgens mij heb ik het allemaal goed begrepen en onthouden.
Als ik koorts krijg of flinke pijn dan moet ik mij melden op de SEH in Hoorn..... al is het midden in de nacht, ik hoef geen afspraak te maken... gewoon er naartoe! 
Dus beste hulpaanbieders..... ik hoop niet dat het nodig is, maar ik kan midden in de nacht bellen dat ik naar Hoorn moet, want dat red ik op zo'n moment niet zelf (ik ken de weg niet echt goed en rij in het donker niet doordat ik slecht zicht heb .... en dan dus pijn en/of koorts.... een slechte combi om te rijden!). 
Over een maand naar de poli en dan krijg in een dokter die ik al goed ken (ondertussen weet ik dat het een belafspraak wordt)..... dat vond ze beter en dat vind ik ook een goed idee..... steeds een ander is minder prettig en waar ik dan naartoe moet is een aardige man bij wie ik mij op mijn gemak voel, dus prima. Dan een paar dagen eerder al bloedprikken, die afspraak moet ik zelf maken en het aanvraagformulier krijg ik thuisgestuurd. 
Ik begon zelf over het epilepsiemedicijn en ze vond het helemaal niet gek..... het was heel goed mogelijk dat dat invloed had hierop. Goed om te weten. 
Weer een heel aardige arts dus die het ook uitgebreid en duidelijk uitlegt.... daar hou ik van! Ik wil het liever niet alleen weten, maar ook begrijpen! 
Best positief dus.... maar niet perfect. Ik ben hier echt wel tevreden mee..... als alles alweer daalt is het goed. 
De lappenmand waar ik in zat heb ik al weken geleden weer opgeborgen..... ik verwacht hem niet meer nodig te hebben, maar ik bewaar hem nog maar wel. 😂😁
Ik ga er nog steeds van uit dat alles weer goedkomt...... en ik streef naar het best haalbare. Als dat minder is dan voor ik ziek werd dan is dat geen probleem, jammer... maar als er niet meer inzit moet het maar met minder. Ik ga daar nog niet van uit...... voorlopig ben ik er van overtuigd dat het zeker beter gaat worden dan het nu is..... en alles wat beter wordt is goed. Nog steeds denk ik dat het zelfs mogelijk is dat het beter wordt dan het was omdat ik misschien al langer last van die galblaas had.... maar dat is afwachten. Ik doe mijn best en meer kan ik niet doen! En ook al heb ik vertrouwen dat het goed komt, ik besef echt wel dat het ook kan tegenvallen, maar daar ga ik niet van uit! Vertrouwen hebben staat niet gelijk aan zeker weten..... ik verlies de realiteit niet uit het oog. 

Volgende week naar het concertgebouw..... daar heb ik echt zin in, even wat anders! 

Er stroomt nu frisse lucht naar binnen..... heerlijk! de achterdeur staat al uren open en ik heb ook even alles tegenover elkaar open gehad. Zo lekker die frisse lucht. Het is een mooie blauwe lucht met veel witte wolken..... hopelijk blijft het zo, want 's middags heb ik de zon achter en dan is het snel te warm.
Helaas kan het na het weekend erg warm worden, daar word ik niet blij van. Het is niet anders..... er zijn mensen die het heerlijk vinden, maar ik verlang op zo'n moment naar sneeuw! 



Dat zal niet lukken, maar met mijn voeten in een bak koud water helpt ook een beetje.









Nou.... nu het zand nog..... verder verwacht ik niks raars vandaag. 
Ik werd gebeld dat ze er aankwamen (een bandje met een robotstem 😂) .... mooi, dus ik stond hem al op te wachten. "Wat bij mijn buren achter de schuur past zonder dat ze er last van hebben mag daar en de rest bij mij".
Hij bleek ook in deze straat gewoond te hebben.....dus hij wist dat het hier lastig was, maar hij was er handig mee. Vroeg of ik familie van Jan Martis was..... "Ja, maar dat hangt er vanaf welke je bedoeld..... er zijn er meer en 2 zijn er ongeveer even oud.... de één is mijn broer en de ander is wel familie, maar dat zit wat ver weg".  Ja, we zijn allemaal familie van de eerste Martis die naar Monnickendam kwam in 1798 of zoiets (uit mijn hoofd kan ik er een paar jaar naast zitten, maar in elk geval in de jaren 90 van die eeuw). Het verhaal is dat mijn verre voorvader uit Glückstadt kwam.... uit Pruisen.... maar daar schijnt geen bewijs voor te zijn.  Ik weet het niet, ik was er niet bij.... maar nog altijd wonen er hier nog Martissen. En om het moeilijk te maken staat de naam in het kerkregister anders geschreven dan bij de gemeente..... welke is goed? Is het Martis of Martens?

Behalve het meeste hout was alles er, de rest komt hij brengen als het er is..... maar dat is minder belangrijk, dat kan later ook. 
Hij wenste mij er veel plezier mee..... als het klaar is! 
Hij wist de wagen keurig langs de scheve lantaarnpaal te rijden terwijl er aan de andere kant een auto stond waar hij niet echt blij mee was.... maar het ging. Ook met het neerzetten was duidelijk te zien dat hij het gewend was...... strak tegen elkaar aan zodat het niet meer ruimte innam dan nodig was. 
Het kan beginnen!!!! 






3 opmerkingen:

  1. Dus je veronderstelling van gisteren dat het er geen reden tot zorg is was juist. Heel goed! Sterker, de echo laat verbeteringen zien. Dat is natuurlijk wat we willen hebben. Ik moest lachen om de bak met badeendjes. :-) De beste plek voor de voetjes. Dus je kan kiezen tussen Martis en Martens? Ach, die brave borsten van de burgerlijke stand en de kerkelijk registers namen het niet altijd zo nauw met de spelling. De familienaam van mijn moeder veranderde in de loop van de tijd van het niet on-chique Kruyt naar het eenvoudige Kruid. De notulist zal zijn dag niet gehad hebben, of, helemaal niet ondenkbaar, hij was het alfabet minder machtig, of, kan óók heel goed, mijn bet-over-over grootvader had de lagere school niet afgemaakt. 'Kruyt? Hoe schrijf je dat?' 'Nou K R U I.... Of weet je, doe maar wat" De naam Martens kom in België vrij veel voor. Ik vind Martis beter!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik voel het blijkbaar goed aan.... in het weekend minder fit en toen waren maandag de leverwaarden verhoogd en bleven stijgen. 2 dagen later weer fitter en de waarden zijn gedaald. Nog niet ver genoeg, maar wel snel!
      Er werden vaak fouten gemaakt vroeger. Kruyt staat toch mooier eigenlijk. Vroeger waren alle Martissen eigenlijk wel familie van mij, maar nu zijn er veel meer...... afkomstig van de Antillen. Dus nu zijn de Martissen die blank zijn waarschijnlijk alleen familie.... maar dat kan ook zo veranderen.
      Soms wordt het op z'n Frans uitgesproken..... dan moet ik altijd lachen.
      Ik heb zelf ook wel eens iemand aan de kassa van het zwembad gehad die een naam riep.... ik twijfelde of ze iets Frans' zei of een Nederlands woord.... in beide gevallen kende ik de naam niet. Zij bleek analfabeet te zijn... dus zij wist ook niet hoe je het schreef en ik koos voor de Nederlandse versie omdat het toch meer Nederlands klonk. Jaren later kwam ik er achter dat het Frans was.

      Verwijderen
    2. Die badeendjesfoto heb ik jaren geleden gemaakt..... ik vond het zonder eendjes een te saaie foto!

      Verwijderen