Zoeken in deze blog

zaterdag 17 augustus 2024

TOPPERS in de TUIN

 Zaterdag kwamen de hulptroepen..... niet alleen de stratenmaker, maar beide zoons en vrouw kwamen ook mee. Terwijl voor de straat werd afgemaakt en alle voor dit moment overtollige stenen en tegels etc. achter mijn schuur werden geplaatst.... waren zijn vrouw en de kinderen achter bezig onkruid te verwijderen. Het is niet te geloven..... al het onkruid dat tussen de tegels groeide is weg! Daar doe ik 7 jaar over en nu was het zo weg! Zelf hielp ik ook een beetje mee, maar hield het niet zo lang vol, nou ja..... koffie zetten is ook belangrijk.
Ze veegde, vulde de gft-bak, veegde weer, vulde de gft-bak van één van de buren (en die buren brengen hem weg.... ze vinden hem voor mij te zwaar!) en ging voor inzanden, hielp met opruimen..... toppers! 
Niet te geloven zo snel als het ging. Ik ben er duidelijk niet handig mee.... ik haal er soms wel veel uit, maar je ziet het nauwelijks opknappen als ik bezig ben..... ik doe iets fout! 





Ook was het heel gezellig. We kennen elkaar wel lang maar zien elkaar niet zo vaak en nu hebben we heel veel gekletst en zijn we weer behoorlijk bij. Als je elkaars familie ken(de) valt er altijd wel ergens over te praten. 
Voor is het straatwerk nu klaar, achter moet het nog, maar dat komt later..... het is nu wel netjes! Er valt voor mij ook nog wel wat te doen, maar dat is te overzien en minder belangrijk..... de tegels zijn weer zichtbaar en dat is al heel wat. Echt, het was niet normaal zoveel onkruid als er stond. Er groeien bij mij struiken die ik zelf nooit geplant heb..... de haagwinde verstikt alles, behalve dat wat weg mag! Het hek kan weer open.... nou ja....het stort bijna in elkaar, maar er groeide zoveel onkruid achter het hek dat het gewoon het hek tegenhield. Er komt een nieuw hek..... maar ik kan niet goed vinden wat ik wil. Ik wil geen schutting, zonde van mijn uitzicht....het liefst wil ik een open hek, spijlen..... maar die zijn zelden hoger dan een meter en dat is mij te laag. Ik heb er eentje gevonden van 1.20 m,  eentje maar.... en dat is nog te laag eigenlijk. ik wil liever ongeveer 1.40 of iets hoger.... zoiets, maar dan zijn ze weer dicht. Ik denk aan een alternatief...... dan maar wat lagen maar met een soort simpele pergola erboven waar ik het één en ander aanhang...... dan is het wel open, ik kan er tussendoor kijken, maar lijkt het toch wat meer afgesloten. 
Het is nog even puzzelen. Ik heb gespaard, dus ik heb wel wat speling in wat het kosten mag, maar er zijn wel grenzen natuurlijk. 
Ik heb achter verschillende soorten tegels liggen en ooit maakte ik daar een soort van patroon van...... ik laat het nu over aan degene die het voor mij ophoogt..... het hoeft geen patroon te zijn.... alles door elkaar kan ook leuk zijn. 
Ik heb nog stenen over en grijze tegels..... er zijn mogelijkheden.... ik vind alles goed! Netjes is goed genoeg... hij mag zich uitleven. Ik sta open voor alles..... als hij een leuk idee heeft vind ik dat prima, maar gewoon zomaar wat is ook goed. 
Er komt dan ook weer een droogmolen, toch handiger dan die losse rekken die regelmatig omwaaien. 
Ook achter komt een nieuwe bank.... daar komt er één van metaal... zwart. Er zit een hoes bij, ook wel handig en dan weer wat leuke kussens erop natuurlijk. 
Voor moeten nog wat andere klusjes, dat komt later, dat kon nu nog niet, maar daar is geen haast bij.... het is wachten op het hout. 
Over een kleine 2 weken kan grofvuil dingen ophalen..... ik heb genoeg om ze te laten komen (ik vind het onzin om ze voor 1 dingetje te laten komen).  Dingen uit de achtertuin en er  staat al wat in de schuur klaar..... volgens mij kan ik ze de 28ste weer laten komen. Wegbrengen kan ook, maar dat kan al jaren niet meer in mijn eigen woonplaats, dat moet naar Purmerend en dan vind ik het logischer om ze te laten komen. 
 Mijn autootje komt binnenkort weer op mijn erf.... nog even en alles is weer normaal.... nu ikzelf nog, maar ook dat gaat steeds beter. 



Zo heel veel heb ik zelf niet gedaan, maar ik was toch moe na afloop... het was wel meer dan ik gewend ben de laatste tijd. Maar moe zijn mag..... het moet niet te gek worden en dan zeker niet te vaak, maar zo nu en dan is het goed om wat verder over de grens te gaan. Na het slapen was ik opgeknapt, dat is positief, het herstel is er dus snel! Het was al avond toen ik wakker werd, dus dat was een flinke tuk en ik besloot verder niks meer te doen.... nou ja, eten klaarmaken e.d., maar geen klussen, zelfs geen kleintjes. 




Ik had 's middags het belangrijkste even opgeruimd, de rest komt zondag, dan even goed stoffen en stofzuigen e.d., een paar tuinstoeltjes schoonmaken... dat soort dingen.
Ik heb uuuuuuren geslapen. Tsja..... opoe wordt een daggie ouder, dan krijg je dat. Normaal slaap ik ook nog wel regelmatig overdag, maar het werd al wat minder dan het was, maar nu was ik echt compleet van de wereld!
Mijn bank is nog steeds een bed, maar vooral voor de tukkies overdag, ik bivakeer niet meer beneden. Als ik ziek ben vind ik het prettiger om beneden te slapen.... de keuken dichtbij en de voordeur. Ik heb altijd in mijn hoofd dat als ik 112 moet bellen dat ik dan de voordeur alvast los zet.... dan kunnen ze zo naar binnen. Als ik 112 bel is daar een goede reden voor en weet ik niet of ik even later nog in staat ben om de deur voor ze open te doen. Ik deed het ook zo toen ik de huisarts belde toen het echt niet meer ging. Huisarts en later een bloedprikster en de volgende dag een andere huisarts en de ambulance...... ze konden zo de deur openduwen. Zelf kon ik amper op mijn benen staan, dus 1x naar de deur was voldoende, juist omdat ik alleen ben zijn dit belangrijke dingen... normaal zit de voordeur natuurlijk wel dicht. Daarom ben ik graag beneden als ik ziek ben.... en boven heb ik geen tv, dus als ik tv wil kijken moet ik beneden zijn. Alles met elkaar is het beneden dus veel prettiger als ik ziek ben. Bovendien heb ik een prima bank en met mijn lengte is die ook lang genoeg om als bed te dienen. 
Nu is dat niet meer nodig, maar overdag even languit op de bank is nog steeds prettig, daar wil ik niet voor naar mijn bed gaan. 





Maar ik ben zo blij dat het buiten zo opgeschoten is..... heerlijk!  
En misschien ga ik tuinieren ooit nog leuk vinden!






 



6 opmerkingen:

  1. Mensen die handig zijn in de tuin - daar sta ik ook altijd met bewondering naar te kijken. (Of eigenlijk zit ik erbij want met de handen in de zakken staan kijken naar mensen die aan het werk zijn staat zo... tja... zo labbekakkig. Ik probeer me er dan wel uit te redden met een welgemeend: 'Zo luitjes, lekker de handjes laten wapperen?' Maar dat kun je ook niet vaker dan een keer doen, daarna krijg je kluiten modder dan wel halve stoeptegels naar je kop, en de laatst een schoffel, met de scherpe kant naar voren, en krijg dat maar weer eens uit je schedel.). Nee, serieus, mijn bewondering is immens. Maar wat lief dat die mensen dat voor je deden! Ik weet niet hoe je tuintje er voordien uitzag, maar op de foto is hij nu spic&span. Dat je moe bent na zo'n dag is helemaal niet verwonderlijk. Ook als je helemaal gezond bent is een dag met veel mensen over de vloer al druk genoeg. Al doe je lichamelijk misschien niet zo veel, je moet toch gezellig zijn en het de mensen naar de zin maken. En het is voor jezelf ook hartstikke leuk natuurlijk, maar wel vermoeiend. Ik merk het zelf ook, en ik ben toch nog maar net 26. Maar daar is de bank voor. Verstandig om als je je niet helemaal top voelt beneden te blijven. Maar ook fijn als je weer gewoon naar boven kunt om te slapen. Dat je snel(ler) herstelt is een goed teken Ans!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben het helemaal met je eens! Ik snap niet hoe mensen er zo handig mee kunnen zijn.... wat doe ik fout? Oké, ik ga minder lang door, maar dan nog.... toen zij 5 minuten bezig was was er al een hoekje helemaal schoon.
      Je bent zo'n dag hoe dan ook bezig.....je gaat niet liggen slapen.
      Hoeveel x 26? 😂🤣
      Herstel ging goed, maar dan vandaag wat minder doen natuurlijk.
      Ik slaap heerlijk op de bank, maar boven ook..... dus val ik op de bank in slaap dan blijf ik daar gewoon, maar het is lekker dat ik ook naar boven kan.

      Verwijderen
  2. Wat een lieve en aardige mensen zijn er toch. Hulde!
    Je bent nu al blij, straks geniet je er pas echt van, let maar ens op.
    Er gaat niets boven een eigen plekje bij eigen huis, een balkon is al goed maar een stoep is het fijnste.
    Bestel maar vast een hangmat, hot tub, buitenhaard, terrasstoeltjes...... 😁

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha....hottub, buitenhaard en hangmat laat ik maar even en terrasstoelen heb ik, maar ik heb vooral veel versiering besteld om de boel op te vrolijken..... een beetje veel ben ik bang. Maar ja.... dan heb ik keuze genoeg.
      Ik zit nu al een paar dagen met een boek en een kop koffie even buiten aan de voorkant van mijn huis....... het valt buren al op ..."Kijk 'r nou zitten... lekker hè?"
      Vandaag wat koel, maar toch even lekker.
      Het was geweldig, ze was zo snel..... en de jongens die elke pluk onkruid die ze eruit haalden even lieten zien.... zo leuk.
      Het is de bedoeling dat ik het nu goed bijhoud, ik ga mijn best doen. En als achter dan ook opgehoogd is dan is het helemaal super. In het voorjaar wat leuke plantjes kopen.... het wordt nog eens wat! Het straatwerk is erg netjes geworden..... als iets net niet past zaagt hij er gewoon een randje af..... perfect. De stapelplantenbakken zijn nu aan elkaar gelijmd en aan de tegel eronder gelijmd, die duwen ze niet meer om! Hij heeft overal een oplossing voor.

      Verwijderen