Zoeken in deze blog

zaterdag 31 augustus 2024

Deze week

 Woensdagochtend stond het grofvuil al klaar..... ik had mijn auto de vorige avond al weggehaald, dat is handiger, want als ik onverwachts met de auto weg moet voordat het opgehaald wordt kan ik er niet langs. 
Ze zijn meestal redelijk vroeg en deze keer lukte dat ook.... mooi zo.... dat is weg.





Daarna naar de tandarts.... alles goed! Daar is het altijd gezellig.....  echt waar! Alleen de koffie of thee ontbreekt, maar verder voelt het of ik op visite bent en ze kijkt toevallig ook nog even in mijn mond. 

Wat een gedoe...... ik kreeg woensdag een afspraak voor een coronaprik..... Purmerenderweg in Purmerend.... oh, dat is aan mijn kant van Purmerend, lekker dichtbij..... wel een lastige dag en het tijdstip was ook niet ideaal. 
Adres..... klopt dat wel? Hebben ze daar zulke hoge nummers? Ik zocht het op.... de postcode stond er ook bij, maar het was niet Purmerend, maar Zuidoostbeemster! (dat is wel gemeente Purmerend, maar ligt hier vandaan toch echt wat verder weg). Die andere Purmerenderweg, waar ik aan dacht... dat is wel Purmerend!
Veranderen dan maar, want het kwam mij toch al slecht uit .... 'bekijk afspraak' klik... daar stond hetzelfde..... 'verander afspraak' klik.... oooooo, vanaf 23 september kan het ook in Monnickendam.... op loopafstand! Die dan maar! Dat is naast het kleine winkelcentrum hier verderop..... perfect! 
Meteen kreeg ik een sms met 2 afspraken.... de 17de en de 23ste..... op de verschillende locaties. 
Nou, dat schiet op..... nou ja... dat zullen ze zelf wel door hebben. Later ontdekte ik in de spam een mail.... daar alleen de eerste afspraak en die wil ik nou juist niet. Ik moest wel de QR-code meenemen las ik.... leuk.... maar er is alleen een streepjescode en dat is niet hetzelfde! 'Stelletje klunzen' was het eerste dat ik dacht.... sorry, er zullen er echt niet allemaal klunzen zijn en ik ben zelf ook wel eens klunzig (maar daar krijg ik niet voor betaald), maar dit is erg onduidelijk en ik vraag mij af hoeveel mensen er direct naar de juiste locatie rijden. 
Ik meldde het bij 'meldingen en klachten'..... ik moest er zelfs bij vermelden wanneer ik het best telefonisch te bereiken ben... ik klikte 'in de ochtend' aan. Blijkbaar hebben ze het daar druk, want de volgende dag en ook vrijdag werd ik nog niet gebeld of gemaild.  

Ja, ik haal hem wel die prik ..... ik wil geen corona, ik wil geen griep..... ik haal alle prikken! Ik wil de eerste 10 jaar niet meer ziek worden en de kans dat dat lukt lijkt mij groter met dan zonder die prikken. Bij griep is dat duidelijk.... zelden griep gehad sinds ik de griepprik krijg.... daarvoor elk jaar minimaal 1x per jaar en dan daarna lang kwakkelen. 




Bijwerkingen van de coronaprik? Voor zover ik weet niet. Ik heb er altijd weinig last van.... beetje dik en wat pijnlijke plek (dat stelt niet veel voor), maar sinds ik mijn armen flink rondzwaai direct erna heb ik zelfs dat nauwelijks. Het zal er wel wat raar uitzien, maar ze mogen lachen als ik zwaai en ze mogen ook terugzwaaien! 
Je kan natuurlijk ook zeggen dat alles wat ik dit jaar mankeerde van die prikken kwam, maar ja..... voor de coronaprikken hadden mensen ook wel eens galstenen en een ontstoken galblaas en meer van die dingen. Ik beweer niet dat het onmogelijk is, maar ik acht de kans niet groot..... en dan nog.... ik had ook doodziek kunnen worden van de corona als ik de prikken niet had genomen, dat is nooit met zekerheid te zeggen.  
 Ik doe mee aan een onderzoek van het RIVM naar de prikken en gezondheid erna e.d. en daar kan ik alles melden wat ik mankeer. Mijn bloed wordt daar regelmatig onderzocht op antistoffen en er zijn een paar keer antistoffen aangetroffen die van een besmetting komen.... maar ik ben er niet ziek van geweest toen. De andere antistoffen kunnen zowel van het virus als van de prik komen en die had ik dus ook. 
Ik denk dus dat de prikken mij beschermd hebben.... wel besmet, maar niet ziek. Ik werd altijd flink ziek van elk virus dat rondwaarde, maar ik heb dit dus goed doorstaan, daarom ik geloof in de goede kant van de prik. Niks is zeker, ik weet natuurlijk niet hoe het zonder prik geweest zou zijn.... maar in het hele leven is niets zeker! Ik denk dat ik er meer baat dan nadeel van heb, dus ik neem hem! 

Ook moest ik nog een formulier van het RIVM invullen of ik toestemming gaf voor meer keren bloedprikken voor dat onderzoek.... is goed.  Ook meteen maar even geregeld. Dat formulier lag al een paar dagen in huis. 

Eindelijk kwam donderdag de afspraak met de gynaecoloog voor oktober.... hm.... eerder dan gedacht, komt niet perfect uit, maar laat maar staan, ik pas de rest wel aan (ook meteen geregeld met Edwin). Met wat pech moet er nog meer gebeuren, krijg ik nog meer afspraken, ik wil niet teveel verzetten (hoewel dit de minst belangrijke is naar mijn idee), want dan kom ik misschien weer met wat anders in de knoop. Half september heb ik een telefonische afspraak met MDL-arts na een eerdere bloedafname..... naar mijn idee gaat het goed, maar het is toch altijd weer afwachten..... en misschien blijven ze wel langer controleren..... ik wacht het maar af. 
Nu nog wachten op de afspraak van de neuroloog in december..... jammer dat ze die afspraak niet meteen maken, dan weet ik ook waar ik aan toe ben en hoef ik mij niet steeds aan te passen. 

Telefoon..... het hekje dat ik besteld had weken geleden is op z'n vroegst pas eind oktober leverbaar..... het andere hout hebben ze ondertussen wel begreep ik. Ik vroeg of hij iets vergelijkbaars heeft en hij gaat kijken  ....... ik word nog teruggebeld, dat lukte dezelfde dag in elk geval niet.... misschien loopt hij nog te dwalen door het bedrijf op zoek naar een hekje voor mij.   Het hoeft niet juist dat hekje te zijn, iets anders mag ook, het steekt niet zo nauw, het hoeft nergens bij te passen, het is een 'eenzaam' hekje (maar ik vrolijk hem wel op door er iets leuks aan te hangen). 

Contact met de stratenmaker.... hij komt even kijken hoeveel zand ik nodig heb.....dan kan ik dat bestellen voor de dag voordat hij komt. Daar heb ik ook een hek nodig, maar dat is veel meer en het is moeilijk te vinden wat ik eigenlijk wil, dus dat zal wel een alternatief idee worden. Hopelijk is dat sneller leverbaar. Maar goed..... alles wat klaar is is klaar!!! 

Er kwam nog een ander telefoontje, maar dat was gewoon voor de gezelligheid.

Een pakje dat ik besteld had kwam al vroeg die donderdag..... de laatste tijd hebben we een vroege vogel. Even later kwam hij terug... hij had een pakje voor buren verderop.... "Is goed, geef maar". Later kwam die buurman het halen, hij was al die tijd gewoon thuis geweest. Wonderlijk.
Ik heb al een paar keer pakjes voor mijn deur gevonden, zonder dat er gebeld is.... alle besteldiensten hebben van mij toestemming gekregen om het op een vaste plek te leggen als ik niet thuis ben......en dat is niet voor mijn deur! Vorige week had ik visite.... en toen ze weggingen lag er een pakje voor die deur, al die tijd thuis geweest, al die tijd de deur naar de gang open... dan hoor ik de bel echt wel. 
Alleen als ze niet goed op de bel drukken doet ie het niet..... als je op de onderkant drukt dan rinkelt hij niet .... gewoon in het midden drukken zodat de hele knop ingedrukt wordt..... is toch niet iets heel ingewikkelds dacht ik. 

Later weer telefoon, maar nu van iemand die meer wilde weten over het laten prikken in Monnickendam (ik had er eerder al over geschreven op mijn Facebook), hij had ook geen zin om naar de Zuidoostbeemster te gaan. Even gezellig gekletst nog. 

Alles bij elkaar waren de woensdag en donderdag dus regeldagen, de hele dag bezig en toch het gevoel hebben niets gedaan te hebben! Ik heb een hekel aan dat geregel! Maar wel een paar gezellige telefoongesprekken tussendoor, dat maakte een hoop goed. 

Vrijdag eerst de stratenmaker.... ik stond klaar met mijn notitieboekje, maar ik hoefde alleen zand te bestellen, het hek achter komt later wel..... prima, dat is minder belangrijk.
Ik had eerst nog wat opkomend onkruid weggehaald, vooral haagwinde.... wat een troep is dat toch....maar ik wil het nu wel bijhouden!  Bij mij verdringt het onkruid vaak de planten die ik wel wil en die dan vervolgens weer heel ergens anders tussen de tegels het ineens wel doen. 



Daarna zwemmen/watergym (via een omweg nog even wat in een kledingbak en de glasbak gooien).
Het was weer heerlijk in het water en na de 3 kwartier gym zwom ik nog een klein kwartiertje en dan weer op de fiets naar huis. Ondertussen ook de nieuwe instructeur gezien die we vanaf volgende week krijgen als het gewone rooster weer ingaat.


Ik heb het snel warm, dat heb ik altijd al, maar nu al bij lichte inspanning. Daarom is het zo lekker om in het water oefeningen te doen, want dat koelt meteen weer af..... daarom hou ik langer vol. 



Niet zo moe als een week eerder...... dat is een goed teken! 
Ik had na het zwemmen het zand besteld, want dat moet er echt op tijd zijn.



De 'zandman' belde..... ik vertelde wanneer ik het hebben wilde en dan had hij gelijk alles voor mij zei hij.... ook weer geregeld... ik vergat te vragen of het hekje inderdaad een vervangend hekje is.... nou ja, maakt niet uit.... elk hekje dat netjes is is goed genoeg. 
Ik kon nog wel even boodschappen doen, slapen was niet nodig. Misschien had ik dat beter wel kunnen doen, want ik was er niet helemaal bij..... ik bracht gelijk de post weg en op het moment dat ik de verjaardagskaart door de brievenbus liet glijden wist ik het...... ik had er geen postzegel opgeplakt! 




Sukkel!
Dan naar de statiegeld automaat.... lege flesjes en blikjes..... klaar. "Hallo mevrouw, uw bonnetje"..... oeps, vergeten, dank u wel mevrouw.... lekker bezig hahahaha. 




Maar goed, de boodschappen lukten gewoon, verder klopte alles, niks vergeten. 
Ik had wel een lekker ijsje verdiend (die Noggers zijn veel te lekker) en de telefoon ging..... "sorry, ik eet net een ijsje" zei ik met volle mond en er viel een stukje chocola op mijn shirt. ..... nou ja, het werd een lang en gek telefoongesprek dat pas eindigde toen het tijd werd om de keuken in te gaan.... terwijl ik mijn ijsje at probeerde zij een vlinder haar vrijheid terug te geven door haar (volgens haar was het een meisje) naar het open raam te begeleiden, maar vlinder was dwars.


Ineens was de verbinding verbroken.... maar we gaan natuurlijk wel door, gewoon opnieuw bellen! Heerlijk gelachen weer met mijn vaste 'stalker'. We moesten samen het één en ander regelen en gaan binnenkort weer samen met de trein naar Almere voor de jaarlijkse BBQ bij DJ Bert. Op stap met P is altijd een avontuur...... ik vergeet nooit meet dat ze een conducteur riep: "Meneer, mag ik u iets vragen?" "Natuurlijk mevrouw" zei de man die dichterbij kwam ondertussen. "Weet u dat u heel knap bent?" . Proest..... zo heeft ze altijd wat geks op de meest onverwachte momenten. 
Genoeg voor deze vrijdag.... lekker eten en dan niks meer ...... en na het avondeten viel ik dan toch nog een paar uur in slaap, maar dat was prima, ik had veel gedaan deze dag. 
Om 10 uur werd ik weer wakker........ even tv kijken en toen toch nog even wandelen.... nou, ik heb echt een goede dag! Het was heerlijk buiten, zo lekker om nog even te wandelen voor het slapen gaan. Wel jammer dat het daarna dan zo warm voelt in huis, maar ja....  je kan niet alles hebben. 





En nu is de laatste dag van augustus alweer aangebroken......morgen (zondag) is het 1 september. 
Ik zat eens te denken.... ik denk dat ik de bankjes voor en achter pas in het voorjaar in elkaar zet...... de herfst komt eraan.... met wat geluk met lekker weer, maar ik heb stoelen genoeg als ik buiten wil zitten, dan liever in het voorjaar het helemaal afmaken en nu alleen nog wat kleinere dingen.... en de tuin bijhouden e.d. De mooie nieuwe buitenmat, de beide lopers die voor de bankjes komen..... ik doe dat allemaal in het voorjaar.... hopelijk in het vroege voorjaar, dan is het een mooie frisse start. 
Als achter de straat ook weer netjes ligt is dat al helemaal top en de rest beperk ik tot wat kleine dingen, wel alvast wat leuke dingen ophangen, maar nog niet alles..... dan blijft het nog even nieuw! In de winter zit ik toch niet buiten gewoonlijk en in dat jaargetijde worden de spullen er meestal niet mooier op.
Dan in het voorjaar verder met leuke plantjes, de bankjes, de fiets versieren en er een leuk plekje voor zoeken etc. Over 2 maanden kan het al winters weer zijn....... dan is netjes goed genoeg! Dan zijn juist de binnenklussen weer meer aan de beurt, vooral als ik dan nog verder opgeknapt ben. Het gaat goed.... wel wat wisselend en nog lang niet op het oude niveau, maar het gaat steeds beter, steeds vaker goede dagen. De rest komt ook nog wel. Ik ben al zo blij dat ik de gewone dagelijkse dingen zelf kan doen.... nog wel in aangepast tempo vaak, maar ik kan gewoon mijn gang gaan, heerlijk! Ik denk nog steeds dat het opknappen sneller gaat als dat ene medicijn afgebouwd is..... maar dat moment komt ook steeds dichterbij! Ik ben dik tevreden. 



En voor vandaag (zaterdag) heb ik ook weer het één en ander op het programma staan waarvan ik vind dat dat gebeuren moet..... in elk geval een aantal van die dingen. En dan in september weer wat meer....  steeds meer en steeds meer regelmaat! En komende week gaat de schaar in mijn haar. Het valt teveel uit, dan maar een stuk korter! 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten