Zoeken in deze blog

zondag 11 augustus 2024

Straatje

 Vrijdag ging het eindelijk beginnen..... aan de voorkant van mijn huis werd het opgehoogd. 
Ik werd wakker van de regen die tegen de ramen kletterde.... geen stortbui, maar toch aardig wat nattigheid. De voorspelling was dat het tijdelijk was en gelukkig klopte dat. Hij kon beginnen. 
Wat heerlijk als je iemand kent die hier handig mee is! Eindelijk hebben we nu een duidelijke erfscheiding.... niet dat het ooit problemen opleverde, maar het is gewoon veel handiger en zeker als de één ophoogt en de ander niet, want een hele rij tegels was voor een deel van mij en voor de helft van de buren en dan is het onduidelijk wat je met die ene rij moet doen. Grote tegels scheefleggen is niet handig, met stenen kan je meer doen, dat valt beter aan te passen en doordat we er nu een 'stoeprand' tussen hebben kan je ook gewoon hoogteverschil maken. Nou heb ik geen moeilijke buren, dus er zal heus geen ruzie van komen, maar dit is door de toenmalige woningbouwvereniging niet logisch gelegd, want zo is het bij het hele blok..... gewoon doorgelegd.... kwak maar in! Nu is dat anders, nu kan ieder zijn eigen gang gaan zonder te hoeven vragen 'vind je het goed dat....' . Zij hebben nu wel wat stenen i.p.v. tegels, maar dat vonden ze goed. 
Zaterdag ging hij verder.... ik ben er blij mee! Zoon weer mee als helper.... toppertje. "Mevrouw..... pappa gaat zagen en daar komt veel rook vanaf.... misschien is het beter als u de deur dichtdoet!" 
De vorige keer.... lang geleden toen we die tegels kregen was het rauwdauwwerk .... echt, als het er maar inlag. Een machine legde steeds een groepje tegels neer.... en zij deden de rest. Het paste niet bij de voordeur, dus legden ze daar een puzzeltje neer van 30x30 en 50x50 tegels plus wat straatstenen zowel op z'n kant als plat om het maar passend te maken. Achter de schuur lieten ze een strook zand open "Daar kan u leuk plantjes inzetten!" ....... maar het moest wel over, want het zag er niet uit en de woningbouwvereniging vond dit toch echt te ver gaan. 
En nu..... precisiewerk! Verschillende buren komen af en toe kijken hoe netjes het eruit ziet..... het knapt echt op, het ziet er beter uit, maar belangrijker is natuurlijk dat het geen beenbrekerpad meer is en dat mijn autootje er binnenkort weer kan staan..... gewoon zoals het hoort, lekker voor de deur! 




Zelf had ik er weinig last van als ik daar liep, want ik wist het..... dat is anders, maar als een ander daar in het donker loopt kan het een probleem zijn. Nu hebben we wel een randje tussen beide buren, maar op zo'n plek is het niet onlogisch. Voor mijzelf is het juist wennen dat het recht is... ik ben zo gewend om over de hobbel heen te stappen.... zelfs toen ik nog heel moeilijk liep was dat voor mij geen probleem..... ik zou juist eerder gevallen zijn als het onverwachts 'recht' zou zijn geweest. 





Het kwam niet helemaal af deze zaterdag, volgende week weer verder. Nu steeds zand invegen..... liever nog geen auto erop. Later is de achterkant aan de beurt, maar daar hebben we nog geen afspraak over gemaakt, dat komt wel. Het is nu handig, het zand dat over is kan achter gebruikt worden... tegels die nu over zijn maak ik een stapeltje van.... of 2 (en dan liefst in verschillende hoogtes) en dan daarop wat plantenbakken of zo. Het is handig om wat tegels in reserve te hebben en een plant wat hoger zetten vind ik altijd wel leuk. Niet onbeperkt stapelen natuurlijk, maar iets achter de hand is wel handig. Ook voor buren misschien en het kan zijn dat ik achter ook wat kapotte tegels heb.... niet dat ik weet, maar met eruit halen kan er best wat verder stuk gaan als er al een breuk inzit die nu niet opvalt. 
Hoeveel hele tegels ik over hou weet ik niet, maar buren die een gebroken tegel hebben kunnen bij mij een betere halen.... niet de hele stapel, ik wil nog wel wat reserve hebben, maar er zijn er zat verwacht ik. Dus buren.... kom maar op, maar even wachten tot ik weet wat er over is! De tegels zijn bij alle huurhuizen in de straat gelegd en bijna overal liggen ze nog.... doordat ik er nu ook stenen bij heb heb ik wat over. 


Dit is even tijdelijk om de afstand te bepalen.... die stenen komen daar wel, maar niet zoals hier. 





Dan verder de boel nog wat opvrolijken..... bankje, tafeltje, wat leuks aan de muur, dat soort dingen. 
Nog niet alle spullen zijn geleverd, het meeste houtwerk komt nog.... dat moest besteld worden. 

De buurman had zijn auto tijdelijk ergens anders neergezet, dat was handiger. Maar nu wilde hij de auto weer op zijn erf zetten. Helaas stond er een auto tegenover zijn erf geparkeerd.... ooit was dat verboden, maar nu al lang niet meer en daardoor is het voor hem erg krap inrijden.
Kwam nog bij dat er van mij nog pallets met stenen achter zijn schuur stonden waardoor de bocht nog lastiger werd. Uiteindelijk besloten we de stenen te verplaatsen.... snel, want er stond al iemand die erdoor wilde en de auto stond nu zo dat teruggaan ook lastig werd, want steeds steken om toch de bocht te kunnen maken maakt meestal dat je dan ook niet meer 'even snel' terug kan. snel stenen verplaatsen.... netjes hoeft niet, als het maar snel is..... de andere automobilist wachtte geduldig (ik was wel even gaan zeggen waarom het even kon duren).... pallet leeg en verplaatst en de auto kon erop. Er staan nog wat tegels een klein stukje op straat..... sorry buren, het kon even niet anders! Ik verwacht dat het vrijdag weg is..... maar één troost.... door die tegels zal de lantaarnpaal minder snel aangereden worden, want je raakt eerst die tegels en als je daar omheen kan mis je de paal! 
 Het parkeerverbod was gewoon beter.... er zijn op ons stukje wel tekort parkeerplaatsen, maar het is een lastige plek! Als de brandweer er eens door moet zal dat niet altijd lukken.... en daar moet toch ook rekening mee gehouden worden. 
Zelf zet ik hem er nooit neer..... dan maar wat verder lopen. Normaal stond autootje op mijn erf, maar de laatste tijd ging dat niet meer.
Het is sowieso een lastige straat.... twee straten die gezamenlijk één in/uitrit hebben en allemaal doodlopende stukjes. Als er bij die inrit wat gebeurt kan niemand er meer in of uit. Voorheen werd nog wel eens een tijdelijke inrit gecreëerd bij de andere straat als er werkzaamheden waren, maar dat is nu een bouwterrein (daar was ook een parkeerplaats)..... en ik gebruikte die doorgang vaak lopend of op de fiets, want daar was hij altijd voor open. Nu dus niet meer.... en ik vergeet het steeds.... op weg naar de bus was dat mijn  route..... oeps hek.... ik moet terug en omlopen/fietsen. 
Als ik er op tijd aan denk is het voor mij  geen omweg, maar voor de mensen die daar wonen zal het veel lastiger zijn....vaak omlopen/fietsen en minder parkeerplek! 

Tussendoor werden er pakjes gebracht.... alles wat al een tijdje onderweg was zou komen. De eerste bezorger zette het in de schuur zonder aan te bellen, dus ik las op internet dat het bezorgd was. De tweede gooide het de gang in en riep dat er een pakje was. Ik maakte het meteen open.... ik keek verbaasd naar de inhoud..... dat had ik helemaal niet besteld! Bij het eerste artikel dacht ik nog dat ik mij vergist had, misschien het verkeerde besteld..... maar de rest klopte ook niet. Het was wel van het bedrijf waar ik een pakje van zou krijgen. Ik keek eens goed en zag dat het voor iemand anders was. Meteen even gebracht....."sorry, ik heb het al open gemaakt" (en nog slordig opengescheurd ook!). 
Maar waar was mijn pakje nu? Ik keek op de site.... het was bezorgd..... nou, echt niet! 
Vragen stellen aan zo'n robot vind ik altijd een drama.... nu ook weer..... het geval kon mij niet helpen  hij/zij meldde dat ik bij de verkoper moest zijn. Dat viel ook niet mee..... daar stond het ook als bezorgd. Ik was het zat en besloot later verder te kijken. En ineens stond er op de site van de bezorger dat het niet gelukt was het te bezorgen, nu komt het maandag. Lolbroeken..... niet gelukt..... nee, omdat hij blijkbaar niet lezen kon.... andere naam, ander adres.... alleen de afzender was hetzelfde. Ook bij de verkoper is het aangepast en staat het als nog niet bezorgd. 

Nog even naar de winkel.... daarna eten en toen ben ik in slaap gevallen..... uren heb ik geslapen, het was al bijna donker toen ik wakker werd. 

2 opmerkingen: