Zoeken in deze blog

zaterdag 23 juli 2022

Ditjes en datjes

De hond was de eerste avond wat onrustig en leek niet fit te zijn, maar dat was de volgende dag over...... hij ligt zowat de hele dag te luieren en loopt niet meer achter mij aan om mij niet uit het oog te verliezen. We zijn dikke vriendjes!



Waardoor ik toch wat meer kan doen, want ik zal toch boodschappen nodig hebben.... hij kon altijd goed alleen blijven, maar dat ging nu even wat moeilijker, daarom blijf ik in het begin zoveel mogelijk in zijn buurt. Als ik naar boven ga blijft hij op de trap liggen wachten.... hij is één keer naar boven gegaan om te kijken waar ik was. Zaterdagochtend moest ik iets in de container gooien en trok de deur achter mij dicht.... en wachtte even buiten. Hondje reageerde niet, toen ik weer naar binnen ging lag hij wel op mij te wachten in de gang, maar geen geblaf of gejank toen ik 'weg' was. 
Omdat het geen wegloper is kan ik de voordeur gewoon open laten staan als ik even buiten ben, hij blijft dan meestal op de drempel staan kijken. Maar doe ik de voordeur dicht dan ben ik 'weg'..... dus zo kan ik hem weer laten wennen aan het alleen zijn. Ik doe dat nog een keer en als dat weer goed gaat dan ga ik even op de fiets boodschappen halen. 



Eindelijk heb ik de afrekening van de energie binnen..... nou ja, ik zag het op de site, ik hoorde een mail te krijgen, maar op de site was het al eerder  te vinden (mail is ondertussen binnen)...... ik krijg terug, maar het termijnbedrag gaat fors omhoog. Wat ik terug krijg is ongeveer hetzelfde dat ik betaalde per maand, dus het eerstvolgende termijn valt mee, daarna ga ik 43 euro per maand meer betalen.  Valt nog mee..... in elk geval niet bijbetalen! Komende tijd wel meer betalen, maar in vergelijking met wat ik van anderen hoorde is dit nog niks. 


Afrekening van de toelagen van vorig jaar is ook binnen.... ik heb iets te weinig gekregen dus ik krijg nog wat..... ook weer meegevallen dus. 
Dat gaat allemaal goed! Komt mooi uit, want er komen nog wat extra onkosten aan!



Vandaag zal ik toch echt een begin moeten maken met het verschuiven van kasten in de keuken. Nog wel zo dat ik bij het fornuis, de magnetron en de koelkast kan..... donderdag mag het ervoor staan! 
Ik weet niet hoe lastig het gaat worden, dus ik kan beter alvast een begin maken..... het gaat zeker lukken, maar ik probeer eerst of het lukt met een half volle kast...... dat scheelt veel werk. Die kast is het grootst en hoeft maar een klein stukje opzij..... de rest is eenvoudiger, maar nog wel veel werk. 
Een tijdelijk nieuwe plek bedenken voor het koffiezetapparaat, want de mannen lusten vast koffie (of thee)..... ik heb al wat blikjes drinken in huis voor als ze 's middags liever wat anders hebben.... een kleine moeite voor de harde werkers! 

Verder doe ik alles rustig aan.... niet te lang achter elkaar werken..... gelukkig is de temperatuur niet meer zo hoog.  Hondje niet te lang alleen beneden laten zitten.....  maar het is overzichtelijk wat ik nog moet doen, dus dat gaat wel lukken. 

Nu even tijdens de lunch tv terugkijken..... tijdens de logeerpartij hebben we niet veel tv gekeken..... prima, het is veel gezelliger om samen andere dingen te doen. Maar ik ben normaal wel een tv-kijker en er zijn dingen die ik nog wel even wil zien..... en dat kan! Als het niet kom was het ook geen probleem, ik vond de gezelligheid belangrijker dan de tv..... maar ja, als de mogelijkheid er is om het alsnog te zien is dat ook wel erg leuk. En hondje vind het heerlijk als ik tv kijk.... dan kan hij naast mij liggen op de bank!











2 opmerkingen:

  1. Het is nu al een beetje heet, doe maar rustig aan.
    Wel fijn dat de hond zich prettig gedraagt, het zijn slimme dieren en als ze dan ook nog bereid zijn te gehoorzamen, ideaal. Wat dat betreft heel wat socialer dan een kat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het is weer warm.... te warm om erg actief te zijn.
    Deze hond ik gehoorzaam en geen wegloper. Ik laat hem wel aan de lijn uit voor alle zekerheid, maar hij komt wel als ik roep.
    Ze zijn inderdaad socialer..... ik vind katten leuk, maar een hond vind ik leuker!

    BeantwoordenVerwijderen