Zoeken in deze blog

vrijdag 8 juli 2022

Handig?

Vaak verbaas ik mij over allerlei dingen die te koop zijn. 
 
Het valt mij bijvoorbeeld op dat de snoeren van stofzuigers steeds korter worden..... en dat de lengte van het snoer vaak niet meer genoemd wordt, ze hebben het nu over actieradius of werkruimte. Ik vind dat minder duidelijk en volgens mij is dat om te verdoezelen dat het snoer korter is, wat ik weer heel onhandig vind.




Waarschijnlijk willen ze dat iedereen een snoerloze stofzuiger koopt..... maar die zijn over het algemeen prijzig en niet allemaal zijn ze goed..... ik begin daar nog niet aan. De snoerloze stofzuigers verbruiken meestal meer stroom dan een gewone stofzuiger, ze zijn te snel leeg en hebben een lange laadtijd en ook is de zuigkracht vaak minder. Als ik een nieuwe stofzuiger nodig heb koop ik de goedkoopste en dan met een verlengsnoer! Beste fabrikanten..... ik ben best bereid om te betalen voor een paar meter extra snoer.... maar als jullie het niet doen verleng ik het zelf wel. 




Ik heb geen afwasmachine..... en ik ben de enige niet. Ik gebruik altijd een teiltje/afwasbak.... ik doe het nooit in de gootsteen..... die gootsteen zou ik dan eerst elke keer grondig schoon moeten maken, want al glimt hij nog zo..... er gaat allerlei viezigheid doorheen waar ik mijn afwas niet mee in aanraking wil laten komen. Natuurlijk maak ik hem wel regelmatig schoon, maar voor mijn vaat wil ik hem dan extra schoon. Maar nu het probleem..... de afwasteiltjes worden steeds kleiner. Ik heb meestal vierkante bakken, maar vaak past er geen bord meer onderin..... wel een klein ontbijtbordje, maar een normaal wat groter bord past niet.... en dat vind ik onhandig! Dus lieve fabrikanten van afwasteiltjes.... er zijn nog steeds mensen die zo'n teiltje niet alleen op de camping, maar ook thuis gebruiken...... maak ze asjeblieft ietsiepietsie groter! En natuurlijk zullen er wel grotere bakken te koop zijn..... maar het is wel zoeken! 

Dan snoep en frisdranken zonder suiker (let op.... 'zonder toegevoegd suiker' is niet zonder suiker)..... die zijn meestal nog zoeter dan dezelfde producten met suiker! Ik drink zelden frisdrank...... alleen als ik over heb van een verjaardag of zo dan maak ik het op.... maar het is dan half water half frisdrank..... die zonder suiker verdun ik vaak nog meer. Als ze mensen van het suiker af willen helpen helpt het niet als mensen gewend zijn en blijven aan die zoete smaak.....  ik ben het niet meer gewend en vind die suikervrije frisdranken over het algemeen goor! De snoepjes ook..... ik eet niet veel snoep, maar soms heb ik zo'n bui..... en ik vind het prettig om altijd iets bij mij te hebben onderweg. Maar beste fabrikanten, kan het wat minder zoet? De meeste kunstmatige zoetstoffen zijn veel zoeter dan suiker..... misschien is het handig om daar rekening mee te houden.
Het is niet zo dat ik geen zoetigheid meer lust...... maar veel dingen mogen van mij wat minder.

🍦🍬🍩🍬🍨🍬🍫🍬🍰

Ken je die waxinelichtjes-tangen? Ik heb het nooit geprobeerd, maar volgens mij werkt dat niet. Het is de bedoeling om met zo'n tang een brandend waxinelichtje in een wat diepere houder te laten zakken. 
Maar dan hou je je hand BOVEN de vlam! Dan moet je wel snel zijn, anders wordt het onaangenaam warm. Als er nou een bocht in zou zitten..... dan kan het. Ik denk dat ik maar een lange aansteker blijf gebruiken met zo'n flexibel stuk eraan...... dat werkt prima. 

En dan sommige verpakkingen..... vooral blisterverpakkingen. Dat is vaak nog lastig met een schaar. Een enkele keer is er over nagedacht, maar dat heb ik dan niet meteen door...... ik ging een keer mopperend zo'n verpakking met een schaar te lijf en toen bleek het een kliksysteem te zijn, maar dat had ik erg laat door. Het is best moeilijk om een schaar nodig te hebben als je een schaar wilt uitpakken. Allerlei verpakkingen zijn lastig...... ik krijg alles open, maar het kost soms nogal wat moeite. 
Beste fabrikanten...... als ik van een ander merk een soortgelijk artikel zie in een prettiger verpakking dan koop ik die! 

Schilmesjes...... vroeger (toen de schepen van hout waren en de mannen van staal).... waren schilmesjes aan beide kanten hetzelfde....... geen schuin vlak aan één kant. Daarom gebruik ik vaak schilmesjes, want daar kunnen linkshandigen zoals ik goed mee omgaan! Nu heb ik al een paar keer schilmesjes gekocht die wel een schuin vlak aan één kant bleken te hebben...... voor mij aan de verkeerde kant. Als ik daar een appeltje mee schil dan wil het mesje de verkeerde kant op... naar buiten..... naar mijn vingers! En fabrikanten,..... mag ik een schadeclaim bij jullie indienen als ik door deze stiekeme verandering gewond raak? Ik heb besloten dat dergelijke schilmesjes geen schilmesjes meer mogen heten! Ik noem het ondingen, maar ik snap dat het voor sommige mensen juist handige dingen zijn, dus een andere naam mag ook. Natuurlijk zullen er nog echte schilmesjes te koop zijn, waarschijnlijk vooral in de wat duurdere winkels...... en dan betaal ik voor 1 mesje meer dan nu voor een pak van 5 ..... maar ik zal er toch aan moeten geloven! Als ik door de verpakking niet kan zien of het echte schilmesjes zijn dan laat ik ze liggen!
Ik had in mijn jonge jaren een messenset gewonnen op de kermis. Toen ik trouwde ging ik ze gebruiken..... wat een heerlijke messen. Maar Ed zei: "Wat een rotmessen!" ..... we bekeken ze eens goed en het bleken messen voor linkshandigen te zijn. 😃.

En nu we het toch over linkshandigheid hebben..... alles met een schenktuit aan de zijkant is niet te doen voor linkshandigen! Een theepot heeft hem aan de voorkant, dus dat maakt geen verschil, maar opzij, dat is het probleem. Gelukkig zijn er ook artikelen te koop die aan beide kanten een schenktuit hebben...... en uiteraard zijn ze ook te koop speciaal voor linkshandigen, maar die zijn niet alleen duurder..... die zijn weer onhandig voor rechtshandigen! Dus als we aan 2 kanten kunnen schenken is iedereen blij..... dat moet toch niet zo moeilijk zijn? Als in één gezin links- en rechtshandigen wonen dan is het niet handig om alles apart te hebben..... dus kom op fabrikanten...... maak aan 2 kanten zo'n ding! 

Een vaatwasser kan handig zijn, maar voor 1 persoon vind ik dat niet echt nodig. Natuurlijk, eenmaal er aan gewend zou ik misschien niet anders meer willen, maar nu mis ik het nog niet..... nou ja, een heel enkel keertje als ik wat veel heb...... maar daar schaf ik zo'n ding niet voor aan. 
Soms is het inderdaad wennen. Mijn moeder zette vaak en veel koffie..... er kwamen vaak mensen langs en dan zette ze meteen koffie. Er bestonden ondertussen koffiezetapparaten, maar dat vond ze onzin.... zelf opschenken, dat was toch niet veel werk? Toen kreeg ze een koffiezetapparaat..... ik meen dat dat was toen ze 25 jaar getrouwd was. Eigenlijk dacht ze 'wat moet ik ermee?', maar ze ging hem toch gebruiken en al snel wilde ze niet anders meer! Ze heeft hem jaren gehad, maar hij had niet het eeuwige leven, hij ging stuk en er kwam snel een nieuwe. Die eerste heeft ze altijd het beste apparaat gevonden!




Nog een week, dan beginnen de vakanties hier...... dan is alles vaak een stuk rustiger en valt er weinig te vertellen. Als het wel druk is valt er veel te vertellen maar gun ik mij geen tijd om het op te schrijven en komt het achteraf wel. Het zal hier en op facebook bij mij dus waarschijnlijk een stuk rustiger zijn.... denk ik. In elk geval is het niet raar als ik dan eens een week of langer niks van mij laat horen! Niks aan de hand dus.... gewoon vakantie. Het hangt van het weer en werkzaamheden af wat ik ga doen, of ik veel thuis ben...... we zien wel! 
Ik zit met smart te wachten op een afspraak voor de ruiten...... ik weet graag waar ik aan toe ben! 





 

3 opmerkingen:

  1. Hopelijk lezen de fabrikanten dit maar ik verwacht het niet. V
    Van de blisters vind ik die van de inktcartridges het ergst. Zelfs met een schaar is het een stuntkarwei.
    Afwassen doe ik in een vierkante bak die groot genoeg is, goed zoeken dan vind je misschien de juiste.
    Met de rest heb je ook gelijk, het is en blijft een misère met verpakkingen. Ook als er een aanwijzing op staat, bij een rol koekjes bijvoorbeeld. Het rode stripje krijg je nooit meteen te pakken....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, ik verwacht ook niet echt dat ze het lezen.
    Vreselijk die verpakkingen!
    Ja, ze zijn er wel die grotere afwasbakken, maar het is inderdaad zoeken.
    Het rode stripje zit vaak verstopt, je kan er niet bij. En vaak bij vleesverpakkingen e.d. zit er wel een lipje, maar dat werkt niet.
    Zo zijn er zoveel lastige verpakkingen, het most niet magge.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nee, ik verwacht ook niet echt dat ze het lezen.
    Vreselijk die verpakkingen!
    Ja, ze zijn er wel die grotere afwasbakken, maar het is inderdaad zoeken.
    Het rode stripje zit vaak verstopt, je kan er niet bij. En vaak bij vleesverpakkingen e.d. zit er wel een lipje, maar dat werkt niet.
    Zo zijn er zoveel lastige verpakkingen, het most niet magge.

    BeantwoordenVerwijderen