Zoeken in deze blog

dinsdag 26 juli 2022

Het eind komt in zicht




Hond vermaakt zich hier wel..... ik had iets over de bank gedaan toen hij kwam om mijn bank tegen ongelukjes en smerige poten en hondengeur te beschermen...... hond ligt er liever onder! Elke keer kruipt hij er onder. Terwijl ik met die zomerse temperaturen alles van mij af gooide, kroop hij onder het kleed..... gek beest. Maar hij lijkt zich wel op zijn gemak te voelen hier!















Ondertussen ging ik verder met ruimte maken en opruimen. Gelukkig had ik al veel gedaan, maar er moest toch nog wel wat gebeuren. 



In de keuken moest een keukenkast van z'n plaats.... nou ja, eigenlijk moest het niet, maar ik wilde het zelf. Ik mocht hem laten staan..... dat gaf al een rustig gevoel, als het niet lukte dan was het niet erg.... hoewel de mannen die het werk moeten doen er vast anders over denken (de man die kwam om het glas in te meten vond dat het kon).
Ik wilde het zelf verplaatsen.... zowel voor de mannen als voor mijzelf..... omruilen met de kleinere kast ernaast. Die is ietsje hoger, veel smaller en minder diep..... die is beter weg te halen en staat minder voor het raam, het hoekje op de vensterbank naast de kast kan ik dan beter bij. De kleinere kast haalde ik leeg en trok ik er tussenuit..... de grotere moest dan verschoven worden...... ik wilde hem niet helemaal leeghalen......teveel werk..... dus haalde ik wat zware dingen eruit en ging schuiven.... en het lukte! Compleet met glazen! Er stond mij bij dat ik ooit iets van glas van de vensterbank had laten vallen.... zo'n kast schuif je niet zomaar opzij, dus.... laat maar liggen. Dat kwam nu tevoorschijn met het nodige stof en spinnenwebben..... het was wel nodig om daar eens schoon te maken! Iemand zei mij een keer dat ze elke week de kasten van de wand schuift om er achter schoon te maken ...... nou, ik niet! Die kasten in de keuken passen precies naast elkaar, er is geen millimeter over! Dus een hele klus om dat weer goed neer te zetten..... alle kans dat de grote kast dus nog iets moet opschuiven, maar dat zie ik later wel, het lijkt goed, maar ja, het is precisiewerk. Wel lekker dat dit gelijk een soort grote schoonmaak is. 



Er stonden nog wat lage kastjes voor het raam..... dat was eenvoudiger....... alleen moest ik er een plekje voor verzinnen en het is lastig als ze daar niet staan.... ik heb er altijd een plank over met koffiezetapparaat, Senseo en heteluchtfriteuse......   het koffiezetapparaat moet in elk geval gebruikt kunnen worden donderdag...... die kastjes zelf eerst alle lades/bakken eruit,  dan ergens anders zetten en dan alles er weer in..... vol verplaatsen lukt bij die kastjes niet. Maar goed, dat is niet het meeste werk, maar dat wilde ik niet te vroeg doen. 




Toen ik dinsdagochtend hond uitliet kwam één van de glasmannen naar mij toe..... hij wist blijkbaar waar ik woonde, want hij zei dat ik donderdag aan de beurt zou zijn. Hij vroeg of ik alles al ruim had en zei dat ze zo nodig wel wilden helpen. Dat is aardig....maar het lukt. Alleen 1 bed niet (was ik vergeten te zeggen), want als ik dat opzij schuif hebben ze wel ruimte voor het raam, maar geen looppad.... en de 'inmeter' dacht dat ze liever een looppad hadden. Nou ja, ze kunnen erop staan, ik leg er een paar oude plaids over. Ik hoorde al dat ze bij meer mensen moesten klimmen...... pffff, ik ben dus niet de enige die niet overal ruimte heest. Donderdagmorgen haal ik de laatste gordijnen eraf..... dan kunnen die gewassen en zo snel mogelijk weer opgehangen worden. De rest is al gewassen en op één kamer blijven ze hangen.... die gaan weg, ze zijn helemaal af! Die blijven hangen tot ik de nieuwe ophang, maar omdat ik niet alles tegelijk kan doen gebruik ik de oude nog even. 

Nu alleen nog wat in de schuur zetten  en in de auto..... en evt. in de 'buurschuur'. Er staat een stapel kratten klaar.... die moeten even de deur uit. Er staat nog wat op de trappen en in 2 kamers wil ik nog wat weghalen om meer ruimte te krijgen...... het kan, maar ruimer is beter. Vanavond af en toe nog wat doen en morgen de rest..... en dan buiten alles opzij zetten, dan kunnen ze erbij!
Dit gaat lukken! 
Ze hebben bij het huis waar ze morgen aan de slag gaan alvast de steiger gezet...... dat is een bovenhuis, dus iets minder ramen en het staat leeg, dus alle ruimte, ik neem aan dat ze dan sneller klaar zijn..... alle kans dat ze dan woensdagmiddag hier de steiger al neer willen zetten. 
Ik zie wel..... het 'feest' gaat bijna beginnen! Ik ben blij als ze komen, maar nog blijer als ze weer weggaan!!! Nou ja, gelukkig had ik wel lang de tijd om alles op orde te krijgen..... daardoor zat ik wel lang in een pakhuis, maar ik kon in elk geval nog een beetje rustig aan doen! 

En dan donderdagmiddag als ze weg zijn ga ik voor ik de hond haal alvast wat dingen weer op z'n plaats zetten! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten