Zoeken in deze blog

vrijdag 29 juli 2022

Hoera

 Het nieuwe glas zit er in...... mijn huis is weer van mij!

Woensdag waren ze in een leegstaande woning bezig.... hoewel het niet zo warm was als een week eerder had ik het idee dat ze toch wel trek in koffie zouden hebben....... en als er geen bewoner is in het huis waar ze bezig zijn is de kans groot dat ze niks krijgen. Ik vroeg het even en ze hadden wel trek....."met hoeveel zijn jullie?" "Met 3 .... maar er zijn er ook nog 2 op het dak bezig, dus 5!" Ja, die mogen natuurlijk ook..... een kleine moeite om mensen blij te maken. Één van de mannen zei dat ze ook wel eens gevraagd werden om mee te eten..... ik grijnsde, ik ken iemand die dat ook wel eens zegt. 
Hij vroeg of ik in de namiddag de auto weg wilde halen...... dan zouden ze de steiger vast neerzetten. Nog geen half uur belde hij aan of ik de auto alvast kon wegzetten.... het was nog niet eens middag!
Toen ik de auto weggezet had stonden er al steigerdelen klaar..... ik snel andere dingen weggehaald die  in de weg zouden staan.... omdat er al veel stond van ze heb ik het maar ergens in het midden neergezet, later volgt er wel een betere plek. Nog snel wat in de schuur zetten. Buurman begon ondertussen wel te lachen toen hij mij bezig zag.....voor hem onbegrijpelijk dat een mens zoveel spullen kan hebben. Maar van hem kan ik zo'n opmerking wel hebben..... en hij weet dat ik er wel tegen kan. Het zijn altijd heel lieve en behulpzame buren, die mogen alles zeggen! Maar doordat ik mijn auto al zo vroeg moest weghalen liep het wel een beetje anders, want ik had nog wat klaarstaan dat ik zolang in mijn auto wilde stallen, maar nu stond hij al verder weg. Geen drama, maar mijn schema klopte niet meer. 

Ik dacht bij mijzelf: "Van mij mogen ze vanmiddag wel alvast een paar ramen doen..... waar ze dan morgen niet meer moeten zijn kan ik dingen van de achterkamers neerzetten, dan is het daar ruimer". Maar dat leek mij onwaarschijnlijk, ik nam aan dat ze mijn ramen nog niet bij zich hadden. 
Ze hadden de steiger nog niet neergezet, maar alle delen lagen er wel al. Misschien had ik het verkeerd begrepen of waren ze bij dat andere huis langer bezig dan ze dachten.....maakt niet uit, zo'n ding staat er zo. 

Donderdag kwamen ze om ongeveer kwart voor acht..... ze komen gelukkig niet zo idioot vroeg. Hond had ik al om half 7 uitgelaten..... nog wat laatste dingen gedaan en daar waren ze. 
Met z'n drieën en alledrie aardig. Ze begrepen ook heel goed dat ik het gevoel had mijn huis kwijt te zijn. Ze begonnen achter..... eentje was slim..... buitenom de grote dingen brengen en dan binnendoor weer naar voren. De kamerdeur werd eruit gehaald..... dat gebeurt vaker met werkzaamheden, want als dei deur openstaat staat hij voor de trap en dat is lastig als ze met spullen/ramen naar boven moeten. Toen ik woensdag in de tuin dingen opzij zette zag ik dat de tegels tegen het huis erg verzakt waren..... oei..... ik zei het ze meteen toen ze kwamen..... het was geen enkel probleem, ze hadden wel erger meegemaakt. Mooi, de schilder komt ook nog.... ik neem aan na de bouwvak (die begint hier 1 augustus)..... die kan er dan ook geen probleem van maken. Ik vroeg hoe laat ze koffie wilden (één had liever thee) en we spraken af dat ze het zouden zeggen als ze zover waren.... ik heb het nog een paar keer gevraagd, maar het hoefde niet..... misschien was mijn koffie woensdag niet lekker 😂 of gunden ze zich geen tijd. Ik zei nog dat ze ook een blik fris mee mochten nemen maar ook dat hoefde niet. 
Ze waren overal tegelijk bezig..... ik was echt mijn huis kwijt! 
Maar nu is het klaar..... in de voordeur zit nu glas dat ik veel mooier vind dan het oude glas!
Ze zijn hier nu helemaal klaar.... ik was de allerlaatste van deze 2 straten..... ze zijn hier klaar. 

De ramen zijn vies, maar ik mag ze nog niet lappen.... dus kan ik veel nog niet terugzetten, want dat is nodeloos werk..... alleen een paar dingen op de vensterbank gezet omdat het anders zo kaal is. 
Wel de stofzuiger aan het werk gezet en hier en daar gesopt..... de gordijnen van beneden in het sop gezet...... maar verder doe ik vandaag niet veel meer.... ik ben gaaaaaaaar. 

Hond reageerde er goed op.... eerste keer wat grommen, maar verder niet.... het was geen probleem voor hem dat ze in en uit liepen.  Ik hield hem wel vast met al die open deuren, hij is geen wegloper, maar met al dat gedoe weet je het maar nooit. Even later werd hij opgehaald en ze zouden hem om 7 uur terugbrengen. Nou steekt dat niet zo nauw, maar ik was rond half 7 in slaap gevallen en werd tegen half 8 pas wakker..... en ik was bang dat ik de bel niet gehoord had. 
Dus via via contact opgenomen en niks aan de hand, ze waren nog niet geweest, maar er zat het één en ander tegen waardoor het later werd. Voor mij geen enkel probleem natuurlijk...... maar blij dat ze niet al geweest waren. 
Ik stond in de keuken toen ik ze aan zag komen...... ik ging naar buiten en bleef even praten, maar dat zinde hond niet.... hij wilde naar binnen! En even later lag hij lui naast mij op de bank.... zijn favoriete plek! 
Ik ging later toch nog maar wat spullen uit de schuur halen.... hij bleef eerst liggen en toen het lang duurde ging hij op afstand liggen kijken. Ook toen ik de voordeur dichttrok was het geen probleem.... ik ging even mijn auto halen en weer op het erf zetten. Hij vond het allemaal goed. Gelukkig, hij is weer 'normaal'...... zo ken ik hem weer...... hij heeft weer het vertrouwen dat ik gewoon weer terugkom! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten