Zoeken in deze blog

zondag 3 juli 2022

Een druk maar heel leuk weekend!

Het was weer een druk weekend, zaterdag begon ik met een voorspeelmiddag voor pianoleerlingen. 
Ik was er voor de koffie e.d. en het neerzetten van de stoelen. Ik heb het vaker gedaan, maar nu was ik invaller. Maar ik had hulp, eerst al vrijdagavond, toen hielpen meerdere mensen mij met het neerzetten van de stoelen..... top! Omdat de piano er nog door moest (en dat doet de pianoleraar zelf) wilde ik de stoelen alleen aan één kant, de rest zou ik zaterdag wel op mijn gemak doen..... als er al veel staan is dat niet zo'n  klus. Dus bijtijds ernaar toe koffie en thee zetten en de stoelen verder neerzetten. Rustig aan.... stapels stoelen til ik niet, ik pak ze één voor één, ik loop wel een keertje meer. 
Ik vind het altijd leuk om naar de kinderen (sommigen zijn eigenlijk geen kind meer) te luisteren..... beginners en gevorderden en ver-gevorderden .... allerlei muziekstijlen (deze pianoleraar laat zijn leerlingen zelf kiezen wat voor soort muziek ze graag spelen). Sommige leerlingen hebben er duidelijk veel plezier in. Anderen vinden het eng om voor publiek te spelen, maar dat went wel als ze het vaker doen (2x per jaar) en als ze ontdekken dat het helemaal niet gek is als ze fouten maken dan helpt dat ook. En mijn ervaring is dat sommige fouten door het publiek vaak niet eens opgemerkt worden. 
Edwin vond publiek nooit een probleem, toen iemand eens zei "je zal maar een fout maken" vroeg hij heel droog: "En dan?"  Hij had gelijk.... het is geen ramp, als je dat beseft zijn er geen zenuwen. 

In de pauze is het altijd druk, dan komen ze allemaal tegelijk wat te drinken halen..... maar ik had hulp en daar was ik blij mee..... het was al erg warm en benauwd daar....dus dan is die drukte snel een beetje teveel..... ik voelde het zweet mijn nek in druppelen.... pfffff.
Na afloop zet ik eerst altijd de stoelen weg.... dat ruimt. Ik kan hoog stapelen, echt, ondanks mijn geringe lengte kan ik dat. Maar een kleine 40 stoelen slepen en stapelen..... is best een klus. Nou heb ik ontdekt dat als ik daar al mee begin zodra het afgelopen is dat er dan nog veel ouders zijn die willen helpen.... sommigen zetten in elk geval hun eigen stoel op de stapel, maar vaak begint er een vader meteen te helpen en dan volgen er meer..... ja, daar ben ik natuurlijk altijd blij mee.... dus ik heb er een gewoonte van gemaakt om dat als eerste te doen, de afwas komt later wel. Als ze niet helpen is het ook goed hoor.... ze moeten niet.... maar als ze het doen is het super! Deze keer was het ook weer snel klaar..... geweldig. Ondertussen werd er verder ook doorgewerkt....... fantastisch..... mijn hulp had hulp van haar dochter...... zo gaat het snel! Bedankt Hilde en Louise....TOP! 

\Ik ging snel naar huis.... de pianoleraar mocht afsluiten.... ik had nog een verjaardag in Volendam vanaf 4 uur..... en het was al bijna 5 uur. Nou is dat ook prima, we hoeven er niet allemaal om 4 uur te zijn, maar ik wil liever niet zo laat.... dan is het ondertussen etenstijd (nou krijg ik daar genoeg te eten, ik hoef niet te verhongeren, maar ja.... een diabeet moet toch een beetje op tijd eten)
Om 5 uur zat ik in de auto. Ze zaten daar heerlijk buiten in de voortuin..... en het was gezellig! Tegen achten ging ik pas weer naar huis. Een leuke dag, maar ik was gaaaaaaaaaar. 
Die verjaardag.... ik dacht eerst dat het zondag was.... verkeerd onthouden. Lekker, zondag kwam het nog slechter uit. 2 dingen op 1 dag is mij vaak teveel.... 2 dagen achter elkaar ook.... dus dit is een erg druk weekend voor mij. Gelukkig wel allemaal leuke dingen, maar leuke dingen kosten ook energie en dan blijft er geen energie over om nog andere dingen te doen.

's Avonds nog even de spullen voor de volgende dag klaarzetten..... en hopen dat het droog zou blijven. 

Ik had erg veel moeite met wakker worden.... Ik bleef maar gapen en mijn ogen wilden eigenlijk ook nog niet open. 

Zondagmiddag stapte ik op mijn fiets met mijn saxofoon, lessenaar, map met bladmuziek, zonnebrand, zonnebril en knijpers! Van alle gemakken voorzien. (De knijpers zijn voor de bladmuziek die bij elk zuchtje wind er vandoor gaat!)
De jaarlijkse blubberrace...... hoera, het kon weer doorgaan al het weer meewerkte. 
Altijd leuk en heel gezellig. Ik kan niet meedoen met de blubberrace, ik moet muziek maken! 
Voor de medewerkers die helpen een geluk dat ik niet meedoe, want gegarandeerd gaat het mij niet lukken om ook maar over 1 sloot te springen, ik denk eerder dat ik er in 7 tegelijk spring...... en waar een ander er zelf weer uitklimt ben ik bang dat ik in de prut kom vast te zitten en daar is kracht voor nodig om mij eruit te trekken..... een spek-takel zal een heel spektakel zijn. Nee, ik ga wel op mijn strobaal saxofoon zitten te spelen..... dat wordt van mij verwacht!

De weersverwachting was niet denderend...... vaak een beetje regen. Voor de modderplonsers zal dat niet zo'n probleem zijn...... maar voor ons is dat lastiger. De muziek wordt nat.... ik heb het wel in hoezen (maar die zijn aan de bovenkant open), maar niet iedereen heeft dat. Regen is voor een accordeon heel slecht...... de andere instrumenten kunnen er beter tegen, maar ideaal is het niet. Ook voor het spelen niet..... een nat mondstuk speelt lastiger.... en er moet niet teveel water inkomen. 

Toen ik 's morgens uit het raam keek zag het er vriendelijk uit......  daar...... daar in het midden achteraan gebeurt het!




De weersvoorspellingen veranderen snel.... en het leek droog te blijven.... onderweg zag ik wel  donkere wolken, maar geen spatje gevoeld. 






Het was er weer gezellig druk..... maar volgens mij minder deelnemers dan voor corona...... zoals met veel dingen moet dit toch ook weer op gang komen denk ik. Maar.......  toch zeker een paar honderd!

We begonnen net te spelen toen de zon even in alle hevigheid liet weten er nog te zijn..... dat was even teveel van het goede, maar gelukkig duurde dat niet zo lang. Ook met bewolking was het warm genoeg en af en toe leek het wel heel donker te worden..... maar het bleef droog. 



We spelen daar niet zoveel, af en toe een paar nummers. De deelnemers vertrokken.... zo'n 3 1/2 km door de weilanden en ik meen 23 sloten. Het is natuurlijk de bedoeling over de sloten te springen, de eersten zijn snel en kunnen vaak ver genoeg springen, maar bij de grote meute halen ze steeds vaker de overkant niet. En hoe meer er in gesprongen zijn, hoe meer het omgewoeld wordt, dus ze komen er steeds viezer uit. Er waren er genoeg met witte kleding..... na afloop zwart. Schoenen worden vaak met tape vastgezet, want er blijven anders veel schoenen in de prut achter. Ze worden na afloop schoongespoten door de brandweer.

We waren blij met invalster Mirte..... zij wilde ook wat zien en klom op een strobaal. Toen ze haar foto bekeek maakte ze er ook één van mij daar beneden. 😂



Foto's vanaf beneden genomen zijn vaak vreemd......maar ik vind deze best meevallen!



Maar van bovenaf is ook gek, nu lijken mijn benen nog kleiner 😂 .

Er stond best veel wind..... het was daar heerlijk en tijdens de wedstrijd hebben we pauze..... want ook de kijkers gaan op zoek naar een plek waar ze de deelnemers goed kunnen volgen.





Toen de deelnemers finishten kwamen de kijkers ook weer terug op het dijkje.....  en werd het weer druk.... en speelden we weer even.





We moesten het zonder tromboniste doen, want Iris dook de prut in!






Na afloop eet ik bijna altijd een lekker hamburger....... deze keer nam ik er alleen gebakken uitjes op. 

Nog lekker even zitten daar......  die strobalen zijn voor mij heerlijk..... de ideale hoogte! Sommigen zetten hem op z'n kant...... maar mijn strobaal blijven ze vanaf...... die moet plat liggen.... zit ik ook eens lekker! 

Vanavond doe ik niks meer! Morgen is er weer een dag!







2 opmerkingen:

  1. Een druk weekeinde, dat mag je wel zeggen, maar de tijd vliegt in dit geval.
    Het gemodder lijkt me best leuk om te zien. Dat ken ik alleen van horen zeggen en kranten. Hier doen we het niet. Kan ook niet, de enkele slootjes en beekjes die er zijn staan half droog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het heet hier niet voor niks Waterland 🤣.
      Ik zie er niet zo veel van, maar ik zie ze wel na afloop.... al schoongespoten, maar met de prut nog in de oren en de kleren in een heel andere kleur dan voor die tijd.
      Er hangt ook altijd een leuke sfeer...... heel gezellig. Kraampjes met drinken, poffertjes, tosti's en hamburgers make het natuurlijk ook leuk. Voor wie zitten wil zijn er strobalen. Auto's mogen in een weiland.... maar wie in de buurt woont kan beter lopen of fietsen, want vol is vol..... en bij een regenbui kan het drassig worden. Maar we treffen het vrijwel altijd met het weer.... één keer regende het na afloop en een keer was er zoveel wind dat er vooral kinderen onderkoeld raakten.... die hadden vaak niet een droge kleren mee. Dat gebouw dat je ziet is een goede B&B. Gasten hebben wel eens spontaan meegedaan..... nu hadden ze ook gasten die meededen, maar misschien kwamen ze er wel speciaal voor, want zr komen uit heel Nederland om in de prut te springen.

      Verwijderen