Zoeken in deze blog

dinsdag 9 mei 2023

Echt waar????

 Maandag ging het duidelijk alweer wat beter...... ik slaap weer veel en doe alles op een laag pitje, maar maandagavond heb ik weer goed gewandeld...... lekker in tempo. Bijna weer goed!


Dinsdag moest de kleine parkeerplaats tegenover mijn huis vrij zijn..... naar mijn idee hoefde nog niet de auto van mijn erf, maar waarschijnlijk wel voordat mijn huis aan de beurt is voor het vernieuwen van gasleiding en stroom. Ik besloot het even af te wachten, kijken wat de anderen deden.... in elk geval zou het wel vrij krap worden om er verderop langs te gaan, dus zo gek was het niet om hem alvast weg te halen. Toen ik 's avonds ging wandelen zag ik dat de meeste mensen hun auto al hadden weggezet.... dan zal er weinig plaats meer zijn, maar ik wandel gewoon even langs alle plekken in mijn straat en de straat ernaast. En ja..... helemaal op het eind was nog wat.....2 smalle plekken en een fatsoenlijke parkeerplek. 
Ik haalde de auto op en wandelde met een omweg weer terug..... zag ondertussen iemand anders een plekje zoeken..... tsja..... lastig nu. 
Ze zijn bij een ander blok bezig, maar daar moeten we langs om hier te komen, vandaar dat ik verwacht dat het krap zou worden, maar dat is dus helemaal afgesloten sinds vandaag (dinsdag 9 mei). Het hele weekend werd daar al grondwater weggepompt via buizen die voor de erven liggen, waardoor de auto's al weg moesten zijn. Mijn huis is de 19de pas aan de beurt. 
Hopelijk is er geen ambulance of brandweer nodig..... want die kunnen er ook niet bij.
Grofvuil wordt dinsdag opgehaald..... ik vraag mij af of ze het ophalen bij het afgesloten deel..... ergens anders neerzetten werkt denk ik ook niet, want er zijn duidelijke regels waar je het moet neerzetten en als het ergens anders staat moet het doorgegeven worden..... maar uiterlijk dinsdagochtend (dacht ik)  moet opgegeven worden wat je neerzet en evt. waar ..... kans is groot dat mensen het al opgegeven hebben voordat ze wisten dat het zo drastisch afgesloten werd en als het ergens anders staat nemen ze het vast niet mee vermoed ik. 

Dinsdag werden er al vroeg nieuwe borden en hekken  neergezet....... dit lijkt mij toch echt overdreven..... ik kijk tegen de achterkant van de borden, maar één van de borden blijkt 'verboden voor voetgangers' te zijn. Oeps..... moet ik deze week thuis blijven? Bij het pad waar ik naar de overkant kan stond zo'n hek met bord, ik kon alleen via het (natte) gras. En met een fiets wordt het erg lastig, zeker als die volgeladen is! Bij het steegje verderop, wat ook nog wel een logische route is stond ook zo'n hek (zonder borden), maar iemand had het al een beetje opzij gezet. ......  echt, als ik de borden en hekken mag geloven kan ik alleen nog achterom de straat uit via een schelpenpad wat met deze regen niet echt aangenaam lopen is..... dan moet ik eerst nog laarzen kopen.
Ondertussen weet ik dat meer mensen het raar en onbegrijpelijk vinden.... echt, dit kan niet!
Er is geen reden om ons volledig af te sluiten ..... ze zijn bij mij nog niet eens bezig..... ook niet bij de afgesloten looproutes!!! Dan hadden ze even moeten melden dat ik voor 10 dagen proviand in huis moest hebben i.v.m. huisarrest! Als het verboden voor voetgangers is kan er ook niks gebracht worden! 
Natuurlijk zal niemand zich hier aan houden, want dit kan nooit de bedoeling zijn..... ik weet niet welke creatieveling dit bedacht heeft...... maar niemand kan dit serieus nemen! Maar hoe dat ook.... het wordt ons wel lastig gemaakt! 





Ik keek of er dichterbij een plekje voor mijn auto was..... aan de overkant was plaats. Ik haalde mijn auto even op, hij stond niet gigantisch ver weg, maar ik ga vooral met de auto als ik veel heb mee te slepen of als het erg slecht weer is..... ik ben gewend dat mijn auto voor de deur staat en dan is dit een behoorlijk stuk verder.....zeker als ik veel  mee moet nemen. Naar de muziek ga ik meestal op de fiets, maar ook dan kan ik er slecht door.... en als het dan nog zo regent..... maar een eind slepen met zware lessenaar, tas met muziek en saxofoon zie ik ook niet zo zitten, vooral als ik mij aan de regels hou en omloop! Maar goed, hij staat in elk geval nu dichterbij. Maar ik heb zo'n  vermoeden dat die hekken er niet lang zo blijven staan.... er is vast wel iemand die ze verder opzij zet! 
Ik wandelde door de regen naar vriendin..... die had nog wat leuks voor mij voor het poppenhuis:




Ik heb voor mijn poppenhuiskinders al een saxofoon, een gitaar en een microfoon op standaard, nu nog een vleugel erbij.... geweldig. Hij is wel wat klein, maar er bestaan babyvleugels..... dus helemaal goed! Misschien zet ik er iets hogere pootjes onder.... ik zie nog wel!

Terug had iemand inderdaad het hek met borden een beetje anders neergezet (dat was te verwachten) zodat ik er goed langs kon..... dat was ook prettiger voor 's avonds, want het zou niet stoppen met regenen en dan toch maar met de auto..... want niet alleen ik word nat, maar mijn spullen ook....alle tassen zijn van stof (voor muziek, instrument en lessenaar) , dus dat komt doorweekt aan. Naar de auto was natuurlijk ook wat verder.... ik zet wel eens iets naast de auto zolang, maar dat was nu ook te nat. Daarom nam ik een kleinere/lichtere lessenaar mee, die paste in mijn tas.... die werd nu wel zwaar, maar alles bij elkaar toch minder zwaar en één tas minder.... toch handiger, ook al is dat een minder stevige lessenaar!
Lekker gespeeld en toen ik terugkwam vond ik al snel een plekje voor mijn auto..... niet verder gekeken..... de kans dat er dichterbij wat was was erg klein en dit was redelijk te doen met 'volle bepakking'.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten