Zoeken in deze blog

dinsdag 16 mei 2023

Blah

Zo'n leuke dag als het zondag was, zo'n rotdag was het maandag. 



Het begon normaal.... ik werd vroeg wakker, ontbeet en ging even achter de computer zitten. 
Zoals zo vaak werd ik na een uurtje zo slaperig dat ik een deken over mij heen trok en de te korte nacht compleet maakte. Toen ik wakker werd voelde ik kort daarna een wat zeurende pijn links in de nierstreek..... het viel nog mee, maar het werd steeds erger en het deed aan de voorkant ook pijn en ook een tijdje had ik wat buikpijn. Ik moest steeds overgeven en ik had het heel koud.... dat is heel vreemd voor mij, ik heb het nooit koud. Heel koude voeten en handen..... maar bij de geringste inspanning had ik het te warm. Soms ook zomaar ineens sloegen de vlammen mij uit, maar als ik mijn vest uitdeed was het weer te koud.... vreemd. Ik begon een beetje wanhopig te worden en belde de huisarts, maar ze waren tussen de middag een uurtje alleen bereikbaar voor levensbedreigende situaties. Maar om half twee kon het weer, ik belde en deed mijn verhaal aan de assistente.... ik zei ook duidelijk dat het links in de nierstreek begon. 
Volgens haar was het waarschijnlijk buikgriep..... neem maar paracetamol, kleine beetjes eten en drinken en ORS. Nou was ik al op zoek geweest naar paracetamol..... maar ik gebruik het zo weinig dat ik het niet kon vinden...... vorige keer blijkbaar niet op de vaste plek gelegd. 
ORS heb ik niet in huis..... naar buiten, naar de winkel..... ik moest er niet aan denken, mijn benen waren wat wiebelig.
Ik zei dat het niet op buikgriep leek..... maar ze zei dat ze begreep dat ik dat dacht. Ik sputterde een beetje en ze zei dat ik niet moest denken dat als ik 's morgens last had en 's middags belde dat ik er dan meteen tussengeschoven kon worden. Dat verwachtte ik ook niet, maar ik verwachtte wel advies: "Ik geef toch advies: Kleine beetjes eten en drinken, ORS en Paracetamol!" "Dan moet ik naar de winkel, met deze trillende benen.... maar bedankt.... doeg!"



Ik controleerde mijn suiker.... veel te hoog. 
Ik bedacht dat ik beter paracetamolzetpillen kon gebruiken....beter i.v.m. misselijkheid ..... een lieve buur kwam het uit haar werk even brengen.... top! Het hielp nauwelijks en ik zag dat het een lage dosering was...... ik appte haar of ze ook een hogere dosering hadden....en zij ging weer op stap, nu was het van een andere winkel, 1000mg. ..... ruim vier keer zo hoog. Dat hielp beter,  eigenlijk nog niet voldoende.... maar wel al veel beter! Zo blij met deze buur!!!! 
Ik was futloos..... ik had naar mijn vaste radioprogramma geluisterd met mijn ogen dicht en niet gereageerd op facebook (samen met medeluisteraars). Later de tv aan..... ik lette er niet eens op wat ik aanzette, het interesseerde mij niet. Ik had honger en tegenzin in eten.... verkeerde combi. Ik had alleen heel vroeg ontbeten, verder niet. Wel gedronken, ook niet enthousiast, maar dat moest echt! 
Ineens werd het minder...... ik had al het idee dat ik twee keer een steentje uitplaste..... zo'n 12 uur nadat het begon zakte de pijn vrij snel. Een licht zeurende pijn bleef over, daar hoefde ik geen pijnstilling voor. Ik reageerde alsnog op facebook op de luisteraars van het radioprogramma, ik chatte met Edwin, reageerde hier en daar...... ik was weer terug! Om 12 uur at ik een kleine warme maaltijd..... ik had weer trek! En dan gelijk maar even tv kijken .... nu echt kijken naar iets wat ik graag zie. Wel wat laat, maar na zo'n dag is alles toch al anders en nu eindigt het tenminste nog leuk. Oké..... nog niet 100%, maar dit is aanvaardbaar. Ik viel natuurlijk al snel bij de tv in slaap, ik was af!

Maar.....ik ben weer terug!  Ik vraag mij af of ik nog ergens rekening mee moet houden, of ik nog iets moet doen.... (ja drinken, dat is bekend) .... misschien maar even de assistente bellen in de ochtend..... misschien.... ik zie nog wel.  Ik heb dit eerder gehad.... jaren geleden in een weekend, toen ben ik naar de dokterspost in Purmerend geweest en buurman was zo lief mij te brengen en te blijven tot ik klaar was (ik heb veel lieve buren.... toppers!). Toen werd er door de dokter aan niersteen gedacht, zelf had ik toen wat twijfels... het zat toen minder duidelijk op 1 plek, maar verder leek het er heel veel op. Ik kreeg toen sterkere pijnstillers (die hielpen echt!) en iets tegen de misselijkheid. Ik kreeg toen ook antibiotica herinner ik mij, omdat ik mogelijk ook een blaasontsteking had. 

Maandag had ik wel meteen mijn vriendin afgezegd voor dinsdag, want zelfs als ik opgeknapt ben zal ik gaar zijn.... ik wilde dus geen wekker zetten en als het nodig is de hele dag kunnen slapen. 
Maandag heb ik gewoon helemaal niks gedaan...... ik had genoeg plannen maar was er niet toe in staat.  Zelfs een telefoongesprek brak ik af...... het kwam echt niet uit, ook al hadden we elkaar lang niet gesproken..... ik bel haar binnenkort zelf wel. Dus dinsdag moet een 'bijkomdag' worden! En 's avonds? Ik denk dat alles dan wel weer normaal is, maar dat zien we tegen die tijd wel.
Dinsdagochtend werd ik weer te vroeg wakker...... fit.... op een stevige hoofdpijn na, maar dat gaat wel weer over..... een uurtje slapen kan vaak wonderen doen. 

En ondertussen zijn de buizen om het grondwater af te voeren neergelegd..... Zondag stond Edwin nog met zijn auto op mijn erf (op zondag werken ze niet) en met zijn auto met grote wielen is de lastige hobbel geen probleem, maar nu kan er dus geen auto meer op of af bij het hele blok..
 


2 opmerkingen:

  1. Gelukkig goed afgelopen, misschien toch een niersteentje? Schijnen heel pijnlijk te zijn.
    Bertie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Overduidelijk niersteentjes...... ontzettend pijnlijk. Worden meestal zware pijnstillers voor gegeven, vaak morfine. Maar ja, als de assistente zegt dat het buikgriep is krijg je dat niet. Paracetamol helpt niet veel hierbij. Dus...... 12 uur heftige pijn tot de steentjes eruit waren.

      Verwijderen