Zoeken in deze blog

vrijdag 26 mei 2023

Mijn week tot nu toe

 Zondag bestelde ik medicijnen en ik bestelde het medicijn dat de vorige keer niet leverbaar was gewoon weer mee...... mogelijk was het er weer. Ik kan wel elke keer daar vragen of het er weer is, maar dit is handiger. Zo jammer dat ik het zelf moet regelen en dat ze niet even melden dat het er weer is en voor mij klaarligt. 

Ik wandelde maandag weer wat verder..... nog geen lange wandeling, maar wel wat normaler... meer tempo en langer dan de week ervoor. Het ging gewoon even niet sinds de niersteenaanval. De fut was er even helemaal uit. Ik denk dat de 12 uur hevige pijn en andere vervelende problemen al mijn energie opgeslokt had. En dan moet ik weer opnieuw opbouwen...... net als na een griep. De ene keer gaat dat wat sneller dan de andere keer. Maandag ging het dus redelijk..... een leuk rondje in de buurt! Dan komt de rest ook wel weer snel! En er is zoveel moois te zien onderweg, heerlijk. 














In huis ook lekker bezig geweest. Hoewel het boven nog steeds 'verboden gebied' is voor vrijwel iedereen merk ik toch eindelijk een duidelijke verbetering! 

Dinsdagochtend een mailtje dat mijn medicijnen klaar lagen..... er stond niet bij dat er een koelkastartikel bij was, dus ik vermoedde dat het belangrijkste medicijn er nog niet bijzat. 's Middags haalde ik het op.... het was er druk.... achter aansluiten. En jawel, het was er allebei...... hoera! Wel jammer dat ik nog steeds maar voor 1 maand krijg, maar ik zal het snel weer bestellen..... ik wil niet zonder komen te zitten. 
Thuisgekomen ontdekte ik 2 mailtjes van de apotheek...... blijkbaar voor elk medicijn eentje, want in één stond dat er een koelkastartikel was. Maar........ ligt het er nu nog een keer? Ik snap het niet meer! Ik wacht het maar even af! 

Ik zet mijn auto voorlopig niet meer op eigen erf...... ze hebben de tegels er weer keurig ingelegd hoor..... voor zover dat mogelijk was,  maar dit kan gewoon niet goed, het is te verzakt en het ligt toch net even anders dan het was..... ik gok het niet meer..... ik wist precies hoe het nog kon, maar nu niet meer. Geen probleem, dat komt wel weer!  Jammer dat niet alles eruit moest, dan was het er van opgeknapt, maar als er maar een deel uit moet blijft het moeilijk.

Op de muziek speelden we een net uitgedeeld nummer dat zo klein gedrukt was dat ik het echt niet goed kon lezen.... gelukkig wordt er een beter exemplaar geregeld. Ach ja, dat kan wel eens gebeuren..... sommigen hebben er geen of weinig moeite mee, ik vroeger ook niet, maar nu wel! Er zijn groter rampen.

Woensdag ging ik op cadeautjesjacht...... één van de dingen is iets wat ik samen met anderen geef en hoewel het iets heel normaals is is het lastig te vinden. Wel op internet, maar ik wilde zien hoe groot het zou zijn, welke mogelijkheden er zijn en we hadden een kleur afgesproken.... in elk geval niet donker! 
Tsja...... ik was al in meer winkels geweest waar je het zou verwachten, maar blijkbaar hebben bijna alle winkels besloten dat ze het niet meer in de winkel willen hebben. Op internet volop..... van goedkoop tot belachelijk duur..... maar ik wilde liever het eerst zien! 
Ik wist nog een winkel die het moest hebben.... echt, die zou het hebben..... maar die heb ik niet in Purmerend of Amsterdam-Noord .... wel in Amsterdam-Centrum, Zaandam of Almere....... maar ik wilde ook nog even naar Purmerend. Nou..... dan eerst naar Purmerend en daar de auto laten staan bij een klein winkelcentrum en daar vlakbij is een treinstation.... daar op de trein naar Zaandam stappen en dan stap ik vlakbij de winkel uit waar ik moet zijn! Dat lukte.... maar in die winkel hadden ze het niet en vele andere winkels ook niet. Ik zocht en vroeg.... allemaal wisten ze wel een winkel die het misschien had maar die hadden het ook niet. Eén verkoopster sprak alleen Engels.... meestal geen probleem, maar ik wist hiervoor het Engelse woord niet...... maar mijn uitleg werd wel begrepen. Achteraf had ik het gewoon letterlijk kunnen vertalen.  Eindelijk vond ik iets ..... alleen donkere kleuren! Maar......ik kon het in elke geval wel even bekijken..... dat was al wat!  
Ondertussen was ik wel al een cadeautje voor iemand anders tegen gekomen...... dus ik was klaar en stapte weer in de trein. 
In Purmerend de spullen in de auto en nog even het winkelcentrum in....... de winkel waar ik naartoe wilde was verplaatst...... en volgens mij  nog groter dan hij al was. Gelijk even boodschappen meenemen..... klaar! Bekaf, want ik had veel gelopen, maar ik was redelijk geslaagd..... en dat ene bestel ik dan wel in een webwinkel. daar hebben ze het wel. Ik had nog wel naar de Action gewild, maar dat redde ik niet meer. Jammer er zaten wat dingen bij de weekaanbiedingen die ik wilde hebben en later in de week is er veel op, maar ja..... als het niet gaat houdt het op. Misschien in het weekend nog even kijken als ik fut heb.... en anders later maar, dan hebben ze het voor een hogere prijs, maar nog steeds goedkoop! 
Op weg naar huis ging mijn telefoon, dat gebeurt niet vaak en ik vermoedde dat het mijn broer was. Ik neem nooit op in de auto..... dat kan zelfs niet, want de foon zit in mijn tas en die hangt achterin de auto!  De avond ervoor hadden we het er over dat hij mogelijk mijn auto nodig had ..... nee, niet op woensdag. Oké, ik had mijn cadeautjesjacht naar donderdag kunnen verschuiven, maar dan kon ik beter volgens plan op woensdag gaan. Misschien belde hij om te zeggen dat hij hem donderdag nodig heeft.... dat zie ik thuis wel. 
Thuis mijn auto aan de overkant en 2 keer lopen om alles binnen te zetten.... het belangrijkste meteen opruimen en dan mijn telefoon bekijken. Ja hoor..... mijn broer had gebeld... en ge-appt en gemaild. Ik schoot in de lach..... hij kan er niet goed tegen als iemand in deze tijd met mobiele telefoons en internet e.d. niet bereikbaar is.... maar alle meldingen waren kort na elkaar en als ik in de auto zit..... dan heeft hij pech hahaha. En apps en mails ontvang ik onderweg niet omdat ik alleen met wifi werk.
Eerst de app maar bekijken..... jawel, hij wilde mijn auto lenen, of hij hem even halen kon. Grijns, nu wel, ik was thuis. Er zat maar 12 minuten tussen zijn bericht en mijn antwoord. 
Hij appte terug dat hij hem dan kwam halen.... ik bekeek zijn mail.... ja hoor, hij kon mij maar niet bereiken etc.  hahaha, ik begon aan een antwoord toen de vaste telefoon ging...... "Rutte is beter bereikbaar dan jij!" Ja, zoiets verwachtte ik al ..... en ik legde uit dat ik in de auto zat toen hij belde. 
Ondertussen zag ik iets knipperen..... ik luisterde de voicemail af en verwachtte eigenlijk dat hij dat ook zou zijn, maar dat was iemand anders.....'bel mij terug op mijn mobiel' .... dat deed ik, maar nu nam zij niet op hahaha..... gaat lekker allemaal, dus nu sprak ik mijn boodschap in. 

Wanneer de auto terugkomt zie ik wel.... zijn auto is even uitgeleend, maar hij had zelf echt een auto nodig!  Geen probleem, ik rij weinig, gebruik hem zolang je hem nodig hebt! Voor sommige dingen kan hij mijn autootje niet gebruiken, ik heb geen trekhaak ..... hij kan geen caravan trekken! Maar even ergens naartoe gaat prima! 

Donderdag kwam mijn auto terug..... veel schoner! Ik weet het, ik was hem te weinig..... en nu was hij zo vuil dat een emmertje water ook niet meer hielp. Het dak kan ik niet bij, ondanks dat het maar een klein autootje is, dus dat is al lastiger. Broer had hem niet helemaal schoon gekregen, maar het is een heel groot verschil! Natuurlijk zei ik dat hij hem vaker mocht lenen hahaha. 
Ik was er ondertussen aan gewend dat hij vuil was..... het viel mij steeds minder op.... gek is dat. Nou is een auto voor mij in de eerste plaats een vervoermiddel, de rest vind ik minder belangrijk. Bovendien ben ik steeds bezig in huis en gun ik mij de tijd niet om de auto te wassen (en in de tuin te werken), vooral omdat even snel niet meer mogelijk was. Maar..... eigenlijk was dit veel te erg!  Maar een auto hoeft van mij niet mooi te zijn..... als hij maar rijdt! Natuurlijk vind ik het leuk als het een mooie auto is, een knappe kleur. schoon etc., maar ik zou bijv. geen cent extra betalen voor een bepaalde kleur die ik mooier vind. En ik zou vrolijk rijden in de lelijkste auto die ik ken (de Multipla) ..... als die betaalbaar is en een andere niet. 
Maar ik ben nu blij met mijn veel schonere auto! 

Deze week heb ik behalve de normale extra opruimbezigheden een houten rek in elkaar gezet en gevuld, dingen opgehangen die in de weg lagen en nu mooi hangen te zijn aan een muur en een verplaatst boekenkastje weer gevuld ...... dat zijn opschieters. Volgende week wil ik soortgelijke klussen op zolder doen..... dan kan ik daarna ook weer meer opruimen. Elke dag iets..... en hoe meer het opknapt, hoe leuker het wordt..... en hoe meer er opgeruimd is hoe overzichtelijker en daardoor eenvoudiger het wordt!  En als het ruimer is kan mijn poppenhuis weer een plek krijgen en verder opgeknapt worden, dat is een leuke klus, maar wel veel werk en dat komt later wel. En dan weer inrichten..... leuk! 

Aan het eind van deze maand had ik nog wat verjaardagen ..... ze gaan niet door. Ook goed, dan heb ik weer meer tijd voor andere dingen. Verjaardagen zijn gewoonlijk gezellig, maar meer tijd hebben is ook leuk.... en mensen moeten natuurlijk doen wat ze zelf willen op hun verjaardag!  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten