Zoeken in deze blog

vrijdag 19 mei 2023

Lezen terwijl anderen werken... maar het is weer voorbij!


Vrijdagmorgen, de wekker maakte mij op een onmenselijk tijdstip duidelijk dat ik op moest staan.
Ik nam mijn medicijnen in, ging naar de douche en kwam weer netjes maar nog steeds slaperig beneden, zette koffie en thee en ging stofzuigen nu het nog kon. Ik mocht ondertussen eten (nu mijn medicijn niet leverbaar is gebruik ik als vervanging pillen die ik met weinig water op een nuchtere maag moet innemen en daarna moet ik een half uur nuchter blijven..... vaak ben ik misselijk tegen de tijd dat ik mag eten).

Ik zette een tafeltje in de gang waarop ik de thermoskan met koffie zette en een thermoskan heet water, theezakjes, suikerklontjes en koffiemelk..... ik kon er nauwelijks nog langs, maar ik had toch een thuiszitdag. De voordeur zette ik alvast open. Even later werd er aan de deur geklopt...... er werd mij het één en ander verteld van wat er gebeuren ging.  Ik wees op het tafeltje....."als jullie drinken willen pak je het maar..... ik zet er later nog wat frisdrank bij". "Nou.... hadden we dat elke ochtend maar!" 
Hij begon met tegels eruit te wippen en klopte weer: "Weet u dat deze tegel stuk is? " Volgens mij waren er wel meer stuk, maar ik wist niet precies waar. Dat is al zolang als ze er liggen. Hij wilde natuurlijk niet achteraf de schuld krijgen dat hij het vernield had.  Jammer dat niet alle tegels eruit moesten, want dan kon het alleen maar opknappen! Een collega liep langs, hij groette en bedankte mij voor de koffie. 



Ik deed de kamerdeur dicht...... ze gaan hun gang maar, als ze mij nodig hebben hoor ik het wel. 
Om 9 uur kon ik mijn ogen bijna niet meer openhouden..... ik was veel te vroeg opgestaan, dit kan nooit gezond zijn!
Tegen 10 uur belde mijn broer..... ik legde uit wat er gebeuren ging en dat ik niet wist hoe lang ik nog kon bellen, want stroom en gas zouden er een tijdje af gaan en dus ook mijn mediabox/experiabox . Ik was net klaar met mijn verhaal of er werd op de deur geklopt.... broer hing op. "We gaan de stroom eraf halen, heeft u de wasmachine of zoiets aanstaan?  Nee? Dan gaat hij er nu af!" Het gas was al afgesloten. Dat was om 10 uur. 
Om kwart voor 2  hoorde ik een alarmpje.... ik zag dat ik weer stroom had en moest even denken wat het alarm was ...... ooooo, de vriezer was 4 graden warmer geworden en hoewel het daar nog steeds flink vroor was dat een reden om mij te alarmeren..... gelukkig kan je het alarm ook uitzetten.
Even later ging de telefoon.... een gezellig telefoontje en ik vertelde dat ze niet veel eerder had moeten bellen, want dan had ze geen contact gekregen. Ik liep langs de thermostaat.... oeps, die staat te knipperen! Storing! Daar moet wat aan gedaan worden, dus ophangen dan maar weer. Ik weet niks van die dingen af..... naar zolder ..... er moest ergens een resetknop zijn..... gevonden..... heel klein, die dingen kunnen ze beter groot en rood maken.... dan hoef ik niet te zoeken. Er gebeurde wel wat toen ik hem indrukte, maar of alles nu goed was.... geen idee ik zag cijfers verdwijnen en verschijnen.... naar beneden en daar gaf de thermostaat aan dat alles normaal was.... gelukkig. 

Ik werd geroepen: "We zijn klaar mevrouw en nog bedankt voor het drinken". Het was bijna half 4.
"Mijn ketel had een storing" vertelde ik..... "O, die kan u resetten mevrouw" en ik zei dat mij dat al gelukt was. Hij zei tegen een ander: "De ketel had een storing, maar mevrouw heeft hem zelf al gereset".  Ik denk dat als het mij niet gelukt was dat hij wel even had willen kijken. 
 Hij zette buiten alles weer op z'n plaats.... de grote bloempot met onkruid.... de stoeltjes.... hij vroeg zelfs of de bloempotten op de stoeltjes daar hoorden of dat hij ze ergens anders moest zetten. 
Vriendelijke, nette en zeer beleefde werkers...... niks op aan te merken. Geen onnodige herrie en geschreeuw..... prima. Ik zag dat ze post keurig op het tafeltje hadden gelegd.... netjes.






Ik heb meestal niks te mopperen hoor, vrijwel altijd gaat het prima, maar ik vond deze mensen opvallend netjes! Ik heb nou eenmaal een hekel aan werklui in en om het huis.... niet aan de mensen zelf, maar het voelt zo onvrij.... alsof mijn huis mijn huis niet meer is. Maar..... deze kwamen niet verder dan de gang, dat scheelt. Natuurlijk geeft het overlast, als er nieuwe stroom- en gasaansluitingen gemaakt worden moet alles uitgeschakeld worden, dat is lastig maar geen drama..... er werd een gat gemaakt in de vloer van de meterkast..... dat maakt herrie .. maar dat zijn dingen die logisch zijn. De vloer werd weer keurig dichtgemaakt met cement..... het moest nog wel even drogen. Dan nog maar niks terugzetten, zodat de deur van de meterkast open kan blijven, dat droogt beter (Ja, ik heb nou eenmaal een onmogelijk gangetje, doordat de meterkast te ver in de hoek zit kan ik er geen fatsoenlijke kapstok ophangen, de voordeur kan geen hoek van 90 graden maken, heel onhandig en onlogisch).

Er lag natuurlijk veel zand binnen, maar daar heb ik een stofzuiger voor.
De spullen zet ik later wel terug,  morgen is er weer een dag.

De pijp waar het grondwater door werd afgevoerd werd weggehaald,


dus de auto's  van het hele blok kunnen weer op het erf evt.  Er stond nog iemand te vegen..... alle tegels weer op z'n plaats..... klaar! 
Ik had er een leesdagje van gemaakt....... lekker rustig, dan maakt gas en stroom niet uit.... verder kon ik toch niet veel doen.... voor veel dingen is gas of stroom nodig..... afwassen, dweilen, tv-kijken, wifi, stofzuigen, koken, wassen en nog veel meer. Boven opruimen was niet handig omdat ze toch af en toe wat kwamen vragen of zeggen  en boven hoor ik niet veel..... nee, gewoon lekker lezen..... dan is verplicht thuiszitten helemaal niet erg! Het is toch al een vreemde week.

Ze zijn nog lang niet klaar in de straat, maar het stuk waar ik woon zal ik niet veel overlast meer hebben......ik verwacht dat ik één pad niet kan gebruiken volgende week, maar dat is geen probleem.
(Ik ga er vanuit dat ze niet weer hekken en borden op de meest onlogische plaatsen zetten).


De post bracht mij mijn chocoladeprijs van de postcodeloterij..... lekker! Nee, ik denk niet dat ik alles zelf opeet........ en als ik dat wel doe dan doe ik er heel lang over, want zo af en toe een stukje mag wel.


 

En eerder deze week kreeg ik weer een mooi natuurboek van de postcodeloterij..... eerder kreeg ik al boeken over bomen en over vogels  en nu deze ..... ik hou ervan! 




Prettig weekend iedereen!

Het schijnt prachtig weer te worden.... geniet ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten