Zoeken in deze blog

maandag 29 mei 2023

Pinksterweekend.

 Zaterdag was ik lekker bezig, ik stond al vroeg onder de douche en stapte op de fiets om eerst naar de supermarkt en dan naar de markt te gaan. Eerst nog even een kaart bij een jarige in de bus gooien. 

Op de markt kocht ik de toegangspenning voor de komende feesten. Voor 3,50 mag ik nu steeds door de poorten, alle 10 dagen. Ik ben een 'buitenpoorter/buitenpoter', ik woon buiten de poorten. Dat was ook al zo bij de feesten van 1973 en 2005. In 1973 kregen we een speldje, in 2005 was het ook een penning, ik heb hem nog, leuke herinnering.  Ach, een klein bedrag, er zijn al veel onkosten gemaakt en dat moet toch ergens van betaald worden. En ik kan er volop van genieten die dagen, ik heb zeer goede herinneringen aan die vorige feesten, dat is mij die 3,50 dik waard. 




Even verderop kocht ik ook nog een boek over de Waterlandse zeegevechten...... ik was nu toch bezig! En ik hou ervan! Nee, niet van het vechten, maar van dat soort boeken.





Even buiten in de zon lezen in één van de 'zeven zussen' ....... heerlijk. Ik heb de eerste 3 delen, maar omdat ik vakantiegeld kreeg en omdat ik ze nu met korting kon krijgen had ik de volgende 4 delen besteld. Cadeau voor mijzelf! Eigenlijk wel wat veel, maar ja..... het scheelde best veel geld en dan vind ik het zonde als ik er later meer voor moet betalen! 
Het 8ste en laatste deel is net uitgekomen en duurder.... bovendien zonder die korting, dus die moet maar even wachten. Het zijn boeken waar ik helemaal in het verhaal zit, ik leef mee met alles wat er gebeurt. Het speelt zich af over de hele wereld lijkt het en alle plekken worden zo goed beschreven dat ik het voor mij zie. Er zit ook veel geschiedenis in dat zich prima mengt met het fictieve verhaal. Soms vraag ik mij wel eens af wat echt gebeurd is en wat niet, zo echt lijkt het allemaal. 
Het werd mij al snel te warm buiten, dus ik bleef niet lang zitten.

Ik vond dat ik wel een lekkere lunch verdiend had en las nog even verder..... uit! Dat waren in korte tijd 2 van die boeken! 





Ik liep later die middag net de keuken in toen er een busje stopte.... ah.... daar zijn mijn nieuwe boeken! Nee, niet meteen gaan lezen, want dan kan ik niet stoppen! Ik lees ook nooit in bed omdat ik dat doorga, dat is geen goed idee.


Ik haalde een vuilniszak vol met onkruid uit de tuin..... te weinig om verbetering te zien, maar wat weg is is weg, als ik elke dag iets eruit haal en 1x in de week wat meer dan moet het uiteindelijk toch opknappen. Al is het maar 10 minuten, als ik maar iets doe! Veel langer hield ik het ook niet uit in mijn  smoorhete tuintje. Van de week had ik voor ook al wat onkruid weggehaald, maar daar is het niet zo erg als achter. 
Daarna naar de voorkant om ramen te lappen. Volgens mij hebben wij hier vliegende olifanten, want mijn keukenraam was bedekt met een flinke laag poep....... dat is geen musje geweest! 
Op mijn slaapkamerraam zit het ook, maar daar kan ik niet bij, dat zal de regen moeten doen. 
Het is in elk geval lekker opgeknapt...ik kon weer naar buiten kijken.  
Nog wat gewone huishoudelijke taken die steeds terugkomen zoals stofzuigen en afwassen.
Daarna weer even lezen en toen naar boven om wat op te ruimen .....voor wandelen vond ik het nog even te warm, dat deed ik pas om 9 uur en het ging weer lekker. 

Broer belde: "Je hebt niet verteld dat ik kilo's champions van ja auto hebt gehaald. Inderdaad stond dat er niet bij in mijn vorige blog, dus bij deze...... de champions zijn van mijn auto! 😂 En hij staat te glimmen in de zon. 

Zondag begon ik de dag zoals gewoonlijk rustig, ik werd om 9 uur pas wakker...... ontbijtje, tv aan......laptop...... lekker lui. Om een uur of 11 ging ik weer even de tuin in..... de zon scheen er nog niet, nou ja, achteraan, maar dicht bij het huis stond nog genoeg onkruid om uit de zon de kunnen werken. Gelukkig erg veel onkruid dat niet zo stevig wortelt.....vooral veel robertskruid ..... dat vind ik wel mooi, maar niet tussen mijn tegels door en met allerlei minder mooi onkruid ertussen, dus hup.... eruit! Dat zijn opschieters, het gras en de paardenbloemen kosten meer moeite, maar alles moet eruit, dus niet kieskeurig zijn. Veel vergeetmijnietjes...... ook leuk, maar ook weer tussen de tegels en waar ook veel gras tussendoor komt, ik kan niet het één weghalen en het ander laten staan! Ikontdekte ook wat pinksterbloemen.... heel toepasselijk op eerste Pinksterdag. Als er zoveel onkruid staat vallen de mooie dingen niet meer op! 
Toen de zak bijna vol was stopte ik..... ik was niet eens lang bezig geweest. Het zijn geen grote zakken (35 liter), maar er kan veel onkruid in. En het meeste was eruit met wortel en al...... dat lukt niet altijd, soms zit het zo diepgeworteld en is het zo'n grote kluit dat het gewoon niet lukt om het tussen de tegels vandaan te halen. Ik hoop dat ik de komende dagen meer kan doen, zodat het toch nog een leuk tuintje wordt. De tuinstoelen zijn omgewaaid, maar tussen het vele onkruid zijn ze niet eens fatsoenlijk neer te zetten. Dus eerst maar steeds onkruid weghalen..... dan kan er weer meer! Voordeel van te lang wachten met die klus is dat het onkruid hoog staat waardoor ik minder hoef te bukken..... echt, overal is wel een pluspunt te vinden! 
Nog even een gezellig telefoongesprek, veel gelachen..... en toen was het alweer lunchtijd. 
Weer het gebruikelijke opruimen e.d. , maar ook weer lekker lezen.... een stukje fietsen en 's avonds wandelen. 

Maandag was ik vroeg wakker en besloot gelijk even de tuin in te gaan. Snel had ik weer een zak vol .... dat is samen al een container vol. Nou ja, die wordt morgen geleegd ...... en er kan altijd nog wel wat bij. Het was nog niet eens 8 uur.... voor mij echt vroeg.
Het ging lekker, maar even later merkte ik toch dat ik te snel gestart was. Nou ja, dat komt vanzelf weer goed .... ik was niet heel lang bezig geweest, dus dat hersteld zich wel. Ik had ook nog niet ontbeten, maar dat komt door die malle pillen .... eerst een pil met weinig water en dan een half uur wachten ..... en in die tijd ben ik de tuin ingegaan. Gelukkig kan ik weer stoppen met die dingen, ik heb de spuit weer, maar ik moest even de week vol maken.... ik spuit op woensdag (1xper week) ..... dat hou ik maar vol, dat staat ook op het doosje en in de computer etc. Blijkbaar snappen ze niet dat als de spuit er een tijdje niet is en tijdelijk vervangen wordt door een dagelijkse pil dat het dan handig kan zijn om van dag te wisselen zodat meteen weer met de spuit begonnen kan worden. Maar het eind is weer in zicht.... voorlopig...in elk geval voor 4 weken! Ik heb al gelezen dat het het hele jaar schaars blijft. 

Als ik in dit tempo doorga in de tuin is het over een week of 2 redelijk, maar ja..... of dat lukt is een ander verhaal. Het zal vast wel weer eens gaan regenen, er zijn natuurlijk ook dagen dat andere dingen voorrang hebben en ik mij beperk tot een paar sprietjes eruit halen of dagen dat ik minder fit ben.... dat is normaal! Maakt niet uit, ik schiet nu even lekker op..... en het gaat zo snel omdat er veel onkruid is..... ik hoef niet te zoeken 😂😁 ..... steeds meteen een handvol. Als er hier en daar nog wat staat, wat overgebleven sprietjes dan ben ik veel langer bezig om een zak vol te krijgen...... maar dan is het wel beter bij te houden. 
Verder een lekker rustig dagje, wel opgeruimd en gewandeld etc., maar ook lekker geluierd..... dat mag met Pinksteren........ vind ik! 

Het weer werkte mee dit weekend, eindelijk voorjaar. De (koude) wind is steeds wel een beetje spelbreker, maar de temperaturen gaan duidelijk omhoog, de zon laat zich goed zien..... het is gewoon lekker, zo'n smoorheet voorjaar hoeft van mij ook niet. Maandag was wel de koudste dag, maar ik vond het best lekker. 
Hopelijk is komende zomer ook niet zo warm..... vorig jaar vond ik het verschrikkelijk!
 Voor mij liever te koud dan te warm..... niet iedereen zal het met mij eens zijn 😂.
 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten