Zoeken in deze blog

zaterdag 27 januari 2024

De rode leeuw

 Donderdag mocht 'totootje'  naar de garage.... ik had begrepen dat er daar vlakbij een straat opgebroken was, dus minder plaats voor mijn kleine rode leeuw (de leeuw van Peugeot). 
Ik kwam aanrijden.... hm.... druk.... o, die straat is (weer?) begaanbaar ..... maar er staat wel een bord.... niet doen dan. O daar is plek, maar daar mag ik vanaf deze kant niet in! Ik ben heel braaf in die dingen, ik hou mij graag aan de regels, die zijn er niet voor niks (er zijn grenzen, van sommige verboden word ik juist heel dwars). Dus..... omrijden.... en omdat ik door die ene straat niet mocht werd het verder omrijden....... ik ging de hoek om, dan kwam ik in die straat waar ik parkeerplaats zag....... afgesloten! Dan Monnickendam uit en aan de andere kant er weer in, dat was op dit moment de kortste route! Uiteindelijk vond ik wel een plekje, maar ik had hem dichterbij gewild..... niet voor mij, maar voor de mensen van de garage, want als die de hele omgeving af moeten zoeken naar mijn auto zullen ze ook niet blij zijn.... zo zal je er 10 op een dag hebben. 
Ik meldde dus maar even  waar hij stond, want ik heb geen sleutel waarbij de lichten gaan knipperen als je op het knopje drukt..... ik gebruik de reservesleutel...... mijn auto kwispelt niet meer naar de baas en is op deze manier dus niet te vinden
Maar goed.... missie volbracht, sleutel ingeleverd en naar huis wandelen.

Er zou een pakketje komen (ja, alweer!)..... dat zou woensdag al komen, maar er was iets misgegaan..... en het kwam nu op donderdag. Precies toen ik niet thuis was, maar ik had de schuurdeur los en de bezorger begreep het.......  de pakketten (het was over 2 dozen verdeeld) stonden keurig bovenop mijn fiets.... goed geregeld! De chauffeur die ik de laatste tijd meestal heb komt met een steekkar..... slim, dan hoeft hij dat doodlopende stuk niet in met die grote bus en hij laadt het vaak voor meerdere adressen op die kar.... werkt wel zo snel. Hij is ook snel..... je moet bijna achter de deur liggen om op tijd open te doen, maar hij is in elk geval wel op tijd en altijd vriendelijk. Toen ik een keer niet achter de deur lag had hij het ook al in de schuur gezet, maar toen ik opendeed kwam hij terug om het alsnog uit de schuur te halen en het te overhandigen..... hoefde niet, maar dat was wel netjes! Dus niks te mopperen.... die mensen hebben haast, er wordt verwacht dat ze bij iedereen op tijd zijn en dat kan niet altijd.... deze man probeert het in elk geval en bij mij is hij vaak vroeg en dan lukt het tot nu toe goed. 

De garage belde al vroeg in de middag......'hij is klaar'.
Even kijken of ik al mail had van de apotheek, want dan kon dat in één keer, maar niets. Even later wandelde ik er al heen en ik liep stevig door ..... dat viel daar ook op, want hij was verbaasd mij zo snel te zien.



Het was alleen APK, normaal krijgt hij ook een onderhoudsbeurt, maar daar was deze keer geen tijd voor..... anders moest ik nog langer wachten op mijn APK. 
Hij zei dat alles in orde was, er wel wat dingetjes nagekeken waren en gedaan zoals olie e.d. .... en dat verder onderhoud niet nodig was, volgend jaar wel weer. Dat is mooi, scheelt tijd en geld. Ik heb al eerder gehad dat ze zeiden: "onderhoud was niet nodig, je rijdt er zo weinig mee" of "bij een normale rijder zou dat vervangen moeten worden, maar bij jou kan het nog wel een jaar mee!" 
Altijd mooi dat ze niet zomaar alles doen omdat het erbij hoort.... ik ben blij met deze mensen.  
Ik kreeg een pen bij mijn rekening..... altijd leuk, ik hou van reclamepennen. Echt, als er er
gens reclamepennen liggen word ik hebberig! Als duidelijk is dat ik mag pakken zal ik er altijd eentje meenemen. Ik vind andere reclamecadeautjes ook leuk, maar pennen zijn favoriet. Ik beloofde volgend jaar eerder te bellen en zei dat het al in mijn agenda stond, bellen ruim voor de feestdagen. 



Ik heb niet zoveel met auto's ..... ze zijn handig, maar meer ook niet. Een mooie auto is leuk, maar niet belangrijk voor mij, ik rij liever in een klein en aan alle kanten gedeukt autootje dan dat ik stil sta met een Rolls. 
Autorijden is voor mij ook geen hobby, ik loop en fiets liever en ik zit graag in de trein, dus als het niet nodig is rij ik niet. Formule 1 kijk ik ook niet naar..... het boeit mij niet. 
Maar soms is een auto min of meer noodzakelijk.... met slecht weer is het prettiger met de auto dan met de fiets. Met de auto kan ik meer meenemen en sommige plekken zijn (op sommige tijden) slecht met het OV te bereiken. 
Als ik ergens op tijd moet zijn waar ik niet bekend ben vertrek ik minstens een uur te vroeg, want ik ben nogal eens de weg kwijt...... ik sta erom bekend. 
Ooit moest ik mijn moeder naar Beverwijk brengen.... goed de kaart bestudeerd (navigatieapparaten bestonden nog niet) en zowaar, in 1x goed. Terug..... hm.... ik kwam van links, maar daar staat het verkeer vast..... nou, als ik rechtsaf ga kom ik vast wel een bord Amsterdam tegen... of iets anders waar ik wat aan heb...... vanaf Amsterdam, Purmerend of Zaandam kom ik wel thuis.... ook al ken ik niet elke route, maar dan zie ik altijd borden waar ik iets aan heb.
Geen bord Amsterdam te zien...... ik raakte steeds verder afgedwaald..... mijn moeder zat naast mij te genieten "zo'n leuk ritje"  ....... ik kwam bij Schagen ..... behoorlijk uit de route en daar vond ik borden waar ik iets aan had. Echt..... lopend en op de fiets weet ik alles te vinden over het algemeen, maar met de auto....... regelmatig rij ik voorbij een afslag roep dan: "O, daar had ik in gemoeten!" ....... het gaat te snel denk ik, ik ben meer gemaakt voor de tijd van paard en wagen! 

Thuis zag ik dat ik een sms-je had van de apotheek..... ja, de ene keer een mail en dan weer een sms ..... dat wisselt steeds. 

Dan eerst dat maar halen.... op de fiets. Het was er weer in de juiste dosering, maar helaas maar voor één maand..... wat een gedoe steeds met dat medicijn! Als mensen met obesitas die het alleen om af te vallen gebruiken daar nou eens mee zouden stoppen, dan kan ik gezonder en met minder stress (elke keer weer afwachten of het er is) door het leven gaan. Ik gun het mensen met obesitas van harte.... (hoewel ik het zelf daar niet voor zou gebruiken, maar dat is mijn keuze), maar het is een diabetesmedicijn en het helpt mij heel goed om mijn suiker op peil te houden (ik val er overigens niet van af, die 'bijwerking' heeft niet iedereen), dus ik denk toch dat diabetici voorrang moeten krijgen als er niet genoeg is. Vorige maand kreeg ik de halve dosering en moest ik per keer 2x spuiten om aan de juiste hoeveelheid te komen.... ze hadden niet anders. Ik werd nu wel door iemand geholpen die echt meedacht, meestal krijg ik antwoorden waar ik niks aan heb... zoals: 'ik begrijp dat u dat denkt' .... daar kan ik niks mee. 





Ooit was ik het ergens niet mee eens.... ze hadden het echt anders gezegd en toen kreeg ik iets waar ik niet goed tegen kon..... dus ik zei wat ze gezegd hadden... werd niet begrepen, op het laatst stond zo ongeveer al het personeel bij mij.... ineens liepen ze weg en eentje kwam terug met de mededeling "Mijn collega maakt u af hoor" .... ik schoot in de lach en zei dat dat raar klonk, maar zij keek mij aan alsof ik iets heel raars zei..... wonderlijk. Maar deze dacht echt mee, dat voelt toch beter. Ik weet dat zij het ook niet kan helpen en ik ga daar ook echt niet staan schelden of schreeuwen, maar ik wil wel graag normale antwoorden.


Ik weet dat mijn medicijn wereldwijd slecht leverbaar..... simpelweg omdat het een hype is onder 'afvallers' .... de fabrikant kan het niet aan. 
Dit medicijn ligt dus TE goed in de markt .... helaas. 



Maar ik weet dat er veel medicijnen regelmatig slecht leverbaar zijn..... ik heb het zelf ook al vaker meegemaakt met een ander medicijn. Het liefst zou ik helemaal willen stoppen met medicijnen om van dat gezeur en de stress af te zijn..... maar ik ben bang dat dat geen goede oplossing is. 



De post bracht mij een brief van het RDW ...... dat mijn auto al gekeurd had moeten zijn en nog even de regels...... inderdaad wat ik steeds al zei..... niet rijden, tenzij ik een afspraak bij de garage heb, dan mag ik daar naartoe rijden op die dag! Binnen 2 maanden kan het nog geregeld worden en tot dan mag hij nog gewoon op de openbare weg geparkeerd staan. Als ik het al geregeld heb mag ik de brief als niet geschreven beschouwen..... oké, hij kan dus weg! 
De rode leeuw is weer helemaal goedgekeurd...... lekker! Ondanks dat ik niet van autorijden hou ben ik heel blij met 'totootje'. 

Dan ook maar boodschappen halen, er is een winkel vlakbij de apotheek ..... vorige keer kon ik niet veel meenemen, nu de rest dan maar. 
Onderweg kwam ik allerlei mensen tegen die ik lang niet gesproken had, maar ik ben weer helemaal bij! Nu het niet regent zie ik ineens veel meer mensen buiten.

Bij die supermarkt kan je nu sparen voor gratis Artiskaartjes...... eindelijk iets waar ik wat aan heb, vaak zijn bij dergelijke acties het tweede kaartje gratis of met korting..... daar heb ik in mijn eentje helemaal niks aan, maar dit is gewoon voor 1 kaartje. 
Jammer dat de zegels alleen bij bepaalde producten zijn, dus afwachten of ik een kaart vol krijg (of meerdere kaarten, ik wil best nog een keer extra naar Artis)..... want elke week zijn het andere artikelen en als het dingen zijn waar ik niks aan heb koop ik het natuurlijk niet! Maar ik wacht het af..... misschien lukt het. 



2 opmerkingen:

  1. Schagen was wel een beetje uit de route. :-) Ik ken ook zo iemand, die gaat vanuit Groningen via Rotterdam naar Assen. Zegt-ie: Nooit geweten dat Haren zo'n enorme haven heeft. Begrijp ik goed dat je diabetesmedicijn ook voor afvallen gebruikt wordt? Ik het zeer met je eens dat diabetici voorrang moeten krijgen in geval van schaarste. Maar wacht eens... je moet heel vaak naar de apotheek, schrijf je. Als die apotheek nou eens die artiskaartjes kan leveren! Schiet het tenminste een beetje op. Ik moest lachen om 'mijn collega maakt u af hoor'. En dat het dan niet begrepen wordt dat je daarvan in de lach schiet. Totdat die collega daadwerkelijk aan komt zetten met een pistool natuurlijk. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, maar mijn moeder vond het heerlijk..... zo kwam ze nog eens ergens! Ik zeg altijd dat ik via Maastricht naar Groningen ga.
    Ja, het is een afvalhype.... vrij prijzig, maar sommige mensen betalen het zelf (volgens mij kan het in Nederland alleen op recept, maar dat weet ik niet zeker), maar sinds 1 april (geen mop) 2022 wordt het vergoed door de verzekering en mag het onder bepaalde voorwaarden voorgeschreven worden.
    Veel buitenlandse artiesten plaatsen er filmpjes van op social media en prijzen het aan.... zo werd het een hype.
    Als ik zeg dat ik vind dat diabetici voorrang moeten krijgen zeggen ze "Ik begrijp dat u dat denkt" .... dat schiet niet op.
    Gelukkig nog geen pistool of andere wapens..... en zelf wapen ik mij alleen met woorden, zodat ik ze goed te woord kan staan als ze weer eens moeilijk doen.
    Ik krijg vaker rare dingen te horen.... een tandartsassistente zei eens (toen de lamp wel erg in mijn gezicht scheen) "Zo, even het licht uit uw ogen halen" .... ik zei "Vind u dat niet wat drastisch?" Maar ze kende de uitdrukking niet..... de tandarts wel, die kwam niet meer bij en heeft het uitgelegd, maar toen hadden we allemaal de slappe lach.

    Ik hoor het medicijn voor 3 maanden te krijgen, maar ze 'zijn er zuyinig mee'..... dus moet ik steeds afwachten of het er is...... en van stress stijgt de suiker!
    Het is er in pilvorm, als het er helemaal niet is krijg ik dat, maar dat is minder geslaagd...... (nu spuit ik 1x per week)... die pil moet ik elke dag innemen, op mijn nuchtere maag met zo weinig mogelijk water...... en dan een half uur niks.... en dan ontbijten. Maar dan ben ik misselijk van dat ding. Ik ben geen enthousiaste ontbijter, maar met die pillen wil het helemaal niet. En ik begin de dag graag met een glas water, maar dat mag dan dus niet. Als ik weg moet zal ik er ook rekening mee moeten houden..... eerder opstaan. Dus ik wil de spuit!

    BeantwoordenVerwijderen