Zoeken in deze blog

woensdag 10 januari 2024

Dinsdag en woensdag..... ijs en stromend water, muziek en een 'peddelbus'

Dinsdag eerst eens lekker uitgeslapen en rustig wat dingen weer op z'n plaats gezet in de kamer. 
De zon scheen en dus was het wandelweer..... wel koud, maar toch lekker. Het wandelen ging deze keer wat minder...... duidelijk een dag eerder te actief geweest..... maar dat komt wel weer goed.
Daarna geslapen..... als een os! 
's Avonds naar de muziekrepetitie...... langs de stoep lag ijs....... een brede laag water dat bevroren was voordat het de put inliep. Te breed voor mij met mijn korte pootjes. Misschien lukte het met een flinke stap of sprong, maar zo niet dan zou ik ter aarde storten... want het loopt ook nog schuin. Dat risico nam ik niet..... ik pakte niet alles tegelijk uit de auto en zocht het smalste punt op.... dat was bij de put. Die put was ook glad, maar net iets beter begaanbaar. Daarna nog een keer dezelfde truck met de rest van mijn spullen. Ik meldde binnen even dat als ze 's avonds het rubber matje voor de deur kwijt waren dat ik dat dan over het ijs gelegd zou hebben........ dat zou wel eens kunnen helpen. 
We kregen nieuwe muziek.... niet alles echt nieuw, maar dan toch heel lang niet gespeeld en voor sommige mensen wel nieuw. Voor mij nieuw omdat ik sinds kort vnl. 2de partijen speel sinds ik weer iemand naast mij heb. Dat vind ik prima, het is alleen soms even wennen omdat ik de andere partij nog in mijn hoofd heb zitten en vooral bij dubbel-geschreven partijen  (2 partijen op 1 notenbalk) moet ik er steeds aan denken dat ik de onderste neem.... maar dat went wel.... als het tenminste 'normaal' dubbel-geschreven is. Het zal wel zijn om papier te besparen, maar het is vaak heel vervelend! Als beide partijen hetzelfde zijn en het enige verschil is dat de één hoger is dan de ander dan is het nog wel te doen, maar als het 2 totaal verschillende melodieën zijn of als het te dicht  op elkaar staat is het voor mij onleesbaar en ik had nu een partij die echt niet te doen was....... zeker niet als ik het voor het eerst zie! Ik moet hier thuis nog even over puzzelen en delen overschrijven of het nummer kopiëren en dan met type-ex weglakken wat ik niet hoef te spelen.... want normaal spelen vanaf deze muziek is niet te doen! 
Echt dit zou verboden moeten worden:


Ik eis een schadevergoeding.... smartengeld! Vergoeding voor de uren die ik nodig heb om hier uit te komen! Vergroten heeft niet veel zin.... oké, het is ietsje duidelijker, maar niet veel, dan zou het al heel erg vergroot moeten worden en dan wordt het een erg groot blad en dat is ook weer onhandig. 
Bovenstaand stukje heb ik dus 'op goed geluk' gespeeld...... doe maar wat. Die dubbele partijen zijn nooit fijn, maar deze is wel heel erg!

Toen ik naar huis ging dacht ik niet meer aan het matje, maar wel aan de gladheid en pakte eerst een deel van mijn spullen om naar de auto te brengen...... maar mijn saxofoonmaatje pakte  mijn sax en kwam snel achter mij aan, stapte over het gladde deel en gaf mij een hand zodat ik veilig over het ijs kon stappen.... top! Bedankt Sanne! 
Toen was het slot van mijn auto aan bestuurderskant bevroren..... dat had ik een week of wat geleden ook al!  Gelukkig niet op de heenweg, want mijn auto stond toen naast doornstruiken waardoor ik er met geen mogelijkheid vanaf de andere kant in zou kunnen..... nu wel! 

Thuis moest ik even wat regelen....ik was op de muziek gewaarschuwd dat er op facebook vriendschapsverzoeken werden verstuurd met mijn naam en foto ....... maar dat was niet van mij! Ik gebruik alleen wifi en dat heb ik daar niet, dus sowieso kon alles wat die avond binnenkwam niet van mij komen. 
Thuis wilde ik dus even een waarschuwing plaatsen, maar veel mensen hadden het al door gehad. 
Mensen hadden het al gerapporteerd en geblokkeerd.... TOP. 
Edwin had een waarschuwing op mijn facebook gezet en er waren veel berichten die het mij meldden..... allemaal heel goed natuurlijk. Maar ik ging alles beantwoorden, kreeg daar weer antwoord op, probeerde tussendoor zelf een waarschuwing te plaatsen, maar steeds kwam er weer een bericht wat ik moest beantwoorden..... en toen werden het berichten over wat ik moest veranderen.... niet meer openbaar zetten, niet dit en niet dat. Tsja..... eigenlijk heb ik het liever wel openbaar en ik snap dat het dan gevoeliger is voor problemen, maar ik kreeg door alle goedbedoelde adviezen de kans niet om zelf te kijken en na te denken. Ik besloot even nergens meer op te reageren, net te doen of ik niet merkte dat er berichten binnenkwamen..... even rust en zelf kijken naar de mogelijkheden en zelf bedenken wat ik wil en ga doen. Ik besloot in elk geval voorlopig niet alles openbaar te zetten.....  en later te bekijken wat ik zo wil houden en wat ik wil terugzetten. 
Hoe goed bedoeld ook.... het werd mij even teveel, ik had 10 handen nodig om overal antwoord op te geven..... mij even afsluiten voor de anderen was een goed idee..... ik kon weer even zelf denken. 
Daarna wel weer antwoord gegeven natuurlijk.... ik ben blij dat mensen willen helpen, maar soms is het voor mij wat teveel van het goede!


Woensdag niet te laat opstaan, want ik moest naar de tandarts. Niet zo vroeg gelukkig, maar toch.... voor alle zekerheid toch maar een wekker gezet.  Ik was voor die tijd 'wakker' ..... niet enthousiast wakker, niet van 'hiep hiep hoera, een nieuwe dag!' en niet 'ei, zie de morgen krieken'..... maar ik kreeg mijn ogen open en was mij bewust van het feit dat het ondertussen woensdag was geworden. 
Een uurtje later was ik aan de wandel richting tandarts..... het is niet ver weg en net een leuke wandeling. De zon scheen..... nog niet met veel kracht, maar ik voelde hem wel! 
Bij de tandarts moest ik even wachten..... ze liep uit! dat gebeurt nooit, hooguit 2 minuten of zo. Nu bijna een kwartier. Ik werd wel keurig op de hoogte gehouden, maar zei dat het geen probleem was.... ik had de tijd. Ik had de oorzaak al ontdekt (waarschijnlijk)..... er kwam een klein meisje de deur uit die zeer ondernemend was. Een erg leuk kind, maar wel eentje waarbij je ogen van voor en van achter moet hebben (nu moet ik ineens weer aan Edwin denken die toen hij klein was toen ik op de bank lag te doezelen  zachtjes vroeg 'mamma, zijn je achterogen ook dicht?' ) ..... de moeder van het meisje was nog binnen, ik denk dat oma bij het meisje was. Ze liep daar rond te banjeren, alles te bekijken, zwaaide naar mij..... ik vermoed dat zij wat meer tijd bij de tandarts nodig had gehad dan gebruikelijk was hahaha. Heerlijk kind, maar daar moet je er geen 10 van hebben! 😂
Ik was aan de beurt 'Sorry, het liep wat uit' ..... en ik ging liggen. 
Er wordt altijd naar mijn gezondheid gevraagd en ik vertelde van mijn griep en het gekwakkel daarna. Zij zei wat ik al meer gehoord had..... het is een heel vervelende griep, heel veel mensen blijven lang kwakkelen. 
Ze deed wat vaseline op mijn droge lippen.... tja, ook iets wat bij de griep hoort..... en bij de kou natuurlijk.  Mijn gebit werd goedgekeurd, er was alleen wat meer tandsteen dan normaal, maar dat vond ze niet zo gek vanwege de griep.... en dat was snel weer verwijderd. 
Een bezoek aan mijn tandarts is niet iets om tegenop te zien.... ze is aardig, vrolijk, attent en ik kom er altijd lachend vandaan. Vaak gekke opmerkingen, heerlijk! Het kopje koffie met wat lekkers erbij ontbreekt nog, maar verder...... is het alsof ik gezellig op visite ben! 




Verder weer rustig aan gedaan, geen al te zware klussen (maar wel elke dag iets extra's)  en natuurlijk weer geslapen..... ik luister altijd naar mijn lichaam en mijn lichaam smeekte gewoon om een tukkie..... echt! Het werd wel wat meer dan een tukkie, maar het deed mij goed. 
Boodschappen konden nog even wachten, maar ik moet deze week nog wel op zoek naar cadeautjes..... binnenkort heb ik er 6 nodig (niet allemaal tegelijk, maar wel binnen 2 weken) en volgende maand weer 3.  Voor een deel worden het bonnen, maar ik wil er dan wel altijd nog een aardigheidje bij, ik moet dus echt nog wel even winkelen binnenkort,, want hier zijn de mogelijkheden voor wat ik wil zeer beperkt. 

's Avonds kwam broer mijn autootje ophalen..... hij was tijdelijk autoloos en had donderdag al vroeg een auto nodig. Geen punt, ik had hem niet nodig! Meestal kan het wel..... als ik hem nodig heb voor iets dat ook een dag later kan dan verzet ik dat eventueel..... als ik hem echt nodig heb heeft hij natuurlijk pech, maar als het eenvoudig aan te passen is voor mij dan doe ik dat! Mogelijk heeft hij hem vrijdag ook nog nodig.... dat hoor ik nog wel.... dat hangt van zijn garage af. Ik heb deze dagen geen dingen te doen waar ik een auto voor nodig heb, dus is het prima!  

Zaterdag is het de bedoeling dat ik samen met iemand naar Paradiso ga waar iemand van ons vriendengroepje gaat zingen. Ik ga dan eerst even wat drinken bij mijn reisgenoot en dan gaan we samen naar Paradiso. De vorige keer zou dat ook zo gaan, maar toen zij haar boodschappen gedaan had kon de portiekdeur niet meer open. Haar woningbouwvereniging maakte geen haast, mensen met lekkage hadden voorrang..... dat er meer mensen stonden te wachten dan er in het portiek pasten en dat die in de regen stonden telde blijkbaar niet mee. Bellen in de hoop dat iemand van binnen open wilde doen werkte niet.... maar.... er kwam ineens iemand naar buiten.... snel naar binnen! Maar zij durfde de deur niet meer uit.... dus ik ben toen alleen naar Paradiso gegaan. 
Maar nu...... vandaag is er een waterleiding gesprongen en de metrotunnel in Noord loopt vol...... veel ponten zijn uitgevallen omdat de kade te zwak is en er zijn er een paar in reparatie..... onze bus rijdt sinds de Noord-Zuid-lijn klaar is niet meer naar het centraal-station, maar stopt bij metrostation Noord.  Verder met de metro..... die nu volgens de laatste berichten tot zondag niet rijdt! ( en net lees ik dat het tot zaterdag 13.00 uur is...... dan hoor ik de koffie in Amsterdam al op te hebben en trekken we onze jassen aan! Net te laat dus, maar als het goed is kan ik dan wel op de normale manier naar huis). 
Er gaan pendelbussen..... dat schijnt een chaos te zijn..... overvol. Ik heb berichten gelezen en foto's gezien waar ik niet echt blij van wordt. Volgens Edwin is een 'peddelbus' beter om aan de andere kant van het IJ te komen. 
En onze zanger is van zijn fiets gevallen is heeft uuuuuren bij de EHBO gezeten...... die is duidelijk niet ongeschonden uit de strijd gekomen, maar..... hij zou er 'gewoon' zijn zaterdag! 
Het is nog geen zaterdag, misschien is het ov tegen die tijd beter geregeld..... woensdag moesten ze in allerijl iets regelen en dat is vaak moeilijk. (AT5 met o.a. een filmpje van het stromende water!) Die waterlekkage is heftig en daar kan het GVB (Gemeentelijk Vervoer Bedrijf) ook niks aan doen ..... maar als onze bussen nou gewoon nog naar het centraal zouden rijden (zoals we sinds de opening van de IJ-tunnel in 1968 gewend waren)  zou het geen probleem zijn. Voorheen stopten er op de provinciale weg nog wat bussen die wel naar het Centraal gingen..... maar met de nieuwe dienstregeling lijken die ook verdwenen..... ze stoppen allemaal in Noord volgens 9292.  
Nou..... afwachten dan maar..... misschien valt het mee en anders maar met de auto naar Purmerend, vandaar met de trein naar Amsterdam-Centraal, dan met de metro of tram de rest van het traject. 
Beetje omslachtig, maar het is een mogelijkheid! En ach, als mijn auto dan toch in Purmerend staat neem ik daar gelijk wat boodschappen mee..... dat is dan weer handig! 
Gelukkig is zaterdag de APK nog niet verlopen van mijn auto..... dat is de donderdag erna pas..... en dan rij ik er echt niet meer mee..... de boete is mij te hoog, dat riskeer ik niet! 
Ik hoorde al dat je er nog 2 maanden mee mocht rijden..... ik meende dat je alleen naar de garage mag rijden op de dag dat je een afspraak met die garage hebt...... toch maar even nagekeken.... ik had gelijk! Je hebt wel 2 maanden de tijd om het nog te regelen.... maar in die tijd mag je er niet mee rijden.. 
Dus..... een weekje geen auto..... geen probleem! Ja, ik was te laat met een afspraak maken. Voorheen hadden ze altijd snel plaats, maar ze hebben het de laatste jaren duidelijk drukker. Ik zou dan in december moeten bellen en dat is altijd zo'n rare drukke en rommelige maand..... dat vergeet ik. Maar goed, hij wordt nu een week later gekeurd en dat betekend dat ik volgend jaar een week meer speling heb om een afspraak te maken, want dan verloopt het de 25ste pas. 
En als hij afgekeurd wordt..... tsja..... dan is het over..... hij is bijna 17, daar ga ik niet teveel geld meer aan spenderen....... op is op..... er bestaat nog steeds ov (als dat rijd.... want behalve dat nu de metro niet rijd vallen er regelmatig veel bussen uit!). Verder heb ik een fiets en ben nog goed ter been.... dus er kan ook zonder auto nog heel veel..... en wat te ingewikkeld wordt dan doe ik dan niet, heel simpel! 
Ik ga bijvoorbeeld 's avonds niet met de bus als ik ergens in the middle of nowhere moet overstappen in het donker en de kou. Overstappen bij een fatsoenlijke halte is geen probleem en ook overdag is het minder snel een probleem. 
Ik zie het wel...... het komt zo het komt..... geen zorgen voor de dag van morgen ..... en morgen dan eventueel  gewoon voor een oplossing zorgen! 

Volgende week verwacht ik een rustiger week.... minder dingen die MOETEN..... dan kan ik mijn eigen tijd indelen en dat werkt veel beter!







5 opmerkingen:

  1. Wat raar dat iemand er met je naam vandoor gaat. Wat wil men daarmee? Was het een grap?
    Is het nu definitief opgelost?
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het gebeurt vaak, deze keer waren er veel mensen die ik ken tegelijk aan de beurt. Als ze genoeg gegevens hebben kunnen ze je identiteit overnemen, maar voor zover ik weet was het nu alleen mijn naam en foto. Het account is snel verwijderd doordat anderen het al gerapporteerd hadden.
    Soms plaatsen ze dan vervelende berichten namens iemand anders...... dat is heel vervelend, maar nog redelijk onschuldig... als ze dingen gaan bestellen op een ander zijn naam kan het een probleem zijn, maar dan moeten ze wel meer gegevens hebben, dan is het meestal een hack.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een keer kreeg ik een paar smerige scheldwoorden. Ik ging meteen zoeken en kwam tot een school, ergens in NH, ruim 15 jaar terug.
      Zou me nu niet meer lukken, Internet groeit nog steeds.
      Bertie

      Verwijderen
    2. Er gebeuren soms rare dingen op internet....... maar als die scheldwoorden lijken te komen van iemand waarvan je het niet verwacht is het waarschijnlijk een nepaccount.

      Verwijderen