Zoeken in deze blog

donderdag 4 januari 2024

Een terugblik op de feestdagen deel 3 (slot)



Zaterdag ging Edwin aan het werk als dj ..... de gehuurde aanhanger voor de koelkast hield hij daarom een dagje langer..... dan kan hij meer meenemen en het is gewoon handiger. 
Het feestje was georganiseerd door iemand die wij goed kennen, hij heeft daar al vaker voor gedraaid.  
Edwin was er al een groot deel van de dag mee bezig.... spullen bij elkaar zoeken, aanhanger en auto volstouwen, opbouwen zodra hij in het gebouw mocht etc. 
Hij heeft tegenwoordig een vrij grote auto, waardoor hij niet altijd een aanhanger nodig heeft, maar het is wel handiger. Als hij alles meeneemt kan hij niet zonder, dan is het teveel, maar niet altijd is alles nodig. Wat hij meeneemt hangt van het soort feestje af, de ruimte die hij heeft, de tijd die hij krijgt om alles op te bouwen etc. 
Ik besloot in de loop van de middag, toen hij vertrok, toch nog even te gaan winkelen. 
De bushalte wat verderop gaf aan dat de bus over 34 minuten zou komen..... hm... dan toch maar naar die andere, de volgende halte, daar komen meer bussen voorbij..... maar niet via het paadje er naartoe natuurlijk. Daar was het ondertussen nog 27 minuten wachten en alleen die bus stond op het scherm.... vreemd.... ik keek op de schema's in het bushokje..... 2 lijnen reden niet op zaterdag, maar er was er eentje die meerdere keren per uur reed..... en die moest dan met 2 minuten al komen..... afwachten dan maar. 
Gelukkig, die kwam...... hij wist dat hij niet op het scherm stond..... toch raar. 
Lekker even gewinkeld nog..... ineens kwamen er in een drukke winkelstraat meerdere politiewagens met loeiende sirene (oorverdovend zo dichtbij) voorbij.... paar gewone politiewagens, een burgerwagen met zwaailicht en sirene, 2 busjes..... en heel dichtbij stopten ze. Ik ging maar even een winkel in..... ik wilde daar toch even kijken en er was nu even geen doorkomen aan in die straat. Later toch verder gelopen.... nog steeds druk, maar wel iets minder...... de winkel waar ze voor stonden liet de klanten naar buiten gaan en sloot de zaak.... 'thuis' maar eens kijken of ik kan vinden wat er gebeurd is.
Op internet kon ik niks vinden.... wel later die avond een overval op McDonald's in een winkelcentrum, er zijn de laatste tijd wat veel overvallen en steekpartijen..... maar over het voorval van deze middag kon ik nog niks vinden..... vreemd, want het zag er serieus genoeg uit..... dit leek niet te gaan om het pikken van een rolletje drop! 

Nog even een kop cappuccino..... een lekker broodje voor mijn avondeten, ik nam een ander broodje mee voor bij de tv nog op te knabbelen, dan heb ik wel genoeg..... thuis doe ik wel weer echt gezond! 
(niet dat dit vreselijk ongezond was, maar het kan beter!)
Nog één winkel en dan naar de bus. Daar stond mijn bus nog niet eens op het scherm, maar weer ontdekte ik dat die andere wel reed...... en inderdaad kwam die binnen een kwartier.... hij stond niet op het bord, maar die andere ook nog niet..... later zag ik dat dat nog langer dan een half uur zou duren.
Lekker weer op de bank.... laptop erbij, tv aan..... gezellig! Ineens barstte het vuurwerk dichtbij los.... net op tijd binnen...... ik heb ooit meegemaakt dat een meisje een sterretje in haar nek kreeg en dat gegil vergeet ik nooit..... en dat was 'maar' een sterretje, waarvan altijd wordt beweerd dat dat geen kwaad kan..... nou..... als je het niet volgens de regels gebruikt kan het wel degelijk kwaad..... en koud vuur bestaat niet! 
Ik ging alvast weer een deel van mijn spullen reorganiseren...... wat kon ik evt. achterlaten bij Edwin? 
Ik zou in elk geval mijn sloffen bij Edwin achterlaten, ik heb er thuis nog genoeg en had er weer leuke bijgekregen als kerstcadeau, dus handiger om ze bij Edwin te laten..... en wat ondergoed.... ik had per ongeluk wat veel meegenomen (2x gepakt 😂) en dan hoef ik dat een volgend keer niet mee te nemen. 
Als het verder niet in mijn tas past kan ik wat van de kerstspullen achterlaten die ik gekocht had..... vnl. kleine dingen, maar vele kleintjes...... 
De cadeautjes moesten in elk geval mee, dus dat moest ik een beetje handig doen..... de servethouder deed ik een boek in en het doosje met de glazen muziekhangers..... zo waren die goed beschermd en de servethouder nam geen ruimte in en bovendien kon die niet verbuigen als er veel bovenop kwam. Een glazen engeltje dat ik kocht lag veilig tussen 2 pakjes servetten/  Edwin gaf mij een bakje terug dat ik ooit achtergelaten had met drop (met de mededeling dat het op mocht)..... dat vulde ik met koffiepads..... ik had een pakje cappuccino-koffiepads gekocht, die vind ik erg lekker ter afwisseling, maar prijzig, want er zitten er maar 8 in .... het zijn wel grotere pads, maar dat is omdat er ook 'melk' inzit. Vnl. in het weekend neem ik die wel eens, maar nu zag ik een aanbieding waarbij ze veel goedkoper waren.... dus een pakje gekocht en de inhoud paste precies in het bakje..... dat soort dingen dus. Het begon er op te lijken dat ik het meeste wel mee kon nemen. Edwin had een kratje voor mij waar ik in kon doen wat ik achterliet..... een zak met spullen die hij evt. een volgend keer mee naar mij kon nemen en een zak met de sloffen e.d. die ik dan een volgend keer kan gebruiken als ik kom logeren of misschien onverwachts een nachtje blijf. Ik hoopte niet veel te hoeven achter te laten.... dat is gewoon het handigst..... en dat lukte! Ik liet alleen wat dingen achter die handig zijn om daar te hebben, zodat ik dat niet steeds heen en weer hoef te slepen. 

Hij zou laat thuiskomen.... het feestje zou niet heel laat afgelopen zijn, maar dan nog.....alles moet nog opgeruimd worden, alles moet naar de auto/aanhanger en dan naar de opslag gebracht..... dus ik wist dat het toch laat zou worden. Net als vroeger bleef ik wakker....  ik gokte dat hij rond 2 uur thuis zou zijn.... en...om 11 voor 2 stapte hij naar binnen.... er lagen nog wel spullen in de auto die naar binnen moesten, dat deden we samen, 5 minuten werk. Toen nog een plekje voor auto en aanhanger zien te vinden, in de straat was het vol, dus het moest een stuk verderop.... om 1 over 2 was hij echt klaar.... die tijd had ik dus goed gegokt. Het feest was leuk geweest, ik had al van iemand een foto gezien op facebook waarbij het er vrolijk aan toe ging. Eigenlijk lukt het altijd wel..... hij voelt de feestgangers altijd goed aan. Al toen hij heel jong was...... niet alleen wat muziekkeuze betreft, maar ook met volume. Vooral als het geen jonge mensen zijn moet het niet te hard zijn, zeker niet aan het begin.... en als ze dan ook nog beginnen met een kop koffie of thee zijn het vaak mensen die elkaar lang niet gezien hebben en eerst willen bijpraten..... dan moeten ze elkaar nog wel kunnen verstaan.... dan kan het later langzaamaan wel wat harder worden, maar niet meteen. Elk feestje is weer anders, heeft ander publiek... maar over het algemeen hebben de mensen er zin in en dan lukt het wel. Hij is geen praat-dj .... het gaat vooral om de muziek. Als het nodig is wil hij best wel zeggen dat het buffet geopend is of zoiets, maar zonder reden houdt hij geen hele verhalen, hij is er voor de muziek! 
 



We bleven nog even praten voor hij naar bed ging.... zelf kan ik na een feestje nooit meteen naar bed, dan zit mijn hoofd nog te vol.... ik moet altijd even zitten met een kop thee of zo. 

En het was ondertussen de laatste dag van het jaar...... het einde van 2023! Ik vroeg aan Edwin of er plannen waren voor overdag.... de avond wist ik wel, maar als er overdag plannen zijn waarbij ze mij ook verwachten zal ik geen spelbreker zijn..... dat kost geen moeite, want meestal is het wel iets wat ik leuk vind, zoals winkelen. Maar als die plannen er niet waren zou ik misschien nog even de stad in gaan..... of nog een tukkie doen..... en dan is het handig als ik weet of ik verwacht wordt.  

Zondag de 31ste..... eerst even rustig aan..... het was een korte nacht geweest, ik werd veel te vroeg wakker. Ik probeerde nog wat te slapen, maar het lukte niet..... dan maar niet. 

Edwin bracht de aanhanger terug en ging naar Geurtje, ik bleef nog wat luieren.
Daarna ging ik nog heel even de stad in..... om naar Geurtje te gaan met de bus moet ik overstappen bij de winkels..... dus dat was mooi om nog even wat winkels in te gaan. In elk geval even naar de Action..... ik nam maar geen paasspullen mee, maar ze hadden er wel leuke dingen staan voor Pasen!
Ze zijn in elk geval op tijd. 

Bij Geurtje aangekomen zag ik dat ze heerlijke appelflappen aan het maken was...... heerlijk.... niet te zoet, precies goed!


Verder waren er ook hapjes genoeg, bij Geurtje krijg je de kans niet om te verhongeren!
 

Gevulde eieren, heerlijk!
Stokbrood met van alles en nog wat, allemaal lekker.


En ik nam natuurlijk een oliebol!
 
Oliebollen eet ik alleen met oud en nieuw..... ik ben er geen liefhebber van, maar bij oud en nieuw hoort het gewoon en dan vind ik het ineens ook lekker! Heel raar eigenlijk.
Als ik langs een oliebollenkraam loop dan word ik vaak een beetje misselijk.....  de geur van het vet vermengd met de poedersuiker vind ik niet fijn. Ik eet ze ook altijd zonder suiker..... het staat er erg leuk op, maar ik heb liever zonder..... vooral als ze nog warm zijn. 

Helaas is er niet veel dat ik niet lust (spruitjes, vette randjes aan vlees en witte chocola lust ik echt niet, roze koeken en amandelspijs heb ik ook liever niet .... maar al deze dingen stonden niet op tafel) en op zo'n avond let ik niet teveel op mijn dieet, al beperk ik wel mijn suikergebruik natuurlijk. Edwin zette een kop lekkere koffie voor mij neer en verder dronk ik alleen water...... ik drink zelden frisdranken, een heel enkel keertje Rivella (vooral in de zomer, als het warm is drink ik meer en dan is een ander smaakje wel eens lekker!), maar meestal beperk ik mij tot water en thee en 1 of 2 kopjes koffie per dag. 
Water en thee vind ik prima..... ik drink het graag en dat scheelt al veel suiker! Er zijn wel suikervrije frisdranken, maar die zijn vaak nog zoeter (en daarom vind ik ze niet lekker) en bovendien bezorgen sommige kunstmatige zoetstoffen mij een ander probleem, dus ik hou het lekker op vnl. water en thee! 
Als diabeet hoef ik niet een 100% suikervrij dieet te volgen, maar hoe minder hoe beter en dan krijg ik liever suiker binnen van een appelflap dan van een glas frisdrank! (en ook liever van een appel dan van snoep etc.) Natuurlijk mag ik ook niet teveel andere hapjes, maar ik ken mijn grenzen en het gaat op de laatste tijd goed, dus iets extra's mag wel! 

De poezen Amy en Bella gingen hun eigen gang ..... ze leken dit jaar toch wat minder bang te zijn voor het vuurwerk dan voorgaande jaren, hoewel ze er duidelijk niet blij van werden. 


Bella

Amy

Even wat foto's maken...... hoe gekker hoe beter, het leven is al serieus genoeg! 








Zo, alle variaties hebben we nu wel gehad! 

Gezellig een spelletje Yahtzee gedaan, wat ik glansrijk won! Maar ja, ik was de enige die het al vaak gespeeld had..... ook al was het lang geleden, ik weet nog wel waar mijn kansen liggen..... wat geen garantie voor winnen is, maar het kan wel helpen. 






Het vuurwerkverbod was niet merkbaar.... de hele dag werd er vuurwerk afgestoken en om 12 uur was er echt veel vuurwerk. Het is duidelijk niet te handhaven! Misschien als er een landelijk verbod komt dat het minder moeilijk is, maar het zal niet ineens stil worden bij een verbod.... uiteindelijk zal het wel lukken denk ik, maar nu duidelijk nog niet. 










Het was een prima avond om het jaar af te sluiten en in het nieuwe jaar ging ik weer naar huis. Op tijd om bij de generale repetitie voor ons nieuwjaarsconcert te zijn. Een dag later had gekund, maar dat vond ik niet lekker....  eerst de bus, trein, metro en bus.... bepakt en bezakt thuiskomen..... liefst nog even thuis sax spelen en dan 's avonds repeteren..... dat is voor mij teveel.... dan krijg ik er 's avonds geen geluid meer uit. Liever een dag eerder en dan dinsdag rustig aan.... eventjes wat lastige stukjes oefenen.... niet teveel en niet te laat..... want dan zit het te dicht op de repetitie..... en dan lukt die repetitie waarschijnlijk wel. En als het spelen overdag nog even teveel is kan ik ook zonder te spelen de muziek doornemen, dat helpt ook. 
Er waren wat repetities uitgevallen in december vanwege alle feestelijkheden en zelf was ik eerder al een paar keer niet geweest omdat ik ziek was..... we hadden al niet zoveel tijd omdat we in november ook een concert hadden (met andere muziek), dus ik vond dat ik er moest zijn.... anders was ik nog wat langer in Arnhem gebleven. 
Maar geen probleem, ik was lekker uitgerust en conditie is ondertussen weer een klein beetje beter...... dus ik startte het nieuwe jaar goed! 
Edwin bracht mij naar het station, even wachten op de trein...... en ik was op weg naar huis. Het streekvervoer was niet optimaal, maar het lukte allemaal! 

 



Onderweg at ik de appelflappen op die ik van Geurtje meegekregen had.... heerlijk! 

Alles met elkaar dus heerlijk ontspannende dagen ....ik hoefde weinig te doen... ik bied mijn hulp altijd aan, maar doe zelden iets ongevraagd..... soms is het niet handig of niet prettig als mensen helpen, dat vind ik soms zelf ook. Als de keuken overvol is en ik wil rustig de tafel afruimen en iedereen komt met borden en schalen e.d. aan dat weet ik zo snel niet waar ik het laten moet en wordt het een onoverzichtelijke bende. Als ik voor er (min of meer onverwachts) visite komt snel wat spullen in de keuken zet omdat het in de kamer in de weg staat dan wil ik liever niet dat die mensen zelf hun kopje naar de keuken brengen.... ze hoeven die troep niet te zien! Met een verjaardag is de keuken altijd overvol.... ik heb geen afwasmachine, dus de afwas stapelt zich op, zeker als ik tussendoor geen tijd heb om af te wassen. Ooit kwam er iemand die dan altijd na wc-gebruik zijn handen in de keuken ging wassen (met een gootsteen vol met afwas), terwijl ik een wasbakje in de wc heb! Die dingen in de wc zijn wel erg klein, maar naar mijn idee geen reden om dan maar handen in de keuken te wassen.... ik was er dus niet blij mee. Dat zou ik zelf dus nooit doen bij een ander.... alleen als het bij de wc niet kan en dan vind ik het nog vervelend. 
Ik ben niet netjes, ik weet het en het hoeft van mij ook niet perfect te zijn, maar soms komt visite op een moment dat ik wat meer 'rommel' heb. Het is wel eens voorgekomen dat er net wat pakjes waren gebracht die ik uitgepakt had.... ja.... dan is het meteen rommelig met al die dozen en ander verpakkingsmateriaal.... dat gaat dan vaak even snel naar de keuken.... uit het oog.

Ik zal bij een ander ook niet snel een kast of la opendoen.... alleen als er noodzaak is en dat komt maar zelden voor. Ook bij Edwin doe ik dat niet. Ik weet waar de borden en kopjes e.d. staan en die pak ik als ik dat nodig heb en hij er niet is, maar verder niet. Ik vraag of hij handdoeken neerlegt als ik ga douchen (daar denkt hij meestal zelf wel om), want ik ga liever niet in zijn kasten op zoek. 
Als mij gevraagd wordt het in de kast te doen of iets te pakken is dat prima, dat ligt anders.
Dus ik doe meestal niks ongevraagds..... ik bied alleen mijn hulp aan! Alleen als het heel logisch is om te doen en het niet storend kan zijn. Op tafel de borden vast stapelen e.d. is geen probleem.... naar de keuken brengen doen sommige mensen soms liever zelf en zeker in een kleine keuken is dat ook handiger. Elke situatie is weer anders natuurlijk..... soms kan het logischer zijn om het wel te doen, maar meestal wacht ik het af als ik het al aangeboden heb. . 

Het was heerlijk, maar het is ook wel weer lekker om thuis te zijn......al mis ik Arnhem wel een beetje. Maar thuis heb ik nog genoeg te doen..... en als het mij ooit lukt om het hele huis netjes te krijgen dan zal ik mij nog niet vervelen, ik weet niet echt wat het is, want ik verveel mij echt nooit!
Ik hou van lezen, knutselen, tv-kijken, aan het poppenhuis is altijd wel wat te doen, ik fiets en wandel graag, ik zwem, ik maak muziek, ik hou van winkelen, mijn weblog, ik maak cryptogrammen, sudoku's, filippines en andere puzzels, ook legpuzzels......  hoe zou ik mij moeten vervelen? Ik kom tijd tekort! 

Het jaar is nu al 4 dagen oud, we hebben storm Henk al gehad....... die ging flink tekeer! Regen is er ook meer dan genoeg gevallen...... het Hemmeland (natuurgebied) is grotendeels overstroomd, op diverse plekken in Monnickendam zijn zandzakken geplaatst...... het is tot nu toe goed gegaan. 
In ons clubgebouw lekte het.... het water drupte op de pauken (die gelukkig onder hoezen zaten) ..... iemand anders zag het en samen hebben we geprobeerd 'te redden wat er te redden viel'.
Emmer gepakt..... hm.... maar niet op de pauken zetten, dus de 2 die nat waren eerst opzij en het emmertje op de grond. De ander dweilde. Daarna werd de derde pauk naast de andere gezet, zodat de paukenist niet onder het lek hoefde te staan. Het leek ons dat er een flink plas op het plafond lag en als de druk te groot werd zou het wel eens kunnen openbarsten en daar wil je niet onder staan. Het was al gebarsten en het zag eruit als een puist die op het punt stond te ontploffen. 
Later heeft iemand het wat verder opengemaakt zodat het water weg kon (een flinke straal) en we (wat later dan de bedoeling was) toch nog konden repeteren. Het lastige is dat er al jaren sprake is van dat wij daar weg moeten en dat is ondertussen definitief en wat verderop komt er wat nieuws. Maar al jaren is het dus moeilijk... wel onderhoud moet je wel doen en wat niet.....  het dak is wel onder handen genomen omdat dat echt nodig was, maar blijkbaar was het tegen deze regen en storm toch niet bestand. Het was ook wel erg slecht weer. Toen ik woensdagmorgen wakker werd en de gordijnen open deed keek ik verbaasd naar buiten..... geen wind! Nou ja, een beetje, maar in vergelijking met dinsdagavond leek het windstil. En behalve weinig wind regende het ook niet op dat moment..... het verschil was wel erg groot met toen ik dinsdagavond thuis kwam en ik mij bij een windstoot maar net staande wist te houden... toen regende het en door de wind kletterde het keihard tegen de ramen. En dan 's morgens die rust buiten. Henk was duidelijk vertrokken! 


4 opmerkingen:

  1. Dat waren dus best drukke maar fijne dagen in Arnhem. Mooi dat Arnhem je zo bevalt, stel je voor je zoon woont in een saaie rotplaats. Ik ga geen namen noemen, maar bijvoorbeeld Emmen komt nu in mijn gedachten op. Tenzij je naar de dierentuin daar geweest bent zegt Emmen je misschien niets. Houen zo! :-) Over vetrandjes aan vlees: varkensvet vind ik lekker (spek!) maar die lillerige randjes aan rundvlees haat ik, als kind kreeg ik dat niet weg, net als de vel op pudding. Ik moest lachen om de lekkage boven de pauken. Niet dat ik die arme pauken, of de paukenist, ook maar iets slechts toewens, maar ik hóór als het ware het ritmische getrommel van de druppels op het vel. En, stiekem, zag ik ook het plafond barsten terwijl de arme man of vrouw de trommels beroerde en de oerkreet daarna die vermoedelijk niet in het partituur staat. :-) Gisteren was het ook hier mooi droog en helder weer, maar nu regent het alweer. Straks: schaatsen! (Heel misschien.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is in Arnhem genoeg te doen, mooie dierentuin, veel musea, prachtige parken, veel winkels, veel terrasjes/koffietentjes ..... ik vermaak mij wel.
    Spek vind ik ook lekker, maar dat is stevig vet, dat glibberige griezel ik van. Ik heb wel eens een blik ham gebruikt om hamblokjes te bakken, maar dat ging eerst onder de warme kraan..... eerst die viezigheid eraf!
    Hahaha, lekkage kan best ritmisch klinken. Ik zag het in gedachten ook openbarsten..... ik zei het ook steeds dat dat kon gebeuren.... gelukkig was iemand zo slim om dat dan gecontroleerd te laten gebeuren: van een gaatje een gat maken, dan loopt het leeg!
    Morgen hebben we een concert in ons clubgebouw, maar het dreigde onbereikbaar te worden door het opkomende water..... de gemeente heeft gezorgd voor zandzakken..... dus het lijkt erop dat het door gaat.
    Bij de haven zijn kleinere zandzakken gebruikt en die blijken het niet tegen te houden...... het is daar smal.... zwakke kademuren (na grondige reparatie na eerdere problemen weet ik niet of het nu sterk genoeg is). Vandaag nog wel regen hier, maar geen stortbuien gelukkig, want dat kan er echt niet meer bij.
    Net nog in het RTL-nieuws...... één van onze muzikanten (die bij de gemeente werkt) vertelde daar dat de verwachting is dat alles onder controle is..... ik hoop dat hij gelijk heeft.
    Als het goed gaat vriezen kunnen we hier volop veilig schaatsen..... ondergelopen gebieden zorgt voor snel goed ijs en het is niet diep, als je er toch doorheen zakt dus niet zo erg.
    Een recreatie-/natuurgebied net achter ons clubgebouw staat vrijwel helemaal onder water en is volledig afgesloten (hoewel wandelaars met laarzen aan er toch lopen).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een dagen, gevulde tot en met.
    Teveel om op alle punten te reageren du sluit ik me bij Peter aan. 😉
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de dagen waren goed gevuld Bertie, maar ook rust tussendoor! Als je op alles reageert ben je een dag bezig hahaha.

      Verwijderen