Zoeken in deze blog

zondag 7 januari 2024

Van alles wat, maar vooral nattigheid!

 Na het concert van zaterdag bleef ik niet lang..... ik ging naar huis om op tijd te kunnen eten en viel weer eens bij de tv in slaap. 
Toen ik op mijn fiets wilde stappen vroeg tot mijn verbazing iemand "jij werkte toch op het zwembad?" Het was donker, ik had een groter muts op tot ver over mijn oren en ik heb daar tot 1989 gewerkt...... toch knap dat iemand mij op dat moment toch herkende. 

Zondag moesten er thuis dingen verplaatst worden..... maandag wordt de glasvezelkabel in huis aangelegd, dus.... de meterkast moet open kunnen (daar staan normaal kratten met schoenen voor, ik heb een abnormaal klein en raar ingedeeld gangetje, dus dat is daardoor de enige plaats om zoiets neer te zetten), de kruipruimte moet toegankelijk zijn.... dat is net naast de bank in de kamer .... die kan ik beter wat opzij zetten en nog wat spullen die daar vlakbij staan, want dan heeft hij meer ruimte ..... en de plek waar het moet komen moet ruim zijn..... daar staat een tv-kast....  op de tv-kast allemaal dingetjes die breekbaar zijn, op de cd-kastjes er naast staat de KPN-apparatuur... en doosjes met dvd's ervoor, de mandoline van mijn schoonmoeder staat daar mooi te wezen....... de krantenbak staat voor de tv-kast..... een stoel moet opzij om ruimte te maken voor de tv-kast en het lijkt mij wel handig als de route er naartoe ook ruim is..... dus opletten waar ik alles zet....... stapelen maar!  Kasten haal ik niet vaak van zijn plaats, dus ik ging er al vanuit veel stof tegen te komen...... er liggen naar mijn idee een miljoen kabels over de vloer waar ik eigenlijk eens wat orde in zou moeten scheppen, maar dat kan alleen door het één en ander los te koppelen en ik ben altijd bang dat ik dan wat verkeerd doe of dat dingen niet meer willen opstarten.... noem het maar kabelangst. Toen ik een paar jaar geleden een nieuw kastje voor de tv kreeg was ik dan ook niet blij..... ik moest namelijk eerst het oude kastje inleveren voor ik een nieuwe kreeg...... ik bond een gekleurd lintje om de kabels die ik loskoppelde zodat ik in elk geval wist welke kabels ik moest hebben, maar ik had mijn twijfels of het allemaal zou lukken..... wat nou als het zo anders was dat ik het niet meer snapte? Met de oude erbij kan het toch duidelijker zijn, zelfs als het anders is.
Het ging gelukkig goed. Maar ik word dus niet blij van dat soort dingen.
Toen ik een kabeltje van de telefoon volgde schoot er een stekkertje los...... en hoewel ik snapte waar het vanaf viel duurde het lang voordat ik ontdekte waar het in moest..... en tot die tijd werkte mijn telefoon dus niet.
Ik neem aan dat het maandag best wel snel zal gaan...... maar ik zal blij zijn als het klaar is en ik weer alles normaal neer kan zetten en alles werkt!
Maar goed,  ik had dus zondag nog wel wat te doen! Gelukkig zou hij/zij maandag in de middag pas komen, dus ik had nog een beetje speling.
Er komt een drukke week aan..... ik heb vriendin maar afgezegd voor dinsdag..... ik verwacht dat ik dan niet alles weer op z'n plaats heb, want achter elkaar doorgaan is er niet bij! Dan later die dag weer weg, woensdag naar de tandarts, zaterdag weg en dan nog allerlei dingetjes tussendoor. Allemaal afspraken, afspraken die niet zomaar verzet kunnen worden...... teveel afspraken, maar soms kan het niet anders. Een week later is het rustiger verwacht ik.... de rustigste week van deze maand, daarna moet er ook weer van alles...... ook leuke dingen, maar ja.... leuke dingen kosten ook energie. Zoals altijd.... rust pakken waar het kan! 

Ik wilde toch ook nog wel wandelen.... eindelijk goed weer! Ik wilde steeds weer beginnen met wandelen, maar het weer werkte niet mee! Normaal wandel ik ook wel bij slecht weer, maar nu het een tijdje niet zo lekker ging en ik weer op gang moet komen is slecht weer ineens een belemmering.... nu even niet! Maar het is zo goed voor mij.... en het moet weer een gewoonte worden en steeds een beetje verder en sneller! 
Ik wilde ook wel even bij de haven kijken hoe het daar was met de zandzakken en het water ..... misschien even op de fiets en dan verder wandelen daar. 
Goed idee.... ik vond dat ik in de ochtend genoeg had gedaan, ik kon wel even de deur uit..... een frisse neus halen. Het vroor niet, maar was wel erg koud, maar ach..... het zonnetje liet zich regelmatig zien en het regende niet.... laat het dan maar lekker koud zijn! Ik trok mijn felgele regenjack aan, een dag eerder had ik de voering er al ingeritst..... die voering is een heel dik fleecevest..... nou, daar blijf ik wel warm genoeg in! Een warme muts op en warme handschoenen  die ik niet uit hoefde te doen als ik foto's wilde maken op mijn phone, dus ik was er helemaal klaar voor ..... stukje fietsen en stukje lopen.
Even de ramptoerist uithangen.  Nou ja..... ramptoerist..... een ramp is het natuurlijk niet en toerist voelde ik mij ook niet.... mijn eigen woonplaats, ik vind het normaal om daar rond te lopen om te zien wat er aan de hand is. Ik begon bij de haven......  ja, ik heb het wel eens hoger gezien, maar dat is heel lang geleden...... het is toch dreigend als het zo hoog staat dat het over de kade heen klotst en dan is het goed dat er voorzorgsmaatregelen genomen zijn..... met pech komt het wel veel hoger! Het water in het Markermeer staat gewoon hoog en als de wind het water dan onze kant op blaast wordt het nog erger. Het weer hebben we niet in de hand, we denken veel te kunnen regelen, maar wat het weer betreft kunnen we niet veel! En water kunnen we ook niet altijd tegenhouden..... die mogelijkheden zijn ook beperkt! 
Toen even naar de buitendijk gewandeld.... ook daar klotste het op verschillende plekken over de rand.

 






Weer terug en nu naar 't Prooyen...... hm...... ik had mijn laarzen niet mee! Er reden auto's doorheen. Ëén auto ging achteruit terug! Op de hoek was het diepste punt.... en daar hield ook de stoep op. Aan de overkant een smallere stoep en dat zou net kunnen, maar ik had mijn fiets bij mij..... en dat werd wat onhandig. 





Met een omweg (want ik wilde geen natte voeten) fietste ik naar ons clubgebouw om te kijken of het daar nog goed ging...... en ja, dat ging goed genoeg. Het water sijpelde wel tussen de zakken door, maar liep dan regelrecht in de put.... die gelukkig niet verstopt zat! 




En even verderop.... het compleet afgesloten gebied:




Op facebook vond ik nog wat mooie dronefoto's van dat gebied...... bedankt dat ik ze mag gebruiken Klaas van der Lingen! 





Er zijn mensen die op de zandzakken klimmen..... echt waar! Dan hebben ze waarschijnlijk beter uitzicht...... nadenken is te moeilijk blijkbaar, want als ze zouden nadenken zouden ze rekening met anderen moeten houden.... stel je voor, dan zou je er dus niet op mogen klimmen omdat een ander dan misschien natte voeten krijg als het verschuift of scheefzakt, als er zand uitvalt etc. Die zakken zijn met zorg neergezet......  en het houdt niet al het water tegen, want er zit altijd hier en daar wel wat ruimte tussen waar water doorheen kan........ maar het houdt meer tegen dan dat er door gaat! Verpest dat niet door er op te klimmen!!!!

Nog even van de andere kant 't Prooyen op .....








..... en dan naar huis! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten