Zoeken in deze blog

zondag 14 januari 2024

Paradiso

Vrijdag reed de metro weer.... dat maakte voor zaterdag alles een stuk eenvoudiger. De plannen waren toch al veranderd, want mijn 'reismaatje' was ziek..... naar mijn idee een flinke griep..... de griep die zich dit jaar niks van griepprikken aantrekt en genadeloos toeslaat met veel vermoeidheid, koude rillingen en te beroerd zijn om ook maar iets te doen. De griep met een lange nasleep!
Zij ging dus niet mee en ik ging niet bij haar langs........ die dook haar bed in! Die moest even goed uitzieken!
Vrijdag liep ook al anders, want i.p.v. te zwemmen wachtte ik op een postpakket wat precies zou komen als ik in het water zou liggen. Een groot pak, een onhandig pak..... als dat mijn gangetje ingeschoven wordt kan ik de deur niet eens meer dichtdoen.... zo'n pak laat je niet bij de buren bezorgen! Hij was keurig op tijd en ik pakte het buiten uit..... meteen de doos opvouwen en klaar.
Ondertussen had broer mijn autootje weer teruggebracht.

Ik moest nog wel even naar de winkel, want we zouden een klein cadeautje geven aan onze zanger.... we zouden allebei wat halen, maar dat ging nu even niet, dus ik moest de aanvulling halen en inpakken etc. Geen probleem, ik wist wat ik hebben moest en vind het leuk werk.

Daar vertrok ik zaterdag mee naar Paradiso, de reis verliep vlot.... het begon al met de bus die op mij bleef wachten toen hij mij zag tempo maken om de bus te halen. Metro ging vlot en ik besloot het laatste stuk met de tram te doen, die komt dichterbij dan de metro. Ook die kwam snel, dus ik was er ruim op tijd. Ik keek rond of onze zanger er al was en wachtte een tijdje in de hal..... en besloot vast naar de grote zaal te gaan om een zitplaats te bemachtigen, een plek waar vandaan ik foto's kon maken.
Eerst werd het een staplaats, later zag ik  2 mannen opstaan waarvan één tegen mij zei dat hij een plek voor mij had vrijgemaakt. 




Ik genoot van het koor dat op dat moment aan het zingen was.... en het volgende koor en toen zag ik 'mijn' koor binnenkomen.... precies aan de andere kant van de zaal. Ik zag onze zanger de zaal afspeuren.... ik zwaaide telkens als ik dacht dat hij mijn richting opkeek..... hij zag mij niet. Toen zij het podium beklommen zag ik vooraan plaatsen vrijkomen..... dat is beter voor foto's. Geen perfecte foto's, maar geen mensen voor mij die in de weg zitten.
Ze zongen weer goed, maar dat ben ik wel van ze gewend. Vocal Motion uit Almere is gewoon een goed koor!




Ik maakte ook een filmpje van hun eerste nummer, maar dat kon ik hier niet plaatsen, bestand was te groot.... op mijn facebook lukte het wel. 

Na afloop kreeg ik de kans ons cadeautje te overhandigen en te kletsen ..... ik liep even met hem mee. Hij was nog niet helemaal hersteld van zijn val van de fiets.... de wonden waren goed aan het genezen, maar zijn knie was nog een probleem. De orthopeed moet er verder naar kijken, hopelijk valt het mee!

Zelf zing ik graag...... maar het wordt nooit gewaardeerd, dus ik doe het vnl. als niemand anders het hoort. 




Ik ging lekker even winkelen.... nu ik er toch was moest ik daar van profiteren! Ik 
had ontdekt dat Flying Tiger daar vlakbij zat.... ik ben gek op die winkel. Ik wist dat hij op het Rembrandtplein zat, maar nu ook op het Leidseplein en de Nieuwendijk..... joepie! 
Ik had nog wat kleine cadeautjes nodig en ik vond daar het één en ander. Ik stapte op de tram en liet mij richting Nieuwendijk brengen. Ik was vergeten te lunchen...... dus even naar de Hema .... daar hadden ze niet veel keus meer, maar ik vond nog een lekker broodje.


  En natuurlijk daar nog even rondneuzen... en weer wat gevonden, nu hoef ik nog maar één cadeautje, maar dat is geen probleem, dat gaat lukken, daar hoef ik niet stad en land voor af te lopen! 

Nog even verder kijken op de Nieuwendijk en toen naar huis.... het was op de Nieuwendijk en het Damrak druk, dat loopt vervelend.... op de Nieuwendijk houden de mensen nog een beetje rechts, maar op het Damrak liepen er groepen met z'n 8-en naast elkaar.......  het was dus slalommen, kleine stapjes en stilstaan. Bij die grote groepen blijf ik gewoon staan.... ze gaan maar om mij heen! 

Het was buiten ondertussen gaan miezeren....snel naar de metro bij het CS en met de Metro naar Noord.  Daar stapte ik in de bus naar Marken.... dat is een nieuwe lijn, die rijdt wel door Monnickendam, maar alleen rechtdoor naar Marken, geen rondje door andere wijken hier, maar een paar haltes waar hij op weg naar Marken langskomt. Voor mij niet ongunstig, ik woon niet heel ver van die eerste halte vandaan (die speciaal voor deze lijn gemaakt is). Nog even lopen naar huis en toen was het over en sluiten! Ik had duidelijk teveel gelopen, maar er hoefde niks meer...... ik mocht naar de bank strompelen en viel daar snel in slaap.... daar knapte ik van op! 
Zondag had ik veel plannen, maar geen afspraken .... alleen afspraken met mijzelf, maar die kan ik aanpassen als het niet gaat. Rustig aan..... niet teveel willen!  

4 opmerkingen:

  1. Hoi Ans, leuk om te lezen. Volgende keer lunch je bij mij (als mijn voordeur jou toelaat ;-) ). Groetjes van een zich steeds beter voelende Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, als je voordeur het toelaat is er nog een bijna onneembare barrière te nemen: de 3 trappen! Vervolgens gooi je je soep over de vloer en laat je je soepkoppen stukvallen ..... en deze keer waarde er een gevaarlijk griepvirus rond...... ja, ik voel mij echt welkom hahaha.
      Maar.... ik ben blij dat je opknapt..... met een dag of 3 zakte bij mij ook de koorts en voelde ik mij een stuk beter..... wel bleef ik lang gammel en slaperig, maar ik functioneerde weer (al was het soms op halve kracht).
      Maar ook dat gaat weer over!
      Het filmpje van het koor staat dus op mijn facebook, want op een andere manier lukte het niet.
      Tot vanavond!

      Verwijderen
  2. Geslaagde dag met koorzang.
    Je bent goed af met zoveel ov-mogelijheden, ik stik bijna van jaloezie... 😉
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Naar Amsterdam is het prima..... maar vroeger was het beter, voordat de noordzuidlijn klaar was, want nu moeten we in noord overstappen op de metro. In sommige gevallen is dat gunstig, maar voor mij meestal niet. Die bus naar Marken had tot voor kort een ander lijnnummer en reed toen wel langs meerdere haltes. Voor mij maakt het niet heel veel uit, maar voor veel mensen wel.... maar ja, voor de Markers is dit weer wel gunstig en ze kunnen het niet iedereen naar de zin maken. Er vallen helaas heel veel bussen uit, soms wel 3 achter elkaar, dat is heel vervelend. En vorige week was er een waterleiding gesprongen en het water stroomde de metrotunnel in.... ze verwachtten dat hij zondag pas weer kon rijden, maar dat was gelukkig vrijdag al.
    De pont over het IJ..... er waren er 5 in reparatie en er was een kade zwaar beschadigd waardoor op 1 plek geen pont kon aanleggen..... dat was gelijktijdig met dat metroprobleem.
    Maar toch...... als alles goed gaat is de verbinding met Amsterdam heel goed. Naar Purmerend slecht en naar Edam/Volendam/Hoorn is de dienstregeling wel goed, maar we kunnen alleen op de provinciale weg instappen, die bussen rijden niet door Monnickendam. Weer voor mij niet zo erg, ik woon daar niet ver vandaan, maar anderen zullen een fiets moeten hebben. Toevallig moet ik binnenkort met de bus naar Volendam, want mijn auto kan niet op tijd gekeurd worden, ik maakte de afspraak te laat, dus ik kan hem een week te laat laten keuren.... dan ga ik dus niet rijden, de bekeuring is mij te hoog. Net in die tijd heb ik een verjaardag in Volendam, dus dan ga ik met de bus en dat kan gelukkig.
    Ik weet dat het ov bij jou beroerd is, dus ik heb geen reden om te klagen!
    Naar Amsterdam is de bus met metro altijd nog handiger dan de auto, want het parkeergeld is niet te betalen en je kan niet overal je auto kwijt, dus daar begin ik niet aan.

    BeantwoordenVerwijderen