Zoeken in deze blog

dinsdag 9 januari 2024

Maandag..... de glasvezelman.

 


Tsja..... wachten op de 'glasvezelman'...... gang en kamer half verbouwd vanwege de plekken waar hij moest zijn. (meterkast in de gang, kruipruimte bij de achterdeur in de kamer en bij het aansluitpunt op een heel andere plek in de kamer) Veel had ik zondag al gedaan en maandagochtend vroeg de rest.

Tussen 12 en 5 ... nou, ik zat er voor klaar!
Telefoon om 1 uur.... de 'glasvezelman' of ik thuis was..... "Dan ben ik er over een paar minuten".
Even later was hij binnen..... hij vroeg nog netjes of hij in de meterkast mocht kijken en of hij binnen mocht komen, maar ja.... buiten kan hij niet veel doen, dus ja, hij mocht binnen komen en in de meterkast kijken.
Hij keek naar de mat.... daar zit een luik onder.....maar daar zit alleen de watermeter in een afgesloten betonnen bak.
Het kruipruimteluik zit bij de achterdeur.... heb ik altijd wonderlijk gevonden omdat alle leidingen en riool etc. aan de voorkant zitten..... keuken, wc en badkamer zitten allemaal aan de voorkant.... dus alle afvoeren e.d. ook!
Hij keek in het luik en wist genoeg.... niet toegankelijk. Snap ik.... weinig ruimte om te kruipen met eerst schelpen ter isolatie en later chips met hetzelfde doel..... door 2 verschillende woningbouwverenigingen daar geplaatst.
De meterkast is door die watermeterput ook lastig te bereiken van buiten af ..... dus..... hij meldde het even aan het bedrijf dat het allemaal regelde (die mogen weer verder gaan met regelen) en vertrok weer.
Als hij meer van deze huizen in deze straat had dan was hij die avond vroeg thuis. Hij zag wat ik allemaal verplaatst had en zei: "Dat gaat u toch niet allemaal meteen weer terugzetten?" "Nee hoor, af en toe wat!" Ik wacht het maar even af..... ik zet nog niet alles terug. Even afwachten of ik snel hoor wat ze willen doen en wanneer. Het is wel een rommeltje zo, maar om nou snel alles terug te zetten en dan binnenkort weer .... laat maar. Natuurlijk gaan er wel wat dingen terug, maar rustig aan.... eerst alleen wat snel en eenvoudig te verplaatsen is en wat noodzakelijk is. Ik vermoed dat het wel even duurt voor ik wat hoor, maar ik hoop natuurlijk snel te weten waar ik aan toe ben. Nu had ik tijd om te wandelen.... top! Ik wandelde bijna een half uur in een heel redelijk tempo.... aan het eind liep het tempo wel wat terug en het was ook allemaal niet zo snel als voor de griep, maar toch..... het begint er nu op te lijken. Het was ijsberenkoud! Een koude oostenwind blies met windkracht 6 vrieskou onze kant op. Koud maar lekker..... ik had een dikke jas aan, handschoenen en warme muts..... zo was het prima te doen en met koude wangen thuis komen en dan wat warms drinken vind ik heerlijk! Beter dan die regen en veel beter dan een hittegolf vind ik! Toen ik thuiskwam was ik wel gevloerd...... maar dat mag! Beter moe van het wandelen dan moe van niks (het soort moeheid waarbij elke stap er één teveel is!). Het gaat echt steeds beter. Dus daarna even lekker onder een dekentje tv kijken..... dingen terugkijken die ik gemist had... lekker lui! Dit had ik even nodig....... heel ontspannen....... top! Dinsdag even geen wekker....... rustig aan..... er zijn de komende tijd nog zoveel afspraken ...... de wekker moet ik dan nog vaak genoeg zetten!

2 opmerkingen:

  1. Vroeger had je de groenteman, nu dus de glasvezelman. Die niks kon doen. Ik krijg dit voorjaar ook een glasvezelaansluiting, de oranje draadjes steken al uit de klinkertjes bij mijn voorraam. Binnen zit daar ook de kabelaansluting voor de tv. Maar mijn modem staat in de meterkast aan de andere kant van de voorgevel. En daar wil hem graag houden. Ben benieuwd hoe dat opgelost wordt. Ik hoop voor je dat men spoedig met een ideetje komt voor jouw situatie. Om nou permanent in een staat van verhuizing te zitten is ook zowat. Vanmiddag was ik ook aan de wandel aan de IJsselmeerkust, maar dan in Friesland. Koud! Maar lekker, net wat je zegt. Eindelijk even van die rotregen af. Ik liep langs de viskraam van Makkum, maar die was gesloten. Jammer! Ik had graag een bosje sprot gekocht en daarbij jou eer aangedaan (Jij was eerder bij Bertie gisteren met je sprotjes) ) Maar ondanks de gesloten tent heb ik toch even aan je gedacht. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil het juist niet in de meterkast, want dan heb ik weer verlengkabels nodig omdat de rest aan de achterkant van het huis zit.... daar zit de vroegere telefoonaansluiting en de kabel-tv-aansluiting...... dus dat lijkt mij het meest logisch. Ik heb al alles ineen....internet, telefoon en tv.
    De oranje draad ligt er bij mij ook..... een heel klein stukje, bij iedereen zie ik hele sprieten. Er is ook een andere glasvezelkabel aangelegd, andere kleur, die loopt langs mijn schuur (schuur is aan de voorkant), maar KPN wilde zijn eigen kabel en die is oranje.
    Ik wacht het af..... ik zet wel wat dingen terug hoor, maar niet alles achter elkaar..... geen haast.
    Een bosje sprotjes...... lekker, maar ik ga voor een zoute haring! 🤣Of een gerookte makreel, die haal ik hier vers uit de rokerij!
    Kou is veel beter dan die regen steeds.... en zelfs de zon was er vandaag volop bij!

    BeantwoordenVerwijderen