Zoeken in deze blog

zondag 28 april 2019

Het mag gewoon niet!


dit jaar wilde ik op de vrijmarkt gaan zitten.....nadat zo vaak andere rommelmarkten niet door gingen (meestal op het laatste moment) en die ene waar ik wel was het erg rustig was en ik voor nog geen 2 euro verkocht hebt  wilde ik nu de vrijmarkt wel eens proberen....ik wil van mijn spullen af....maar dan niet zoals sommige mensen voorstellen in de container en ook niet alles meteen weggeven......ik kan wel een extraatje gebruiken, dus waarom dan niet verkopen? Zeker op een vrijmarkt zijn de prijzen laag....... maar dat is prima, dan zijn koper en verkoper allebei blij!

Eigenlijk moet ik natuurlijk met de muziek mee, maar ik heb het al vaker gezegd, het lopend meespelen gaat echt niet lukken, was altijd al moeilijk, maar wordt steeds moeilijker. Vaak ga ik dan alvast naar het stadhuis om die paar nummers daar mee te spelen. Maar daar ga ik dan wel lopend naartoe....uiteraard in mijn eigen tempo en paslengte (wat een duidelijk voordeel is), maar toch.... met sax en die is zwaar.  Met de auto....tsja, normaal vind ik het al niet handig met de auto het smalle oude centrum in te gaan, maar op Koningsdag kan ik niet overal komen (of niet meer terug). Fiets is prima, maar ik moet mijn sax meenemen in een speciale rugtas, zo in de fietstas kan niet, de kans op schade is te groot en waar laat ik die grote rugtas dan? Achterlaten in mijn fietstas doe ik niet....hij valt teveel op. Bijna niemand heeft er wat aan, alleen iemand die zijn altsax er in kwijt wil, maar er zijn wel gekkere dingen gestolen, dus nee....dat laat ik echt niet achter.  Lopend dus met de sax....... en dat vroeg in de ochtend..... maar een paar nummers spelen en weer terug..... daarna altijd slapen.... ik zag het niet meer zitten. Dus ik was al van plan om af te zeggen voor ik het plan had naar de vrijmarkt te gaan!

De weersvoorspelling was niet best..... maar steeds vaker zag het er naar uit dat de regen die 's morgens viel geen stortbuien zouden zijn...... we gokten het erop.  Ik zette mijn goed gevulde auto de middag ervoor alvast in de buurt (bij vriendin voor de deur) en we besloten vroeg een plekje te zoeken, want we wilden wel overdekt zitten!

Familie kwam nog meer spullen brengen om te verkopen, goede spullen, dat zou wel lukken....omdat mijn auto dus niet meer voor mijn deur stond brachten ze het daar naartoe!

 Ik ging vroeg naar bed en sliep zelfs al vroeg....werd wel te vroeg wakker.....maar goed, ik was daardoor wel echt wakker toen ik vertrok! Al voor 6 uur waren er niet veel overdekte plekken meer over, maar het lukte ons! Ik werd geholpen door vriendin en dochter en we gingen gezellig bij elkaar zitten. Het was kouder dan ik dacht..... meestal kleed ik mij te warm aan, nu te dun...ik had nog een vestje mee......over mijn jas dan maar, geen gezicht, maar het idee eerst mijn jas uit te moeten trekken zorgde al voor kippenvel.  Het bleef rustig........ veel verkopers durfden blijkbaar het niet aan met dit weer....  het parkeerterrein wat altijd overvol is met verkopers op koningsdag was nu maar voor een deel gevuld. Het gevolg was dat er auto's werden neergezet...... ze stonden niet echt in de weg (behalve misschien voor een laatkomer), maar het zag er daardoor veel minder gezellig uit! De container waarin na afloop spullen in afgevoerd kunnen worden stond naar mijn idee ook op een verkeerde plek, maar goed, zo'n ding staat natuurlijk altijd in de weg!

Ook de kopers lieten lang op zich wachten..... pas toen het weer een beetje opknapte begon het druk te worden.... redelijk druk! Maar het was nog steeds koud en er stond veel wind.... maar er was af en toe zon.... en donkere wolken.

Bij de gekregen spullen zat ook een voetenbad met massage en bubbels....ik had verwacht dat die wel snel verkocht zou zijn, maar niemand wilde hem. Jammer, want ik heb er zelf al één en ik vind het heerlijk, maar 2 is niet nodig en neemt mij teveel ruimte in beslag....want ik wil juist ruimen!!! (Dus doe maar een bod.....wel zelf ophalen....nou ja, in de buurt wil ik hem nog wel brengen, maar niet buiten Monnickendam!).  Ik heb hem heel wat mensen aangeprezen: "Heerlijk uw voeten ontspannen met massage en bubbels na een dag lopen over deze markt, echt geweldig" maar niemand trapte erin, vaak hadden ze er zelf al één. Die dingen zijn echt heerlijk, maar ja..... niemand kocht hem.  Zelf vond ik ook de lampjes in vogelhuisjes erg leuk, nog nieuw in verpakking.....niemand wilde ze.....of het viltpakket om Dory en zijn vriendjes te maken, ook nog nieuw in doos..... ik kon aanprijzen wat ik wilde, maar er werd nauwelijks naar gekeken!





Het was wonderlijk, de dingen die ik het minst verkocht waren de dingen waarvan ik meer verwacht had en andersom. Goede boeken verkocht ik niet, maar heel oude (wel leuke) pockets met donker vergeelde bladen verkochten goed. Ik verkocht een leuke theelichthouder die ik gekregen had..... als die niet verkocht was had ik hem zelf gehouden, maar ik kreeg hem om te verkopen en ik wil ruimen, dus..... die is weg!  Mijn wijnrek is weg en nog wat dingen. Ik was niet duur, maar keek wel een beetje mijn mensen aan...... van sommige mensen weet ik dat ze afdingen, daar moet ik dan rekening mee houden. Bekenden betalen ook minder......  (tenzij ik een hekel aan die persoon heb natuurlijk), zeker als ik weet dat dat geen "weggooiers" zijn.  Ik vind het altijd zo zonde als mensen dingen zomaar weggooien, als je het niet meer wil: breng het als het goed is naar de kringloop of wacht tot ze huis aan huis spullen komen ophalen voor de grote rommelmarkt in september, of verkoop het weer..... maar de vuilnisbak vind ik zonde. Op de rommelmarkt werden al vroeg dingen in de grote container gegooid en na afloop gooien sommige mensen alles erin. Wij namen alles weer mee...... weggooien kan altijd nog. De kleding die ik wilde verkopen ga ik in een kledingbak gooien, dan wordt er nog wat mee gedaan en het ruimt dan toch.....maar het gaat niet in een vuilcontainer!

Ik had ook een bak met snoepjes en kleine rommeltjes...... stelde over het algemeen niet veel voor, maar het was niet iets om geld voor te vragen en net te goed voor de container...... dus iedereen mocht daar gratis iets uitpakken....de meesten kozen voor snoep, maar een paar waren toch blij met een ander dingetje..... dat vond ik ook erg leuk!

Het was wel gezellig en ik heb er een paar tientjes aan overgehouden, dus ik ben best tevreden, maar het had beter gekund..... met mooi weer zou het veel drukker en gezellig geweest zijn en kopen ze ook meer. Het mag blijkbaar niet, ik mag geen spullen verkopen.... als ik dat wil worden rommelmarkten afgezegd, is het rustig of is het slecht weer...... de volgende keer dat iemand zegt dat mijn huis zo vol is zal ik zeggen dat het niet anders kan....het is van hogerhand zo besloten, ik mag niet verkopen!!!

Toen we aan het inpakken waren ging het regenen en nu werd het echt serieus..... in de stromende regen pakte ik mijn auto in (weer met goed hulp. dank daarvoor!!).....ik vertrok meteen met mijn auto, ik zou later mijn fiets wel ophalen. Nog voor ik thuis was ging de zon schijnen (het is nog geen kilometer) en ik pakte de auto uit in een stralend zonnetje.

Ik liet een paar dingen in mijn auto staan....de rest zette ik in de kamer en ging zitten....dat werd al snel liggen en snurken...... een paar uur later ben ik toch maar eens mijn fiets gaan halen. 's Avonds sliep ik vroeg en werd tien uur later pas wakker!  Nog wel wat duf ben ik, maar dat komt wel weer goed. Vandaag voorlopig even rustig aan, het was een drukke week!

UPDATE: Het voetenbad is verkocht en inmiddels opgehaald. 



4 opmerkingen:

  1. Gek is dat hè? Dingen waarvan je denkt dat je ze snel kwijt bent daar blijf je mee zitten. Die vogelhuisjes zijn hartstikke leuk! Jammer van het weer. Maar toch wat verkocht. Hoop dat de volgende rommelmarkt gewoon doorgaat zodat je lekker weer wat kunt verkopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, echt wonderlijk....zoals de boeken, die vergeelde oude pockets.....ik heb er 15 verkocht....van de dikke gebonden boeken in diverse genres geen één.
    Die vogelhuisjes vind ik zelf ook erg leuk, vooral die gele (mijn kleur), misschien ga ik ze toch maar zelf gebruiken.
    Maar ik heb net mijn voetenbad verkocht, wordt zo opgehaald!
    Het was gewoon koud! Echt jammer, want daardoor ook veel minder druk. Maar goed, toch wat kwijt en wat verdiend, elk tientje is er één.
    Ja, ik hoop het ook. Ik wil alleen in de buurt, heb geen zin om er een eind voor te gaan rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is duidelijk dat je er niet rijk van wordt. En dat smaken niet altijd overeenkomen.
    Toch ken ik mensen die er al hun vrije tijd in steken: op rommelmarkten staan. Tot een paar jaar terug was het overal raak, in elk dorp en op alle sportvelden was er een.
    Het is een hobby, neem ik aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee, rijk worden gaat niet lukken, maar het is wel een leuk extraatje dat ik goed kan gebruiken. Met beter weer zou ik waarschijnlijk meer verkocht hebben, maar ja......dat heb ik niet in de hand.
    Ik wil het toch zo af en toe blijven proberen hier in de buurt...... spullen waar ik toch vanaf moet en gekregen spullen, pure winst en zo kom ik op een leuke manier van mijn spullen af. Ik vind het ook wel leuk om te doen, maar dan met beter weer.

    BeantwoordenVerwijderen