Zoeken in deze blog

maandag 8 april 2019

Inspectiemaandag?

Vandaag zou ik dan de asbest-inspectie krijgen, om half twaalf......ik zorgde dat hij niet met de hinkstapsprong de badkamer hoefde te bereiken en zette wat spullen op de zoldertrap, die was ik dan even kwijt, later zou ik daar wel een beter plekje voor zoeken, maar ik moest nog het één en ander uitzoeken.
Overloop en badkamer waren ruim, hij kon komen.

Mijn gangetje is erg smal met een iets breder stuk waar de meterkast zit (met scharnieren helemaal in de hoek, wat heel onhandig is en waardoor ik geen fatsoenlijke kapstok kan plaatsen, daar staan altijd schoenen en mandjes met mutsen en sjaals e.d., een heel onhandig hoekje. Dat moet daar ook allemaal weg als ze de badkamer renoveren, maar nu gooide ik juist even alles in dat hoekje....als ik het maar even kwijt ben.

Half elf: Tringhhh......zo, die is vroeg! Het was heel iets anders, het was meterkastinspectie. Uh.....de meterkast......die moest ik eerst even uitgraven. Gelukkig was het een aardige man die het best begreep, er zijn er meer die daar veel hebben staan, als was ik vandaag denk ik wel koploper.
Snel smeet ik alles opzij en toen de deur een klein stukje open kon vond de inspecteur dat hij zo wel inspecteren kon. Hij legde ook uit dat dat regelmatig gebeuren moet.

Zodra hij weg was smeet ik alles weer terug, anders kon de volgende inspecteur niet binnen komen.

Die was mooi op tijd, iets te vroeg...... gelukkig niet te laat, ik heb een hekel aan wachten!
Ook een aardige man...... hij keek in de badkamer, maakte foto's en haalde het luchtrooster eruit. Dat zit in een hoek waar ik slecht bij kan, want ik moet hoog op een trap staan wil ik bij het plafond komen en doordat het in een hoek zit sta ik op een hoge tree ver van de muur (in de wc is dat nog moeilijker).  Ik ga er dus af en toe even met de stofzuiger langs en dat is het. Ik herinner mij dat het in de flat waar ik kort woonde beter was...ik kon erbij, die zaten in de muur en waren van metaal....dit zijn gammele plastic dingen  die ik nauwelijks durf aan te raken. Hij stak zijn arm uit en kon het ding zo uit het plafond trekken, ik keek er met verbazing naar. Maar het ding zat natuurlijk vol met vuil, dus ik vroeg hem het ding er maar uit te laten, dan kon ik het schoon maken.....misschien onzinnig, want er zal wel een andere inkomen, maar dit vieze ding er zo in terug doen zag ik ook niet zitten....hij ligt nu schoon op de vloer!
En toen moest hij naar zolder........ja echt, naar zolder! De trap stond vol en op zolder was ik ook nog niet bezig geweest, behalve dingen naar zolder sjouwen.....zolder is volgende week aan de beurt, dan is hij op tijd ruim! Ik wenste de inspecteur veel plezier, ik bleef wel even een etage lager!
Het is hem gelukt! Ik bood hem maar een kop koffie aan als troost....een bakkie troost dus.
We hebben nog even gezellig zitten praten.....ik wilde weten waarom die inspectie nodig was..... het leek mij onzinnig als er al meer badkamers gerenoveerd zijn in mijn straat, maar het scheen toch nodig te zijn.....en zo'n rapport is maar 3 jaar geldig! Weer wat geleerd. En er is geen asbest in mijn huis gevonden!

Nu is het lunchtijd........en ik hoop dat er geen inspecties meer volgen, het is wel weer genoeg voor vandaag.

2 opmerkingen:

  1. Voor de volgende inspectie regel je zeker een oppas? ☻☻☻
    Bertie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt mij een goed idee!!!
    Ik word niet goed van al die inspecties, maar gelukkig waren het wel aardige mensen, dat scheelt weer.

    BeantwoordenVerwijderen