Zoeken in deze blog

donderdag 18 april 2019

Nieuwste brug

Woensdagavond moesten we spelen omdat er een nieuwe brug geopend werd. Dichtbij ons clubgebouw, dus niet ver lopen....ik besloot om mee te doen.... 's avonds lukt mij dat altijd beter dan 's morgens, dus op koningsdag zal ik er niet bij zijn, dat heb ik al gemeld....maar dit moest lukken.
Vanmiddag drong ineens tot mij door dat ik een probleempje had......op straat gebruik ik een sax die lichter in gewicht is en in die koffer zit ook mijn harp (muziekhouder voor op het instrument)...... maar......die verwachtte ik voorlopig niet nodig te hebben, dus bij het verslepen van kasten i.v.m. de badkamerrenovatie staat die koffer daar achter! Toen wist ik ook nog niet dat we deze avond daar spelen moesten....ik had er daar een handig plekje voor, dus het leek een goed idee.
Nou, dan die zwaardere sax maar......ik had al gezegd dat ik er zou zijn, dus dat moet dan maar...... en dan een lichte lessenaar mee, dan kan ik gelijk een grotere versie meenemen van de te spelen stukken.... dat leest beter en ook de afstand is beter, want muziek op mijn harp staat wel erg dicht op mijn ogen..... dat gaat met en zonder bril niet.  Met die lessenaar in mijn hand kan ik natuurlijk niet lopend spelen, maar dat kan ik zonder ook niet, dus dit was gewoon de beste oplossing.
Iemand bood heel lief aan hem voor mij te dragen, maar ik sloeg dat aardige aanbod af.....het was niet zwaar...die sax om mijn nek was veel zwaarder...... en dan hoeven we elkaar ter plekke niet te zoeken, want als we achter een hek staan of zo dan kan dat wel eens lastig zijn.




                                                            (foto's gepikt van Hilde)

De brug stond open toen wij aankwamen......  uhhhhh.....hij moest toch nog geopend worden?
We speelden wat, bij het zoeken naar een volgend nummer viel mijn bril op straat.....laat maar liggen, het lukt prima zonder deze keer. Daar kwam al iemand aanrennen om hem voor mij op de rapen......super!

De naam van de brug moest nog bekend gemaakt worden..... hij werd al Bierbrug genoemd door veel mensen omdat aan de overkant een brouwerij staat...."de Bierderij".
De burgemeester sprak..... de brug zou naar beneden gaan..... ze wilde tromgeroffel.....het duurde best lang voor de brug dicht was. De burgemeester sprak verder, de naam zou onthuld worden en zij zou de brug dopen met bier.  Nou.... dan zal de naam daar toch wel mee te maken hebben, maar bierbrug leek mij niet waarschijnlijk...... ineens wist ik het : Brouwersbrug! ......Het doek werd weggetrokken....en ja hoor, ik had het goed gegokt....jammer dat er geen prijs mee te winnen was.
We liepen terug naar het clubgebouw, gelukkig, het jack was veel te warm, nog een klein stukje......maar helaas gingen we nog even de slepende pas oefenen, zo lopen we altijd met dodenherdenking.....maar dat is dan maar een klein stukje..... die slepende pas is slopend.....en nu helemaal, ik dacht lekker naar het eindpunt te kunnen en in mijn auto te stappen en toen kwam dit er achteraan........ ik was kapot en zag knalrood ..... daarna thuis meteen mijn nachtgoed aan en verder niks meer.  Ik sliep meteen, een uurtje later werd ik wakker....redelijk opgeknapt.

De brug is mooi....er is veel over te doen geweest.... mensen vonden het onzin, ze konden best een stukje omlopen..... en de boten konden er niet meer door......nou ja, dat laatste klopt niet helemaal..... de brug kan open, maar ik neem aan dat niet elke boot erdoor past, maar het gaat maar om een klein stuk, de meeste boten liggen aan de andere kant, die hoeven er niet door. Het zal ongetwijfeld voor sommige mensen ongunstig zijn, maar ik denk dat niet veel mensen er last van hebben. Aan de overkant, waar dus de brouwerij is en verderop ons clubgebouw komen woningen er allerlei andere dingen..... woningen zijn wel nodig, nu maar afwachten of ze betaalbaar worden. Sommige plannen vind ik goed, andere plannen zie ik niet zitten.....zoals zoveel veel bezwaren zien heb ik die ook op sommige punten.  Gelukkig is er wel toegezegd dat er voor ons een nieuw clubgebouw komt..... in datzelfde gebied, maar nog niet bekend is waar het komt. Geen idee verder over het hoe en wat en waarom.... daar zijn andere mensen mee bezig.



4 opmerkingen:

  1. Mooi bruggetje maar dat mag ook wel als hiij met muziek is ingezegend.
    Hij doet me denken aan de schansbruggen en tillen die we in Wormer hadden maar dan mooier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik vind het ook een mooi ding, we hebben er meer van dat soort. Volgens mij zie je dat meer in Noord-Holland

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk is dat, een brug naar Nelly vernoemen, sprak hij jaloers, m.i. zou "Bob's brug" een betere naam zijn geweest, ik heb n.l. een Monnikendammer achter grond, maar O.K., de brug is naar Nelly vernoemd, 't blijft dan toch in de familie.

    BeantwoordenVerwijderen

  4. Ach Bob, troost je, naar mij is ook nooit een brug genoemd, ook geen straat, zelfs geen steeg! En ik ben nog wel een echte Troeter, jij was "maar" import.
    Ja en de brug komt uit bij de brouwerij, die was er nog niet in jouw tijd!

    BeantwoordenVerwijderen