Zoeken in deze blog

zondag 14 april 2019

Nou, schiet op......luie donder.....

Het is zondag en ik kan niet op gang komen...... kan iemand mij even een schop onder mijn kont geven? Wel graag figuurlijk, want voor een letterlijke schop heb ik te tere billetjes!


Ik was voor een zondag best vroeg wakker, maar heb nog niks bijzonders gedaan....ja, beneden wel wat miniklusjes, van die dingen waarbij je niet ziet dat er wat gedaan is eigenlijk, maar verder niks.....ontbijt en lunch zijn al op, potje thee is ook bijna leeg.... nou....kom op...... naar boven!!!

Het plan was goed, ik zou veel doen vandaag...... het kan nog, maar dan moet ik langer achter elkaar doorgaan....hmmmm.....ik zie wel.

Gisteren heb ik ook niet veel gedaan, maar ik ben nauwelijks thuis geweest.  Al vroeg liep ik in Amsterdam Noord te winkelen.  Ik had wat dingen nodig en daar zijn winkels waar ik iets aan heb.
Er staan wat panden leeg, jammer...... ik weet niet altijd meer wat er zat, ook omdat veel winkels van pand wisselden.  Het V&D-pand is al een tijdje weer helemaal gevuld..... beneden H&M en Kruidvat (die zaten elders op het plein), beneden de Lidl (perfect, die was er nog niet) en boven So Low en Action (ook nieuw daar)..... dat is dus goed geregeld, maar verder......
Er is een deel waar ooit op de hoek jaren geleden een leuke cadeauwinkel zat..... niet goedkoop, maar leuke dingen.......die is er al jaren uit, af en toe zit er iets anders, maar nu staat het weer leeg....... daarnaast Xenos....die gaat eruit en komt niet ergens anders terug op het plein (nu alles 25% korting!).....daarnaast een kleine Big Bazar.... die was al een tijdje alles aan het uitverkopen en is nu gesloten.....daarnaast de Bruna....hé, die is ook weg! Dat is jammer....... dat zijn er wel erg veel op een rij. Gelukkig zit mijn favoriete koffietent ertegenover er nog wel.

Ik heb veel gelopen, maar ik vond wat ik nodig had! Moe liep ik naar de bushalte waar de bus precies aan kwam rijden. Thuis even mijn tas uitgepakt, even wat drinken, opfrissen, omkleden en naar een verjaardag....... daar kon ik uitrusten! Mijn benen kwamen daar wel tot rust, maar mijn hoofd niet..... niet dat dat een probleem was, want het was gezellig, maar ik volg altijd alle gesprekken, links en rechts tegelijk.....ik kan evt. overal zo invallen hahaha, het is een afwijking, maar het gaat vanzelf. Het was wel handig met namen daar, want veel namen waren er 2 keer aanwezig, wonderlijk.....er was ook een naamgenoot van mij, 1x roepen voor 2 reacties!  Veel kinderen waren er ook..... dat geeft natuurlijk ook meer drukte, maar ze waren absoluut niet druk....maar ja, die lopen toch wat meer heen en weer en komen wat vragen of zeggen....en ik volg alles! De honden waren ook duidelijk aanwezig...... die kleine doordat hij zich duidelijk liet horen zo nu en dan, de grote vooral door zijn formaat....... een heerlijke sul...... daar zit geen kwaad in, maar hij is zo groot dat hij vrijwel altijd in de weg zit, staat, ligt of loopt...... ook geen probleem, ondanks zijn omvang zijn niet veel mensen bang voor hem en hij gaat wel weer ergens anders naartoe als mensen vinden dat hij in de weg ligt....sjok...sjok....zucht. Dat alles maakte het heel leuk, maar ja....ik volg alles..... natuurlijk ontgaan mij wel dingen, maar ik ben niet op 1 ding gefixeerd en dat kan best vermoeiend zijn. .

Thuis ging gelijk mijn nachthemd aan.....  klaar voor vandaag, geen avondwandeling meer, ik had genoeg gelopen!
Nu zou ik ondertussen wel uitgerust moeten zijn ...... maar de fut is eruit.....nou......schiet op, de badkamer in!!!!!


We zijn ondertussen een paar uur verder........en jawel, ik ben aan de slag gegaan en heb bijna alles gedaan wat ik van plan was. De bovenkastjes in de badkamer hangen nog, maar daar mag Edwin eerst even naar kijken volgende week....ze lijken muurvast te zitten, alsof ze vastgeschroefd zijn.....ik zie wel schroeven, maar geen idee wat er gebeurt als ik dat los draai....het is een systeem dat ik niet ken.....op goed geluk iets losdraaien kan altijd nog. Hoewel ik ze na de renovatie niet meer wil ophangen wil ik ze er wel heel af zien te krijgen.... het zijn goede, stevige kastjes, misschien wordt een ander er nog blij van.

En nu de keuken in...... zalmburger met andijvie....lekker!









2 opmerkingen:

  1. Je was dus 'n beetje oververmoeid. Dat is vaker na een drukke dag, het beste is dan de hele morgen door te slapen.
    Maar je hebt het toch nog overwonnen.
    Grote meid, geen schop onder je kont meer nodig. :-) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, nee...geen schop onder mijn tere billetjes meer nodig.
    Niet eens het gevoel dat ik moe was, maar gewoon geen zin/fut.....ik zat lekker. Inderdaad heb ik dat vaak na een drukke dag....dan ben ik van alles van plan, maar het schiet niet op.

    BeantwoordenVerwijderen