Zoeken in deze blog

woensdag 17 april 2019

Voetbal



Ik hou van voetbal en ik hou van Ajax.......jammer dat ik het niet kon zien gisteren, maar ja.....ik had andere verplichtingen.
Vroeger bij ons thuis kwamen er vaak vrienden van mijn  grote broers als er voetbal op tv was..... ik vond dat heel gezellig. Hoewel ik toen de spelregels nog niet helemaal snapte vond ik het toch leuk om mee te kijken en te juichen. Ik herinner mij een wedstrijd waarbij Estudiantes speelde, geen idee meer tegen wie, maar er werden veel overtredingen verwacht, een ruwe wedstrijd en het manvolk had pen en papier klaar om alles te noteren....... ineens stopte de tv ermee..... o jee..... wat nu? De hele mannengroep verhuisde naar de buren, ze waren welkom. Mijn moeder, schoonzuster en ik bleven achter......achteraf was dat maar goed ook.....ineens zei mijn schoonzus: "Er komt rook uit de tv!" Ik trok meteen de stekker eruit en was heel even verbaasd dat het nog steeds rookte...natuurlijk had ik snel genoeg door dat er geen stekker voor nodig is om het te laten branden. Iemand ging mijn vader halen die het apparaat naar de tuin tilde waar hij verder uitbrandde....... de knoppen lagen nog gesmolten op de kast. Dit had dus heel wat slechter kunnen aflopen.

Gisteravond was ik naar de muziekrepetitie...... toch jammer dat veel mensen ontbraken (het viel nog mee, maar toch..... en ik weet natuurlijk niet of dat allemaal vanwege het voetbal was, maar het viel wel op..)...... ik ben opgevoed met het idee dat andere afspraken voor gaan..... je laat een ander niet stikken. Een muziekrepetitie is ook een afspraak, als je lid bent dan hoor je er te zijn, tenzij het echt niet anders kan. Natuurlijk zijn er wel eens andere dingen, maar wij mochten vroeger echt niet wegblijven voor een voetbalwedstrijd, hoewel mijn vader zelf ook erg graag naar een wedstrijd keek.  Mijn oudste broer was ook een tijdje lid, maar verzuimde zo vaak dat mijn vader zei dat hij maar moest stoppen met de muziek.... zo had niemand iets aan hem! Ja, verzuimen.....er stond bij ons nog net geen doodstraf op!
Maar ik ben het wel met mijn ouders eens...... net zoals een voetbalwedstrijd niet leuk is als de keeper wegblijft is het ook niet leuk als er bij een orkest instrumenten ontbreken.  In dit geval begon de wedstrijd pas tijdens/na onze pauze...... maar zelfs in onze eerste helft ontbraken er veel mensen. Na afloop van de hele repetitie ging bijna iedereen weg om de tweede helft nog te zien..... zo kan het ook. Ik weet zeker dat als we aan de dirigent gevraagd hadden geen pauze te houden maar door te gaan en dan eerder te stoppen dat hij dat geen probleem gevonden had....... dan waren we vroeg gestopt.... zou ook een goede oplossing geweest zijn.....en dan zouden we in het clubgebouw de wedstrijd zelfs kunnen bekijken....nog gezellig ook!

Ik heb wel eens een theaterbezoek af moeten zeggen....ik kon een gratis kaartje krijgen....ik was heel graag gegaan, maar we hadden die avond een kort optreden en ik had net de avond ervoor afgesproken dat ik er zou zijn (als er teveel mensen niet kunnen kan zo'n optreden niet doorgaan, dus eerst even inventariseren), afspraak is afspraak! Het zit er bij mij ingebakken....zelfs als ik ziek ben voelt het als spijbelen.

Er zaten nog 4 mensen na te praten..... ik deed zoals gewoonlijk de afwas.... dat duurde wat langer omdat iemand blijkbaar niet door had gehad dat na het afwassen het water weggepompt moet worden, de stop er alleen uithalen helpt niet.....ik begon dus met een afwasmachine  die vol stond met vies water......en kon pas verder toen die leeg was. Ik vulde ondertussen een emmertje met heet sop..... nu er zo weinig mensen waren voelde ik mij min of meer verplicht om mijn oude werkzaamheden daar weer op te pakken..... het schoonmaken na afloop.  Ik verwachtte dat die paar mensen niet lang bleven en vroeg of ik vast kon beginnen......  een ander ruimde ook alvast wat op..... het was allemaal zo klaar. Toch nog even praten..... ik was veel later thuis dan ik de laatste tijd gewend ben....... en ik was moe en gaar..... even zitten...... zzzzzzz......zzzzz.......ik was snel vertrokken.  Nu ben ik wel wakker, maar niet uitgeslapen.  Het is ook een beetje druk de laatste tijd.

2 opmerkingen:

  1. Een club verplicht, dat is zo.
    Maar met een belangrijke voetbalwedstrijd wordt het moeilijk. :-)

    Het cultuurtje van met zijn allen thuis kijken en juichen heb ik pas ervaren bij schoonfamilie.
    Volle asbakken, eindeloze tassen koffie....
    Maar oergezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, ja dat is blijkbaar voor sommige mensen te moeilijk.
    Als er veel mensen niet zijn kan het voorkomen dat een hele instrumentengroep afwezig is....met repeteren moet dan de dirigent alles wat ontbreekt even zingen, anders lijkt het niet meer te kloppen en maken de anderen daardoor meer fouten.
    Ik mocht er vroeger echt niet voor thuisblijven van mijn vader (doordat mijn vader ook lid was was hij met dergelijke dingen degene die daar als eerste op reageerde).
    Ja, dat samen kijken vind ik heel gezellig...... ze waren dan lekker fanatiek. Dat waren leuke tijden.

    BeantwoordenVerwijderen