Zoeken in deze blog

maandag 15 april 2019

Oud wordt nieuw?

Het wordt tijd dat ik een flinke prijs win, er zijn veel dingen aan vervanging toe in huis.

Mijn waterkoker valt bijna uit elkaar  en leidt soms een eigen leven, dus die stort binnenkort in..... maar een nieuw is al onderweg, gratis en voor niks...voor de punten die ik bij Nuon gespaard heb!

Mijn Senseo apparaat is iets minder oud dan mijn waterkoker, maar heeft ook betere tijden gekend..... volgens mij is hij 11 of 12 jaar oud. Ik heb een nieuwe klaarstaan, overgenomen van iemand die hem nauwelijks gebruikt had...... veel goedkoper dan een nieuwe en heel toevallig precies hetzelfde type en kleur!

Ik moet verf kopen om de badkamer te verven na de renovatie..... want dat wordt ook wel eens tijd en dan is het weer helemaal netjes.

Ook de overloop wil ik schilderen en/of behangen, geen overbodige luxe na bijna 40 jaar (schat ik).... en iets nieuws op de vloer, want de vloerbedekking komt nog uit de flat waar ik woonde toen ik pas getrouwd was (1978) en ziet er niet meer uit..... boven aan de trap heb ik ook nog zo'n stukje daarvan liggen (daar zit een deur tussen, dus het is niet één geheel). Wat er komt weet ik nog niet, het zijn kleine stukjes, misschien kan ik een restant vinden.... mag vloerbedekking zijn of vinyl, tapijttegels..... als het maar geen druk patroon is en niet blauw als hoofdkleur.  De overloop moet toch leeg voor de badkamerrenovatie, dus een goed moment om dat te doen.

Er zijn eigenlijk nog wel meer dingen die ik wil schilderen, maar ik kan niet alles tegelijk.....maar ga wel alvast kijken naar kleuren.

Mijn telefoon wordt slecht....de vaste lijn bedoel ik......knopjes reageren niet altijd goed meer en  de accu  krijgt kuren.  Als ik dan toch een nieuwe koop wil ik een set, zodat ik er boven ook eentje heb, dat lijkt mij wel zo handig.

Één van mijn banken wordt slecht.....lang geleden kocht ik twee banken waarvan er eentje na jaren versleten raakte...... het was de bank die ik het meest gebruikte, gaten in de bekleding, hij was op. Ik kreeg een leuk leren bankje van iemand.... was derdehands....prima, was een leuk bankje en dat werd echt mijn bankje, altijd zit ik daar.....maar ook die raakt aan zijn end..... bij de naad scheurt het weg..... het is dus tijd om maar eens naar 2 bij elkaar passende banken te kijken.....  eens kijken of ze bij de kringloop wat knaps hebben. Ik maak geen haast, het moet wel mijn smaak zijn.
Eigenlijk moeten de beide vloerkleden ook vervangen worden, die zijn niet echt mooi meer, maar de bank is belangrijker.

De gordijnen in mijn slaapkamer hebben de laatste wasbeurt niet overleefd...... er zitten nu gaten in.... ze hangen er wel, maar ze zijn echt versleten.

Zo zijn er nog wel meer dingen die aan vervanging toe zijn of een opknapbeurt nodig hebben......het zal een meerjarenplan worden, de belangrijkste dingen het eerst.

Ik heb er geen enkele behoefte aan om met allerlei woontrends mee te doen en ik hoef ook niet steeds wat anders. Als ik iets koop dat ik mooi vind dan vind ik het gewoonlijk een paar jaar later nog steeds mooi! Alles nieuw in huis? Ik moet er niet aan denken, dan voel ik mij op visite in mijn eigen huis..... iets vervangen op z'n tijd vind ik prima, maar niet alles tegelijk....dus zelfs als het geldschip binnen komt varen zal dat niet gebeuren.  Ik voel mij thuis tussen mijn eigen vertrouwde spulletjes en dat sommige dingen oud zijn en niet alles precies op elkaar is afgestemd interesseert mij niet, het kan een allegaartje zijn, maar dan wel MIJN allegaartje.  Het valt mij op dat sommige mensen menen te weten wat ik weg moet doen en ze bedenken dan voor mij waardoor ik dat moet vervangen.......daarbij totaal voorbijgaand aan wat ik mooi en/of handig vind....... mag ik asjeblieft mijn eigen beslissingen nemen? Wie het niet kan aanzien die blijft maar weg!  De meeste mensen reageren zo niet hoor, maar er zijn heel af en toe mensen die nogal dwingend kunnen vertellen wat ik MOET doen.......... en daar kan ik slecht tegen, ik word daar heel dwars van...... ik sta open voor goed advies, niet voor commando's! Ik heb mijn eigen ideeën en ik heb rekening te houden met mijn budget.....daardoor moet ik mij wel eens aanpassen, maar dat vind ik vaak niet erg, zolang ik maar zelf kan kiezen!
En als ik dan iets nieuws heb kan ik daar zo verschrikkelijk blij van worden!!!





4 opmerkingen:

  1. precies zo denk ik er ook over. Als ik iets koop doe ik dat omdat ik het mooi vind, en jaren later ook nog, en niet omdat het in de mode is ofzo.

    Leuk is dat om nieuwe/tweedehands spulletjes uit te gaan zoeken. En een nieuw verfje. Geeft toch niet als het een jarenplan wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vind trends totaal onbelangrijk Botervliegje en merken zeggen mij ook niets. Sommige mensen vinden het mooi als het van een bepaald merk is, ik vind een merk onbelangrijk.
      Nee, het mag best lang duren, het komt ooit goed.

      Verwijderen
  2. Helemaal gelijk, je eigen smaak is de beste.

    Wat dacht je van crowdfunding? Ik gooi er wel een eurootje tegenaan. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik moet in dit huis leven, dus mijn smaak telt.
      Hahaha, crowdfunding....leuk idee

      Verwijderen