Zoeken in deze blog

zondag 28 juli 2019

Alweer het weer en meer.....

Vrijdag 26 juli 2019 was een rare dag!
Nadat donderdag alle hitterecords in Nederland werden verbroken (boven de 40 graden op veel plaatsen) en een smoorhete nacht waarbij het vaak niet onder de 25 graden kwam werd het mij echt teveel..... de temperatuur in huis liep steeds verder op. Buiten werd het al snel weer 35 en later zelfs 36, in huis bereikte ik de 30 graden.....o lieve help..... ik kon het niet meer aan en sprong in een bad met koud water.....heerlijk! Hoewel het buiten nog warm was om 8  uur 's avonds deed ik toch de achterdeur open om het even te laten doortochten, die luchtstroom voelde toch iets beter, al koelde het er niet van af. Zelfs Bobbi had het benauwd, die liep af en toe flink te hijgen. Ik had steeds voorzorgsmaatregelen genomen om de warmte buiten te houden, maar dat lukte niet helemaal..... en toen het 's nachts ook warm bleef werd het te erg, de warmte kon er ook niet meer uit! Om 20.30 was er ineens een flinke windvlaag, er vielen dingen om...... Bobbi liet weten dat hij het er niet mee eens was. Het bleef een half uur wat waaien, er kwam bewolking, het was buiten ineens veel beter uit te houden! Nog steeds warm, maar prettiger!
Zaterdag zou het "maar" 29 graden worden.....nooit verwacht dat ik blij zou worden van 29 graden!!!!

Hier was de visdag afgelast.....vanwege de warmte. De hele week al zijn overal dingen afgelast, ingekort of op een andere manier aangepast.

Slimme mensen gingen naar een skihal om af te koelen, er was zelfs een skihal waar kinderen gratis een half uur naar beneden mochten roetsjen op hun eigen zwemband/krokodil of zoiets. Geweldig!

De tour de France had een ander probleem.....sneeuw op de weg!!!! Niet een paar vlokjes, maar een serieuze hoeveelheid......en modderstromen.......de weg was onbegaanbaar!
Ze moesten dus stoppen....... op het nieuwe eindpunt werd de stand bekeken en die telde.....oeps, dat was voor veel renners een streep door de rekening...... als het van tevoren bekend was geweest hadden ze de race natuurlijk anders ingedeeld. Maar ja het kon niet anders!!
Raar om die sneeuw te zien terwijl ik hier zat te puffen.
Overigens werd zaterdag de tour weer flink ingekort vanwege vele en vooral ernstige modderstromen.

RTL Boulevard had last van een stroomstoring op het Leidseplein.....op tv lieten ze de uitzending van een dag eerder zien, op facebook kwam een life-uitzending....ik probeerde het met mijn foon te volgen, maar beeld en geluid waren niet best......logisch....... ze deden hun best, maar als de normale apparatuur het niet doet zijn ze aangewezen op smartphones e.d. ..... dat is niet optimaal. Mijn foon kon het niet helemaal aan, dus ik heb veel gemist, maar het was wel apart!

Vanwege noodweer is Eindhoven airport 2,5 uur lang gesloten geweest voor vertrekkende vliegtuigen....landen kon wel, maar passagiers konden er niet uit.



Eerder deze week (woensdag) had Schiphol een groot probleem....de apparatuur om kerosine te tanken werkte niet.....en zonder kerosine......
De drukste tijd van het jaar en Schiphol had een groot probleem. Alleen woensdag al 300 gecancelde vluchten (vertrekkend en inkomend).... veel gestrande en boze reizigers....ca 1300 reizigers in de vertrekhal achter de security op veldbedden, anderen werden elders ondergebracht. Donderdag nog steeds veel vertragingen.

's Nachts liet ik de hond uit, er stond niet veel wind, maar het was wel een koele wind, heerlijk.
Weer sliep ik niet goed en werd tegen half 5 wakker.....het was in huis afgekoeld naar 28 graden, buiten was het 22.....snel de tuindeur open...... het hielp niet echt veel, maar het voelde toch lekker en om half 6 ging ik buiten in een tuinstoel zitten lezen..... dat was echt lekker.


Om 11 uur liet ik Bobbi weer uit, ik had lekker nog een paar uur geslapen.........buiten was het warm, maar veel prettiger dan voorgaande dagen. De zon was niet fel en het was echt een stuk minder warm. Ik besloot een extra rondje te wandelen met Bobbi......maar hij weigerde.......hij wilde maar 1 kant op en dat was naar huis! Ik had geen zin om een hond met geweld achter mij aan te slepen, dus ging richting huis....stevig de pas erin en Bobbi trippelde mee zonder problemen.....raar beest.
Bobbi is nog steeds gek op eten, maar is minder schrokkerig....ik denk dat ik het snap...... hier komt niemand aan zijn eten, bij hem thuis lopen katten rond en een grote herdershond......dat zijn allemaal potentiële etensdieven...... dan kan je maar beter zorgen dat je genoeg binnenkrijgt...... en gelijk nog even wat eten van de kittens erbij.....dat lust Bobbi wel.  De eerste dagen hier had hij het bijna sneller op dan ik het in zijn bak kon gooien....nu staat hij te wachten tot ik klaar ben en gaat dan meteen eten, maar stopt af en toe om eens om zich heen te kijken.....hij doet er langer over om zijn bak leeg te krijgen, want hier zijn geen kapers op de kust!


Buiten is het 26 graden om 13.30....binnen nog steeds 28....... warm, maar in vergelijking met voorgaande dagen al een stuk beter!  Ik droom van sneeuwpoppen en ijs in de sloot. Ik wil een sneeuwballengevecht en verse voetsporen maken in de sneeuw.......een verkoelende gedachte!


 Hier is nog geen druppel regen gevallen voor zover ik weet.
In het zuiden valt hier en daar wel regen....het kunnen flinke buiten worden met onweer.
Hoe dan ook....we hebben het ergste voorlopig gehad......ik heb genoeg warmte gehad, laat de herfst maar komen!

Met deze warmte is lezen één van de actiefste dingen die ik doe.....een bladzijde omslaan is al een enorme inspanning!


Gelukkig heb ik nog een voorraadje


De ventilator maakt overuren...dag en nacht staat hij aan!


In mijn kleine tuintje staan 4 parasols, 3 grote en 1 kleine...... het is nodig!



Elk jaar ontdek ik aardbeien tussen de tegels....altijd weer leuk!




Om 19 uur deze zaterdag voelde ik ineens frisse wind naar binnen stromen, heerlijk! De temperatuur binnen daalde naar 25 graden, wat een verschil! Buiten was het heerlijk......er kwam steeds meer bewolking, de zon liet zich nog maar heel even zien.




Zodra de achterdeur dicht was liep binnen de temperatuur weer op. 

Ik zag donderwolken/donderkoppies.......maar nog geen onweer gezien of gehoord.



Ik vraag mij af.....als ik dit over 10 jaar weer lees.....wat zal ik denken? Zijn er dan ondertussen veel heftiger hittegolven geweest? Vind ik 40 graden dan normaal? Ik hoop het niet!!!


3 opmerkingen:

  1. Je hebt er een complete krant van gemaakt.😁
    Het weer was een dankbaar onderwerp.
    Nu is het hier ook lekker maar toen ik de tuin wilde opknappen zweette ik binnen vijf minuten. Nog steeds.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is een compleet naslagwerk geworden hahaha......goed om bij een miezerige zomer terug te lezen....en dan blij zijn met dat weer hahaha.
    Een paar uur geleden was het hier best warm....minder dan voorgaande dagen, maar toch warm. Nu is het zwaarbewolkt....geen mooie wolken, egaal wit/grijs. Daardoor is het nu lekker koel buiten, want er is ook iets meer wind. Nederlanders en het weer..
    ..we raken er niet over uitgepraat

    BeantwoordenVerwijderen