Zoeken in deze blog

maandag 29 juli 2019

(M)Artis in het klein....

Nou...Artis is wat overdreven, maar behalve het kleine monstertje Bobbi, heb ik nu ook 3 katten te verzorgen. Nee, ik heb ze niet in huis, maar ik ga er 2 keer naartoe om ze eten en drinken te geven en daarna neemt een ander het stokje van mij over.
Het is alleen niet in Monnickendam......het is 5,5 kilometer verderop (van deur tot deur)......een mooi stukje om te fietsen..... ik fiets de laatste tijd erg weinig..... wel de gewone dingen als boodschappen halen gaan op de fiets, maar grotere tochten zijn er nog niet bij. Ook naar Edam ging ik steeds met de auto...(anders dan voorgaande jaren):...... vorige week omdat het te heet was, een andere keer omdat er regen voorspeld was en eerder was de fut er nog niet voldoende. Komende woensdag wordt er onweer voorspeld...... dan wordt het ook de auto, tenzij het nog veranderd....want ja, de weersvoorspellingen zijn nog veranderlijker dan het weer zelf.

Ik was nog in de straat toen ik het "al" doorhad........ ik was de sleutel vergeten, snel terug....blije hond....daar is ze weer....oeps ze gaat weer weg. Nu had ik alles!

Gelukkig werd de brug niet gekoeld....... soms sproeit dat water zo hoog dat het voor fietsers geen goed plan is om over die brug te gaan. Mooi.... ik kon zonder nat te worden over de brug, dat scheelde mij een paar kilometer omrijden (naar Edam maakt dat niet uit, dat is de andere kant op, dus hoef ik niet over die brug).

Maar goed, het ging vandaag lekker op de fiets.....het was niet moeilijk te vinden.
In de gang deed ik voorzichtig de kamerdeur open....ik was gewaarschuwd dat 1 kat graag naar boven gaat, maar dan kan ze niet meer naar buiten, want het kattenluik zit in de kamer.......voorzichtig opende ik de deur en nog net zag ik  een kat er razendsnel vandoor gaan door het kattenluik.....die had geen zin in mij......ineens zag ik nummer 2 voorbij vliegen.....ook naar buiten....het ging zo snel dat ik niet eens zag welke katten het waren (ik had foto's van ze met hun namen). Kat nummer 3 heb ik helemaal niet gezien.... die was al buiten denk ik.

Eerst maar eens eten geven.....uhhhhh....eten...... waar vind ik dat? Ik keek rond, maar ontdekte niks dat voor kattenvoer kon doorgaan, nou ja, een restantje in hun bakje, maar verder niet. 
Geheel tegen mijn gewoonte in opende ik kastdeurtjes.......dat doe ik echt nooit, niet eens bij Edwin..... nou ja, alleen om een bord of een kopje te pakken, die weet ik te vinden, dus als ik daar alleen ben pak ik dat, maar verder niets wat niet noodzakelijk is! Nu moest ik wel even........ik speurde alles af, maar geen kattenvoer! Ik zou niet kunnen zeggen wat er wel in de kasten stond, want dat is dan weer gek......dat zag ik niet eens......daar lette ik niet op en dat interesseert mij ook verder niet. Ik keek nog eens om mij heen en ontdekte nog een deur...... uhhhhh.....zou dat een trapkast zijn?
Jawel.....een trapkast...zelf heb ik zo'n kast niet, zo jammer, maar daar wel en dat was de perfecte plek voor kattenvoer! Had ik dat nou maar eerder gezien....dan had ik daar niet rond lopen snuffelen als een nieuwsgierig Aagje.
 Sommige mensen weten precies hoe het er bij een ander in huis uitziet....... ik heb dat niet, er kan wel eens iets opvallen, maar nu ik daar in huis geweest ben zou ik niet kunnen zeggen hoe het er daar uitzag......... geen idee wat voor bank er stond.... ik moet hem toch gezien hebben...... ik herinner mij waar de eethoek stond, maar hoe die er uitzag....ik weet het echt niet....het enige dat ik mij herinner is een kindertafeltje.
 Mijn moeder had dat ook, die wist ook nooit hoe het huis van een ander er uitzag, mijn vader was nog erger....die was eens ergens en toen werd hem gevraagd of hij vond dat het ruim geworden was.....hij keek eens om zich heen, en vroeg wat ze bedoelden..... er bleek een muur weggebroken te zijn.....

Zou ik de volgende keer de katten wel te zien krijgen?

3 opmerkingen:

  1. Spannend. 😎
    Wat kosten entreekaartjes voor Martis?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor Martis hoef je je alleen maar aan te melden en een dag af te spreken hahaha, verder is het gratis.....krijg je nog eten en drinken ook!
    Artis is wat prijziger.....toevallig heb ik een gratis toegangskaartje, dat is beter.

    BeantwoordenVerwijderen